... Bourgeois", wat het vandaag de dag tot een referentie in de Médoc maakt. De 17 hectare van Château Pontet Barrail liggen op een klei-kalksteen en zand-grind bodem, die de wijnstokken, met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar, in staat stelt om volledig te gedijen.
VINIFICATIE
Traditioneel in thermoregulatie roestvrijstalen tanks, gerijpt in eiken vaten vernieuwd per derde.
CÉPAGES
60% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
6% Petit Verdot
4% Cabernet Franc
DÉGUSTATIE
Granaatrode kleur met een robijnrand.
Neus met geroosterde tonen, met aroma's van zoete specerijen, vijgen en rijpe zwarte vruchten.
...Proefnotitie: Zijn lichtroze kleur met blauwe tinten doet denken aan een rozenblad. De aroma's zijn verrassend intens gezien de lichtheid van de kleur. Ze roepen kleine rode vruchten en gemaaid gras op. De smaak is rond en verfrissend.
De Rosé Fraticello is een dorstlessende wijn, ideaal als aperitief die goed samengaat met tapas, salades en charcuterie.
Durf het te combineren met een varkenshaasje met salie, een kalfssauté met olijven, gegrilde lamskoteletten of een geroosterde kip.
... oogst gevolgd door vinificatie in kleine thermoregulatieve cuves, aangevuld met frequente pigeages en remontages om het maximale aan aroma's te extraheren.
Rijping: eiken vaten
Proefnotitie: De kleur is granaat, de neus is intens, met een mix van aroma's van zwarte vruchten en geroosterde tonen. De aanzet is zacht met een goede volume in het midden van de mond. De afdronk is fris, lang, met zachte tannines en een goede tanninestructuur.
... tannines.
2016 : WINE ENTHUSIAST : 93/100 «Afkomstig van de oudste wijnstokken van dit domein, is het een rijpe en geconcentreerde wijn. 18 maanden gerijpt in vat, heeft het een krachtige geroosterde en kruidige karakter ontwikkeld dat tot op de dag van vandaag nog steeds domineert. Maar met de sterke fruitigheid en zuurheid, zal het zich ontwikkelen tot een indrukwekkende wijn.»
J. SUCKLING : 93...
... harmonie, rond en
verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en
vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten.
GERECHTEN EN WIJN
Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of
bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij
kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne.
Regio: Beaujolais
Druivensoort: Gamay Noir
Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat...
... toont het château de la Haute Libarde een mooie, heldere rode kleur. Zijn intense neus presenteert aroma's van rode vruchten, aangevuld met geroosterde en vanilleachtige noten.
Druivensoorten: Merlot (80%), Cabernet Sauvignon (10%), Cabernet Franc (5%), Malbec (5%)
Producent: Familie Schweitzer in Bourg (33710)
Formaten en verpakkingen: Halve fles (37,5cl) - Doos van 12...
...
- Finish: zijdezacht met tonen van zoete specerijen
Combinaties
Kan worden aanbevolen voor diners zoals:
- Geroosterde lamsbout à la Provençale
- Haas à la royale
- Wild zwijnstoofpot
- Ribben aan het bot / Gegrilde kalfskotelet
- Donkere chocoladetaart
zie het technische blad...
...Deze veelzijdige druivensoort biedt ons complexe en elegante wijnen, vol rondheid, met vanilleachtige en licht geroosterde accenten. Het ontwikkelt ook heerlijke tonen van witte vruchten en citrusvruchten.
In Bourgondië onthult het een van zijn meest nobele uitdrukkingen die ons inspireerde tot deze amberkleurige geur. Omhullend en romig, laat het een warme, zachte en sensuele geur achter...
...De wijnen van Kanonkop zijn beroemd in heel Zuid-Afrika om hun kwaliteitsgarantie, puurheid en finesse.
De cabernet sauvignon van het landgoed is donker, met ongelooflijk complexe aroma's zoals natte tabak, eiken specerijen, bramenpuree, chai-thee en verse aarde. Het palet is even gevarieerd - je kunt zoete frambozen- en zure kersennoten onderscheiden met geroosterde koffiebonen. De tannines zijn direct en in balans.
Te proeven bij saucerechten of een mooi stuk rundvlees.
... overhand heeft, laat zijn stempel en concentratie voelen. De aromatiek, verbluffend in zijn precisie, evolueert naar diepe tonen van rijpe zwarte vruchten (cassis, braam, kers, pruim) die zich vermengen met rijke specerijen (garrigue, peper, zoethout). De structuur is rond dankzij de 18 maanden rijping in foudres, wat fijne houtachtige, vanilleachtige en geroosterde tonen met zich meebrengt. Een...
... van de aroma's en specerijen wordt behouden. De wijnen worden vervolgens enkele maanden apart in tank gerijpt met een subtiele houttoets die plaatsvindt vóór de botteling.
PROEVERIJ
Donkere kleur met paarse reflecties. Een Cabernet Sauvignon met aroma's van munt, rode vruchten, rijpe paprika, rokerige en licht geroosterde tonen. Volle, smakelijke, goed gestructureerde mond, veel fruit. Deze wijn past goed bij uw rode vlees, pizza. Deze wijn wordt idealiter geserveerd tussen 14°C en 16°C.
