Levensmiddelentechnologie

Levensmiddelentechnologie houdt zich bezig met biologische en chemische processen, evenals moderne technologieën in de productie en verwerking van voedsel. De industriële productie en verwerking van voedsel moet veilig, van hoge kwaliteit en efficiënt zijn. Dit omvat voornamelijk de verwerking van plantaardige en dierlijke grondstoffen om duurzame, direct te consumeren en veilige voedingsmiddelen te produceren.\n\nLevensmiddelentechnologie wordt toegepast in de gehele voedingsindustrie. De landbouw, voedselverwerking en voedselverpakking maken allemaal gebruik van deze technologie om het hele proces van voedselproductie veiliger, duurzamer en efficiënter te maken. Toepassingsgebieden van levensmiddelentechnologie zijn alle sectoren waarin met voedsel wordt gewerkt of voedsel wordt gebruikt. Het draagt bij aan de productie van hoogwaardige en veilige voedingsmiddelen in deze sectoren en maakt het veilig consumeren van voedsel mogelijk.\n\nDe producten van deze industrieën maken het gemakkelijker en effectiever om voedsel, dranken en voedingsmiddelen te bereiden, te verwerken en te produceren in verschillende contexten.