... eigendom een voor de hand liggende keuze voor Dominique Haverlan, die het domein overnam en zijn eerste jaargang in 2015 signeerde. Het is duidelijk dat door vastberadenheid en geduld deze onderneming zich snel heeft gevestigd binnen deze prestigieuze appellatie. 8 ha gelegen op fijne kiezelgronden vermengd met zwart zand op een klei-kiezelachtige ondergrond.
Druivenrassen: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Producent: Familie Haverlan in Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018...
...
Vinificatie: In houten en betonnen vaten. Extractie door pneumatische pigeage. Maceratie: 35 dagen.
Rijping: In nieuwe vaten (20%), op fijne droesem, gedurende 16 maanden. Geen klaring.
Proefnotitie: Een donkere kleur gekleed in een diepe rode tint. Expressief, het aromatische bouquet onthult tonen van zwarte vruchten, gekruide en zoethoutachtige noten, en delicate florale accenten. Krachtig, de...
... persing.
Élevage : 6 maanden op fijne droesem. Botteling februari 2023.
Diam 3 kurk gemarkeerd.
Proeverij : zijn heldere rode kleur biedt blauwe en glanzende reflecties. In de neus is het een waar trio van aroma's van compote van zwarte bessen, specerijen en essences van de maquis die je naar het hart van de Balagne brengt. De ronde en levendige mond, met zijdezachte tannines, ondersteunt de...
... zijn fijne bubbels en delicate aroma's van fruit, bloemen en brioche. Of het nu brut, extra-brut of demi-sec is, elk type champagne biedt een unieke smaakervaring, vaak versterkt door een verfrissende zuurgraad en een lange aanhoudendheid in de mond.
De grote champagnehuis, wereldwijd beroemd, bieden zowel millésimé als non-millésimé cuvées aan, evenals champagnes Blanc de Blancs of Blanc de Noirs, waardoor er een diversiteit is die geschikt is voor elke gelegenheid. Of het nu voor een bruiloft, een feest of een eenvoudig moment van verfijnd genot is.
... vanaf 2021. »
Zilveren Medaille BORDEAUX 2019
2015 : GUIDE HACHETTE 2018 : « De merlot en de twee cabernets hebben de rollen verdeeld in deze smakelijke assemblage die voor twee derde achttien maanden in contact met het hout heeft doorgebracht. Het resultaat: Een wijn met een aanvankelijk discrete neus, die bij het luchten opent naar zwarte vruchten en specerijen; een mooie olfactorische sfeer die wordt verlengd door een volle, zachte, ronde mond zonder aan structuur te ontbreken, en benadrukt door een fijne minerale draad. »
Eigenaar: Jean Pierre Rivière
Oppervlakte: 3,5 Ha
Bodem: zand-klei...
... technieken leidt ons bij de productie van deze Chardonnay. Van de oogst van de druiven tot de vinificatie en de rijping, alles wordt in het werk gesteld om u een kwalitatieve wijn te garanderen die de typiciteit van zijn druivensoort respecteert.
DÉGUSTATION
Kleur: helder lichtgeel met gouden reflecties.
Neus: fijn en intens met tonen van citrus en verse amandelen.
Mond: vol, romig en delicaat met fijne aroma's van witvleesfruit, aangevuld met een minerale toets.
Een evenwichtige en zijdezachte Chardonnay!
...Heldere rode kleur met robijnreflecties.
Gourmand, knapperig, het drukt noten van kers en kleine rode vruchten (zuurkers, bosbes) uit.
Rijk, vol, goed in balans met fijne, gesmolten tannines.
...Onze wijngaard biedt een breed scala aan typisch Provençaalse druivensoorten: Syrah, Grenache, Carignan, Cinsault, Cabernet Sauvignon, witte Ugni en Vermentino.
Een oude en zeer fijne perceel Syrah overhangt het landgoed in het noordwesten: 0,65 acre, aangeplant in 1947. Dit perceel is historisch in de wijngaard evenals in Provence, aangezien er voor 1950 zeer weinig percelen met dit type druiven...
...Delicaat en harmonieus, wordt deze brandewijn met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) verkregen door de traditionele distillatie van wijnen die uitsluitend uit de Champagne-wijngaard komen.
Ontdek onze selectie van divine rode, witte, rosé en mousserende wijnen! Onze ambitie is om de samenwerking tussen Franse wijnproducenten en nationale en internationale kopers te vergemakkelijken. Opgericht in 2018, is DIXVINS uw B2B-winkel die online Franse wijnen en sterke dranken verkoopt aan restaurateurs, wijnwinkels en groothandels over de hele wereld. We bieden regelmatig tijdelijke en them...
... geheel zachte graanachtige tonen die zich zeer harmonieus vermengen met een mooie romige vanille en fijne kruidige en houtachtige noten. Een heerlijke Franse whisky die zowel als aperitief als digestief kan worden gedronken en die zowel liefhebbers als nieuwkomers zal verrassen!
