... Bourgeois", wat het vandaag de dag tot een referentie in de Médoc maakt. De 17 hectare van Château Pontet Barrail liggen op een klei-kalksteen en zand-grind bodem, die de wijnstokken, met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar, in staat stelt om volledig te gedijen. VINIFICATIE Traditioneel in thermoregulatie roestvrijstalen tanks, gerijpt in eiken vaten vernieuwd per derde. CÉPAGES 60% Cabernet Sauvignon 30% Merlot 6% Petit Verdot 4% Cabernet Franc DÉGUSTATIE Granaatrode kleur met een robijnrand. Neus met geroosterde tonen, met aroma's van zoete specerijen, vijgen en rijpe zwarte vruchten.
Portfolio (96)
Frankrijk, Calvi
...Proefnotitie: Zijn lichtroze kleur met blauwe tinten doet denken aan een rozenblad. De aroma's zijn verrassend intens gezien de lichtheid van de kleur. Ze roepen kleine rode vruchten en gemaaid gras op. De smaak is rond en verfrissend. De Rosé Fraticello is een dorstlessende wijn, ideaal als aperitief die goed samengaat met tapas, salades en charcuterie. Durf het te combineren met een varkenshaasje met salie, een kalfssauté met olijven, gegrilde lamskoteletten of een geroosterde kip.
Portfolio (5)
Frankrijk, Bordeaux
... oogst gevolgd door vinificatie in kleine thermoregulatieve cuves, aangevuld met frequente pigeages en remontages om het maximale aan aroma's te extraheren. Rijping: eiken vaten Proefnotitie: De kleur is granaat, de neus is intens, met een mix van aroma's van zwarte vruchten en geroosterde tonen. De aanzet is zacht met een goede volume in het midden van de mond. De afdronk is fris, lang, met zachte tannines en een goede tanninestructuur.
Portfolio (43)
Frankrijk, Saint Emilion
... tannines. 2016 : WINE ENTHUSIAST : 93/100 «Afkomstig van de oudste wijnstokken van dit domein, is het een rijpe en geconcentreerde wijn. 18 maanden gerijpt in vat, heeft het een krachtige geroosterde en kruidige karakter ontwikkeld dat tot op de dag van vandaag nog steeds domineert. Maar met de sterke fruitigheid en zuurheid, zal het zich ontwikkelen tot een indrukwekkende wijn.» J. SUCKLING : 93...
Portfolio (34)
Frankrijk, Saint-Bris-Le-Vineux
... harmonie, rond en verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten. GERECHTEN EN WIJN Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne. Regio: Beaujolais Druivensoort: Gamay Noir Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat...
Portfolio (60)
Frankrijk, Bordeaux
... toont het château de la Haute Libarde een mooie, heldere rode kleur. Zijn intense neus presenteert aroma's van rode vruchten, aangevuld met geroosterde en vanilleachtige noten. Druivensoorten: Merlot (80%), Cabernet Sauvignon (10%), Cabernet Franc (5%), Malbec (5%) Producent: Familie Schweitzer in Bourg (33710) Formaten en verpakkingen: Halve fles (37,5cl) - Doos van 12...
Portfolio (93)
Frankrijk, Le Puy Ste Reparade
... - Finish: zijdezacht met tonen van zoete specerijen Combinaties Kan worden aanbevolen voor diners zoals: - Geroosterde lamsbout à la Provençale - Haas à la royale - Wild zwijnstoofpot - Ribben aan het bot / Gegrilde kalfskotelet - Donkere chocoladetaart zie het technische blad...
Portfolio (17)
Frankrijk, Paris
...Deze veelzijdige druivensoort biedt ons complexe en elegante wijnen, vol rondheid, met vanilleachtige en licht geroosterde accenten. Het ontwikkelt ook heerlijke tonen van witte vruchten en citrusvruchten. In Bourgondië onthult het een van zijn meest nobele uitdrukkingen die ons inspireerde tot deze amberkleurige geur. Omhullend en romig, laat het een warme, zachte en sensuele geur achter...
