• europages
  • >
  • BEDRIJVEN - LEVERANCIERS - PROVIDERS
  • >
  • maceratie

Resultaten voor

Maceratie - Import export

  1. EGIAZKI SPIRITUEUX

    Frankrijk

    Verified by europages badge

    Ontdek Egiazki Spiritueux, een distilleerderij met een passie die zich inzet voor de creatie van uitzonderlijke gedistilleerde dranken. Onze onderneming geeft eeuwenoude tradities door en doet de natuurlijke ingrediënten van onze unieke regio goed tot hun recht komen. Elke druppel van onze gedistilleerde dranken vertelt een verhaal, prikkelt de zintuigen en nodigt uit tot een niet te vergeten smaakervaring. Ons uiterst nauwkeurig productieproces, vanaf het brouwen tot het distilleren, garandeert een onberispelijke kwaliteit. Wij geven voorrang aan plaatselijke producten en bevorderen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ons gevarieerd assortiment omvat gins met complexe botanische smaken, delicate zoete likeuren en verfijnde eaux-de-vie. Elke fles is een eerbetoon aan onze regio en aan de expertise van onze meester-distilleerder. Egiazki Spiritueux nodigt u uit om een boeiende wereld te ontdekken, of u een kenner bent op zoek naar nieuwe sensaties of gewoon nieuwsgierig om nieuwe smaken te proeven, het doet er niet toe. Neem een duik in de wereld van onze unieke creaties en laat u meevoeren door de Egiazki spirit. Neem contact met ons op voor meer informatie!

  2. CHÂTEAU MONTANA

    Frankrijk

    Château Montana is aan het eind van de 19e eeuw opgericht. Jean Jonquères d’Oriola, afkomstig uit een familie van landbouwers die al meer dan 5 eeuwen lang is gevestigd in de Pyrénées-Orientales, wijdt zich, geleid door zijn passie en samen met zijn familie aan de ontwikkeling van de finesse en de kracht van dit grondgebied en het potentieel van de ligging. De wijngaard strekt zich uit over twee grondgebieden van totaal zestig hectares in de Aspres op de uitlopers van het Canigoumassief (Pic du Canigou), tussen zee en bergen, ten Zuiden van Perpignan. Op een klei- en kalkhoudende grond bewerken wij traditionele wijnstokvariëteiten zoals Syrah, Grenache, Carignan en Mourvèdre, maar ook andere wijnstokvariëteiten als Merlot, Cabernet Sauvignon, Marselan en Muscat. Wij beschikken nu over de certificatie "Hoge milieuwaarde" door plaats te laten aan de traditionele methodes, de mechanische bewerking van de grond, respect voor het milieu, ten gunste van de biodiversiteit en de handhaving van geringe rendementen. Nu in ons tweede jaar van overstap naar Bio zal onze productie gecertificeerd worden voor het millésime of wijnjaar 2023. Onze wijnen worden van druiven tot wij verwerkt, gerijpt en gebotteld op het landgoed in onze wijnkelder, die is uitgerust met temperatuurgecontroleerde rvs kuipen en een vatenkelder. Het Château Montana biedt u naast rondleidingen ter bezichtiging van deze wijnbouwactiviteiten en wijnproeverijen ook de mogelijkheid zijn zaal en zijn gites te huren voor allerlei soorten evenementen.

  3. SPIRIT EXPERT

    Frankrijk

    Verified by europages badge

    Ti'Bio Les Arrangés is het boeiende verhaal van Marie-Irène CÉLÉRINE, een gulle Mauritiaanse die bekendstaat om haar zonnige keuken, rijk aan specerijen en exotisch fruit. Haar gerechten, die vaak centraal staan tijdens gezellige familiebijeenkomsten, getuigen van haar passie voor authentieke smaken. Een van de schatten van haar keuken is gemacereerde rum, een kostbare erfenis die is doorgegeven aan haar kleinzoon, Xavier Ricci. Xavier, een ware meester-ambachtsman, verenigt op meesterlijke wijze familietraditie met een onwrikbare precisie in de selectie van grondstoffen. Bij Ti 'Bio wordt elk fruit, zorgvuldig gekozen om zijn biologische kwaliteit en smaak, getransformeerd in een rijke, pure essentie dankzij een gecontroleerde maceratie die de aroma's vergroot. Het resultaat? Gemacereerde rum die niet alleen 100% biologisch is, maar ook doordrenkt met de ware geest van het terroir. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn absolute toewijding aan vakmanschap: geen machines, geen uitbesteding, alleen de deskundige handen van Xavier, die ervoor zorgt dat elke fles perfect is vanaf het moment dat hij de ingrediënten ontvangt tot het moment dat hij ze bottelt. Deze toewijding strekt zich ook uit tot duurzame ontwikkeling, met grondstoffen die afkomstig zijn van biologische landbouw en eerlijke handel. Na de verkoop van Ti 'Bio in 2024 is het Jean Yves Etevenard die het avontuur voortzet met al zijn expertise als voormalig wijnmaker.

  4. BROUWERIJ RODENBACH

    België

    RODENBACH is het ‘Vlaamse roodbruine bier’, erkend als Traditioneel Streekproduct. De gemengde hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven het een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn. RODENBACH bestaat uit 3/4 jong en 1/4 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. RODENBACH is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief! RODENBACH Alexander werd voor het eerst gebrouwen in 1986, ter gelegenheid van de 200e verjaardag van Alexander Rodenbach, mede-oprichter van Brouwerij RODENBACH. Nu, 30 jaar later, is RODENBACH Alexander terug als waardig opvolger. RODENBACH, brouwer van de originele ‘Sour Ale’, presenteert de comeback van het bier RODENBACH Alexander. RODENBACH Vintage is het unieke resultaat van selectie, door onze RODENBACH-brouwmeesters, van de foeder die na 2 jaar rijping het beste bier heeft voortgebracht: ‘de beste foeder van het jaar.’ Op het etiket wordt altijd het nummer van de foeder vermeld en het jaartal wijst op het begin van de rijping. RODENBACH Rosso is een authentiek, licht verteerbaar, zuurzoet verfrissend bier.RODENBACH Rosso wordt gebrouwen op basis van 2-jarig - op eikenhouten foeders gerijpt – RODENBACH-bier gemengd met jonge RODENBACH, het brouwsel ondergaat daarna deels een maceratie met veenbessen frambozen en zure krieken en wordt verder aangevuld met het natuurlijk sap van deze rode vruchten.