De maison : Opgericht in 2013 door Alexandre Sirech en Jean Moueix, heeft het bedrijf Les Bienheureux de ambitie om een...
...Mooie bleke kleur met groene tinten.
Intense neusaroma's, verfijnd, fijne bloem.
Frisse mond, goed afgeronde finale van bergamot sinaasappel.
Appellatie: A.O.C. Muscat de Lunel VDN
Kleur: Wit
Inhoud: 0,75 L
Alcoholpercentage: 15%
Klimaat: Mediterraan
Druivensoort: 100% Witte Muscat kleine druiven
Serveer temperatuur: 7 tot 8°...
...Kleur: rozenkleurig met glanzende en kristallijne reflecties. Fijne en delicate neus van kleine rode vruchten. De aromatische mond opent zich met finesse en balans.
Domein: CHÂTEAU DU DONJON
Appellatie: AOP MINERVOIS
Regio: LANGUEDOC ROUSSILLON
Kleur: Rosé
Druivensoorten: Grenache
Teeltwijze: Duurzame landbouw
Karakter: licht / fruitig
Inhoud: 75cl
Jaargang: 2020
Gewicht: 1 kg...
....\n\nPROEVERIJ\nLicht gouden kleur met zilveren reflecties. Aangename neus van bloemen en witte vruchten, met mentholtonen. Fijne aanzet in de mond. Evolutie met citrustonen en een verfrissende mineraliteit in de finale.\n\nGERECHTEN EN WIJNEN\nGebakken Sint-Jacobsschelpen in boter. Harde kazen zoals Comté.\nZeldzame wijn. Ideaal te drinken tussen 10 en 12°C.\n\nInhoud (L): 0,75\nBruto gewicht (kg): 1,5\nAlcoholpercentage (%): 13"}...
... barriques, gevolgd door een rijping op fijne droesem, geeft deze wijn een zijdezachte textuur en een mooie romigheid, terwijl het een subtiele complexiteit toevoegt.
Het bouquet opent met tonen van honeydew-meloen, vers gesneden gras en limoen, in balans met exotische aroma's van lychee en guave. In de mond domineren smaken van mispels en passievrucht, ondersteund door de frisse en natuurlijke zuurheid van het jaar, die een sprankelende en minerale afdronk biedt.
Deze wijn past perfect bij een salade van grapefruit en garnalen, zeevruchten of Thaise gerechten.
... bodem, op een helling van meer dan 50 % die volledig naar het zuiden is gericht.
Alle werkzaamheden in de wijngaard worden volledig met de hand en op de rug uitgevoerd.
Plantdichtheid : 8.500 stokken/hectare.
Snoei : Guyot.
Leeftijd : 45 jaar
Oogst : Handmatig
Opbrengsten : Tussen 40 en 45 hectoliter per hectare, afhankelijk van het jaar.
Druiven opzettelijk overrijp.
Vinificatie : Zeer lange vinificatie, koud op fijne droesem. (tussen 15 °C en 20 °C)
Rijping : 100 % rijping in eiken vaten van 1 tot 3 wijnen. De rijping in vaten duurt van 9 tot 12 maanden.
...4e geclassificeerde groei
- Le Moulin de Gassac, de oorsprong van de reputatie van het Aniane
terroir in de Languedoc.
DRUIVENVARIËTEN
Cabernet Sauvignon 40 %
Grenache 40 %
Syrah 13 %
Merlot 4 %
Cabernet Franc 3 %
PROEFNOTITIES
Een fijne en delicate neus, rijpe rode fruitaroma's, met vooral kers
opvallend. In de mond zijn er uitgesproken tonen van cacao met
een complexe afdronk van tabaksaroma's. De mond wordt gekenmerkt door zijn rijkdom,
zijn fijne en zijdezachte tannines; een zeer mooie balans en vooral zijn
persistentie in de mond.
...Zeer fijne perenbrandewijn. Gedistilleerd met een potstill, respecteert de brandewijn het fruit. Goed gekoeld geserveerd aan het einde van een maaltijd, explodeert de peer in de mond.
GEWICHT: 1,3 kg
FLES 50CL: 50cl
SKU: EDV POIRE...
...Côtes-de-Bourg
Assemblage :
Merlot - Cabernet Sauvignon
Potentieel voor bewaring :
Ongeveer 15 jaar
Vinificaties :
Oogst ontsteeld, niet geperst. Fermentatie in betonnen vaten.
Tussen de twee en drie weken maceratie met gecontroleerde extractie om een fijne en elegante tanninestructuur te verkrijgen. Rijping in vaten aan het einde van de malolactische fermentatie. Veroudering in vaten gedurende 12 maanden.
...Deze mono-cépage wijn, afkomstig van onze oudste wijnstokken, valt op door zijn fijne en lichte bubbels. In de neus is het een explosie van geuren: aroma's van dennhars en honing. Een grote, intense en smaakvolle wijn, met aroma's van passievrucht en karamel. Deze Champagne zal u verrassen met zijn karakter en elegantie.