Portfolio (200)
Frankrijk, La Cadière-D'azur
...Biologische teelt. Handmatige oogst in kistjes. Volledige ontsteeling, Fermentatie in thermoregulatieve roestvrijstalen tanks, Overpompen. Rijping in vaten van twee wijnen, Assemblage, Traditionele kurk van kurk. PROEVERIJ OOG: Donker paarse kleur. NEUS: Aromatisch, karaktervol, intense aroma's van rode vruchten, aroma's van zoethout, geroosterde aroma's. MOND: Diep, krachtig, zijdezacht, tonen...
Portfolio (8)
Frankrijk, Boulogne-Billancourt
...De wijnen van Kanonkop zijn beroemd in heel Zuid-Afrika om hun kwaliteitsgarantie, puurheid en finesse. De cabernet sauvignon van het landgoed is donker, met ongelooflijk complexe aroma's zoals natte tabak, eiken specerijen, bramenpuree, chai-thee en verse aarde. Het palet is even gevarieerd - je kunt zoete frambozen- en zure kersennoten onderscheiden met geroosterde koffiebonen. De tannines zijn direct en in balans. Te proeven bij saucerechten of een mooi stuk rundvlees.
Portfolio (10)
Frankrijk, Issy-Les-Moulineaux
... overhand heeft, laat zijn stempel en concentratie voelen. De aromatiek, verbluffend in zijn precisie, evolueert naar diepe tonen van rijpe zwarte vruchten (cassis, braam, kers, pruim) die zich vermengen met rijke specerijen (garrigue, peper, zoethout). De structuur is rond dankzij de 18 maanden rijping in foudres, wat fijne houtachtige, vanilleachtige en geroosterde tonen met zich meebrengt. Een...
Portfolio (321)
Frankrijk, Saint Cannat
... van de aroma's en specerijen wordt behouden. De wijnen worden vervolgens enkele maanden apart in tank gerijpt met een subtiele houttoets die plaatsvindt vóór de botteling. PROEVERIJ Donkere kleur met paarse reflecties. Een Cabernet Sauvignon met aroma's van munt, rode vruchten, rijpe paprika, rokerige en licht geroosterde tonen. Volle, smakelijke, goed gestructureerde mond, veel fruit. Deze wijn past goed bij uw rode vlees, pizza. Deze wijn wordt idealiter geserveerd tussen 14°C en 16°C.
Portfolio (46)
Frankrijk, Saint-Loubes
...Een elegante en krachtige rode wijn. Afkomstig uit een assemblage met een meerderheid van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot, is de cuvée "Tradition" de Prestige cuvée van het château. Na een klassieke Bordeaux vinificatie met lange maceratie, worden de wijnen volledig gerijpt in nieuwe eiken vaten gedurende 12 tot 18 maanden. Hierdoor komen er vanille-, geroosterde en...
Portfolio (21)
Frankrijk, Condom
...Dit originele spirituele aperitief combineert likeurwijn met kastanje. De dominante smaken zijn gekonfijte kastanje: vanille en kastanje. Het beste te genieten met geroosterde kastanjes. GEWICHT: 1,3 kg FLES: 70cl fles SKU: AANKOOP...
Portfolio (66)
Frankrijk, Banyuls Dels Aspres
...Gronden: Limono-Calcaire Gouden medaille van Gilbert en Gaillard Vinificatie: Oogst zonder steeltjes, lange maceratie in roestvrijstalen tanks en vervolgens rijping in Franse eiken vaten. Helder, granaatrood Intense en rijke neus, geroosterde, vanilleachtige en zoethoutgeuren vergezeld van rijpe vruchten zoals pruimen. In de mond zijn de tannines zijdezacht en goed versmolten. Druivenras: 100% Cabernet Sauvignon Gronden: Limono-Calcaire...
Portfolio (8)
Frankrijk, Roche La Moliere
... traditionele vaten. Veroudering : 60 maanden en meer Dosering : 6 g/l Flessen : 0,75 l / 0,375 l Proeverij : Helder gouden kleur, groene reflecties. Fijne, regelmatige bubbels. Delicaat, jong, een bouquet geconcentreerd op bloemige aroma's (meidoorn), verse witte vruchten (peer, amandelvrucht) en citrusvruchten (geconfijte citroen) met enkele tonen van geroosterde amandelen. Om de complexiteit te waarderen, serveren tussen 8° C en 10° C.
