Gastronomie- en keukenapparatuur

Gastronomic equipment zijn tools, apparatuur of machines die het werken met voedsel in gastronomische instellingen verbeteren. De apparaten kunnen professionele kookapparatuur zoals ovens en grills zijn, of gespecialiseerde tools zoals koelkasten, koffiemachines of speciale pannen. Keukenapparatuur zijn vergelijkbare apparaten, omdat ze ook bedoeld zijn voor het hanteren van voedsel. Ze zijn meer algemene tools en machines die nodig zijn in de keuken voor bereiding, koken of andere keukenactiviteiten.

Gastronomische apparatuur zijn bedoeld voor professioneel gebruik in grote keukens, terwijl keukenapparatuur meer gericht zijn op de dagelijkse behoeften van huishoudens of kleine keukens.

In de gastronomie-industrie worden de apparaten het meest gebruikt, maar ook in andere sectoren zoals hotelgastronomie, cafés of cateringbedrijven worden deze apparaten op verschillende manieren gebruikt. Bij het hanteren van voedsel en gerechten moeten veel dingen in acht worden genomen en de apparaten maken het mogelijk om de bereiding, opslag en presentatie van voedsel optimaal te maken.

De keukenapparatuur worden gebruikt in huishoudelijke keukens of kleinere gastronomische bedrijven, maar hebben ook als doel om processen met voedsel en gerechten optimaal te maken.

Door producten uit deze sector kan de efficiëntie, kwaliteit en consistentie bij het omgaan met voedsel en gerechten verbeterd en gewaarborgd worden.