...Een elegante en krachtige rode wijn.
Afkomstig uit een assemblage met een meerderheid van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot, is de cuvée "Tradition" de Prestige cuvée van het château.
Na een klassieke Bordeaux vinificatie met lange maceratie, worden de wijnen volledig gerijpt in nieuwe eiken vaten gedurende 12 tot 18 maanden.
Hierdoor komen er vanille-, geroosterde en...
...Dit originele spirituele aperitief combineert likeurwijn met kastanje. De dominante smaken zijn gekonfijte kastanje: vanille en kastanje. Het beste te genieten met geroosterde kastanjes.
GEWICHT: 1,3 kg
FLES: 70cl fles
SKU: AANKOOP...
...Gronden:
Limono-Calcaire
Gouden medaille van Gilbert en Gaillard
Vinificatie:
Oogst zonder steeltjes, lange maceratie in roestvrijstalen tanks en vervolgens rijping in Franse eiken vaten.
Helder, granaatrood
Intense en rijke neus, geroosterde, vanilleachtige en
zoethoutgeuren vergezeld van rijpe vruchten
zoals pruimen.
In de mond zijn de tannines zijdezacht en goed
versmolten.
Druivenras: 100% Cabernet Sauvignon
Gronden: Limono-Calcaire...
... traditionele vaten.
Veroudering : 60 maanden en meer
Dosering : 6 g/l
Flessen : 0,75 l / 0,375 l
Proeverij :
Helder gouden kleur, groene reflecties.
Fijne, regelmatige bubbels. Delicaat, jong, een bouquet geconcentreerd op bloemige aroma's (meidoorn), verse witte vruchten (peer, amandelvrucht) en citrusvruchten (geconfijte citroen) met enkele tonen van geroosterde amandelen.
Om de complexiteit te waarderen, serveren tussen 8° C en 10° C.
...IGP Pays d'Oc 2023 (34 Hérault)
bouteille de 75cl
13%/vol
Chardonnay
- Proefnotitie :
De kleur is diep goud.
"Een plezierwijn, vol rondheid, soepel en fruitig"
Fris met fruitige en geroosterde tonen
- De wijnmaker :
Het respect voor de natuur en het werk van de mens doordringt de gedurfde wijnmakers.
Hun verantwoordelijke en transparante gedrag blijkt uit het verkrijgen van labels en certificeringen die hun wil garanderen.
...De CHAMPAGNE Claude PERRARD Blanc de Blancs is ontstaan uit een selectie en een assemblage van Chardonnay.
Deze cuvée zal u betoveren met zijn finesse en levendigheid.
U kunt al genieten van zijn mooie lichtgele kleur met enkele groene reflecties.
De neus onthult citroenachtige aroma's van fruitpasta's, evenals licht geroosterde tonen.
In de mond ontwikkelt zich een scala aan citrusvruchten...
...DOBBÉ Cognac XO Grand Century streeft naar uitmuntendheid. De amberkleur met koperachtige reflecties zal de liefhebbers van zeldzame en uitzonderlijke cognacs bekoren. De krachtige en fruitige neus gaat gepaard met een rijke bloemige geur. De aangename zoetheid steunt op een grote rijkdom aan smaken van gekonfijt fruit, honing, amandel en een vleugje geroosterde pistache.
Staat: Nieuwe product
Land: Frankrijk
Productiegebied: Cognac
Appellation: Cognac AOP
Oogstjaar: 2019
Alcohol: 40°
Inhoud: 70cl...
...PROEFNOTITIES :
FLORAAL, FRIS EN GEBRAND.
NEUS
Poederachtige witte bloemen, rijpe abrikoos, verse rabarber en munt combineren met een asachtige mineraliteit en een snufje witte peper.
MOND
Een zachte aanzet in de mond die snel explodeert in bruis, benadrukt door zuurheid en bitterheid. De afdronk toont een doordringende spanning gekenmerkt door gember, tabak en geroosterde tonen.
...Mooie donkere jurk, bijna zwart met een licht mandarijnachtige glans.
Complexe neus met aroma's van geroosterde amandelen en cacaopoeder. Stevige en genereuze aanval.
Elegante en charmante body. Bijna minerale finale verfraaid met een vleugje zoethout, open en bloeiende finale.
Wijn die de liefhebber van rijpe wijnen zal verleiden, maar die geduldig kan wachten in de kelder van degene die de wijsheid heeft om te wachten.
Onze tips: Decanteer ½ uur voor het serveren; serveertemperatuur 17°C.
Onze onderneming EDELWEISS GROUP opereert in de voedingsindustrie en biedt u producten van Russische en Armeense oorsprong.
Wij bieden ook een grote diversiteit aan andere producten, zoals conserven (auberginecaviar, knoflookpeper, geroosterde groenten, ...), jams en gekonfijt fruit (noten, aardbei, vijg, witte kers, ...), fruitcompotes (kers, kornoelje, perzik, ...), noten, chips en andere...