Ideaal als aperitief, om uw visgerechten te begeleiden, maar ook uw kaasplankjes.
100% chardonnay
BLANC DE BLANCS 100% CHARDONNAY 1ER CRU
Gouden Medaille Gilbert en Gaillard 2014...
... vlees
Bewaring: 2 jaar
Vinificatie:
Directe persing. Most snel gekoeld om de aroma's te behouden. Natuurlijke bezinking bij koude. Vinificatie in tank bij 16°C voor optimale frisheid en fruitigheid. Rijping op fijne droesem tot aan de botteling.
...Encépagement: Macabeu - Muscat
Côtes Catalanes
Gouden medaille van Gilbert en Gaillard
Gronden: Argilo-Calcaire
Vinificatie: Directe persing, statische bezinking en fermentatie in roestvrijstalen tanks bij 14" / 16" gedurende 15 tot 20 dagen, gevolgd door rijping op fijne droesem tot de botteling
Proefnotities:
Lichtgele en heldere kleur,
De neus biedt aroma's van verse vruchten,
citroenachtige en exotische tonen, evenals mooie
bloemige noten.
Levendig en fris in de mond, de typiciteit van de muscat
is dominant in de afdronk.
Encépagement: Macabeu - Muscat
Gronden: Argilo-Calcaire...
...De cuvée Rosé onderscheidt zich door zijn body en intensiteit. Fris en genereus in fruitige tonen, past deze assemblage perfect bij fijne charcuterie, karakteristieke vleesgerechten en vooral bij desserts op basis van rode vruchten of exotisch fruit.
... traditionele vaten.
Veroudering : 60 maanden en meer
Dosering : 6 g/l
Flessen : 0,75 l / 0,375 l
Proeverij :
Helder gouden kleur, groene reflecties.
Fijne, regelmatige bubbels. Delicaat, jong, een bouquet geconcentreerd op bloemige aroma's (meidoorn), verse witte vruchten (peer, amandelvrucht) en citrusvruchten (geconfijte citroen) met enkele tonen van geroosterde amandelen.
Om de complexiteit te waarderen, serveren tussen 8° C en 10° C.
...CEPAGES: Sauvignon 80% Chardonnay 20%
Méthode de vinification: Onder lage temperatuur om de expressie van de aroma's van de druif te bevorderen. Rijping in tank gedurende 6 maanden op fijne droesem.
OEIL: heldere, lichtgele kleur met schitterende groene reflecties
NEZ: intensiteit van citrus met geuren van acaciabloemen
BOUCHE: Frisse aanzet, zachte mondgevoel, waar we grapefruit en...
...De CHAMPAGNE Claude PERRARD Brut Blanc de Noirs is ontstaan uit een selectie en een assemblage van Pinot Noir.
U zult merken dat deze cuvée de balans vertegenwoordigt tussen kracht en frisheid.
We kunnen zijn lichtgele, parelmoerachtige kleur bewonderen die stralend is. Hij wordt ook benadrukt door een mooie sprankeling met fijne bubbels. De neus is complex met citrus- en exotische fruittonen...
...CEPAGE : Cabernet franc, Grolleau noir.
TERROIR : Argilo-sableux.
VINIFICATIE EN OPVOEDING : Druiven zorgvuldig met de hand geoogst in kistjes. Vinificatie volgens de traditionele methode. Vergisting en rust op de droesem gedurende 12 maanden in de kelder.
APPELLATIE : AOP Crémant de Loire.
PROEFNOTITIES : Fijne bubbels bovenop een zalmroze kleur. Fruitige neus met bloemige tonen. Frisse, fruitige en elegante mond.
GERECHT/WIJN COMBINATIE : Feestelijke aperitiefjes, cocktails, aardbeientaart.
DIENSTTEMPERATUUR : Tussen 7 en 9°C.
Doos van 6 flessen van 75cl...
...Appellation: IGP Côtes Catalanes
Cépage: 100% Chardonnay
Sol: De druiven komen van de schistachtige bodems van Caudiès.
Leeftijd van de wijnstokken: aanplant midden jaren '80.
Elaboratie: Deze cuvée wordt gevinifieerd in tank en opgevoed in terracotta kruiken om het karakter van onze terroirs en het fruit te respecteren. De opvoeding gedurende 6 maanden op fijne droesem zorgt voor een beetje...
...waarna hij in kleine containers wordt gevinifieerd, wat ook zorgt voor een goede extractie van de elementen in de schil en het druivensap. De oogst wordt uiteindelijk twee keer per dag gepompt tot het einde van de alcoholische fermentatie, waarna hij in eikenhouten vaten met fijne korrel wordt overgebracht.
Neus Discreet bij opening, maar wordt complexer met aroma's van kersen, truffels en...