Bijpassende producten
Blanc des Blancs
Blanc des Blancs
Andere Producten
Wit Brut
Wit Brut
Portfolio (3)
Frankrijk, Quimper
...IGP Pays d'Oc 2023 (34 Hérault) bouteille de 75cl 13%/vol Chardonnay - Proefnotitie : De kleur is diep goud. "Een plezierwijn, vol rondheid, soepel en fruitig" Fris met fruitige en geroosterde tonen - De wijnmaker : Het respect voor de natuur en het werk van de mens doordringt de gedurfde wijnmakers. Hun verantwoordelijke en transparante gedrag blijkt uit het verkrijgen van labels en certificeringen die hun wil garanderen.
Portfolio (5)
Frankrijk, Roubia
... vruchten, witte peper, blond tabak en geroosterde tonen deze wijn genereus.\nACCORD METS-VINS\nHertenbiefstuk met grand veneur-saus.\nTournedos Rossini met seizoensgroenten.\nDe kaaswinkel Xavier raadt een Cantal aan.\n\nContenance (L): 0,75\nGewicht bruto (Kg): 1,5\nAlcoholpercentage (%): 14,5"}...
Portfolio (28)
Frankrijk, Rouvres Les Vignes
...De CHAMPAGNE Claude PERRARD Blanc de Blancs is ontstaan uit een selectie en een assemblage van Chardonnay. Deze cuvée zal u betoveren met zijn finesse en levendigheid. U kunt al genieten van zijn mooie lichtgele kleur met enkele groene reflecties. De neus onthult citroenachtige aroma's van fruitpasta's, evenals licht geroosterde tonen. In de mond ontwikkelt zich een scala aan citrusvruchten...
Portfolio (4)
Frankrijk, Pont D Ain
...DOBBÉ Cognac XO Grand Century streeft naar uitmuntendheid. De amberkleur met koperachtige reflecties zal de liefhebbers van zeldzame en uitzonderlijke cognacs bekoren. De krachtige en fruitige neus gaat gepaard met een rijke bloemige geur. De aangename zoetheid steunt op een grote rijkdom aan smaken van gekonfijt fruit, honing, amandel en een vleugje geroosterde pistache. Staat: Nieuwe product Land: Frankrijk Productiegebied: Cognac Appellation: Cognac AOP Oogstjaar: 2019 Alcohol: 40° Inhoud: 70cl...
Portfolio (95)
Frankrijk, Mazion
...PROEFNOTITIES : FLORAAL, FRIS EN GEBRAND. NEUS Poederachtige witte bloemen, rijpe abrikoos, verse rabarber en munt combineren met een asachtige mineraliteit en een snufje witte peper. MOND Een zachte aanzet in de mond die snel explodeert in bruis, benadrukt door zuurheid en bitterheid. De afdronk toont een doordringende spanning gekenmerkt door gember, tabak en geroosterde tonen.
Portfolio (11)
Frankrijk, Soussans
...Mooie donkere jurk, bijna zwart met een licht mandarijnachtige glans. Complexe neus met aroma's van geroosterde amandelen en cacaopoeder. Stevige en genereuze aanval. Elegante en charmante body. Bijna minerale finale verfraaid met een vleugje zoethout, open en bloeiende finale. Wijn die de liefhebber van rijpe wijnen zal verleiden, maar die geduldig kan wachten in de kelder van degene die de wijsheid heeft om te wachten. Onze tips: Decanteer ½ uur voor het serveren; serveertemperatuur 17°C.
Portfolio (7)
Frankrijk, Geispolsheim
Onze onderneming EDELWEISS GROUP opereert in de voedingsindustrie en biedt u producten van Russische en Armeense oorsprong. Wij bieden ook een grote diversiteit aan andere producten, zoals conserven (auberginecaviar, knoflookpeper, geroosterde groenten, ...), jams en gekonfijt fruit (noten, aardbei, vijg, witte kers, ...), fruitcompotes (kers, kornoelje, perzik, ...), noten, chips en andere...
Portfolio (138)
Populaire landen voor deze zoekterm