... perceel Lange vatrijping van 3 weken Malolactische fermentatie in vaten Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden Druivensoorten 50% Cabernet Sauvignon 50% Merlot BESCHRIJVING Met een heldere granaatkleurige robe onthult de Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De smaak opent met een soepele en ronde aanval, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines. Een grand wijn uit Saint-Julien.
Portfolio (96)
Frankrijk, Saint-Bris-Le-Vineux
... Jus" kenmerken. Vinificatie en rijping Oogst van de druiven op perfecte rijpheid. Selectieve sortering van de beste trossen door middel van een fotometrische analyse bij ontvangst van de oogst. Fermentatie gedurende 15 dagen. Pneumatische persing om de kwaliteit van de sappen te behouden. Malolactische fermentatie in vaten. Rijping in vaten (nieuwe vaten en vaten van 5 jaar oud) gedurende 12 maanden. Botteling op het optimale moment en rust van de wijn voor de commercialisatie. PROEFNOTITIES Deze wijn met een kersenrode kleur onthult een complexe neus. Serveertemperatuur: 16 - 18°C...
Portfolio (60)
Frankrijk, Bordeaux
... extractie van aroma's, kleur en tannines. De wijn wordt na 15 tot 20 dagen overgeheveld voor de malolactische fermentatie.\n\nProeverij\nMet een donkere robijnrode kleur opent deze wijn met een intense fruitige neus met kruidige tonen die kenmerkend zijn voor mooie, goed rijpe Cabernet Sauvignons. In de mond zijn de tannines soepel en warm. De structuur is vol met tonen van bosvruchten en een...
Portfolio (93)
Frankrijk, Saint Emilion
... Boüard de Laforest Vinificatie : Voor-fermentatieve maceratie van 8 -10 °C Alcoholische fermentatie Maceratie van 3 tot 5 weken Malolactische fermentatie in vat Integrale vinificatie op basis van perceelselectie, handmatige pigeage Rijping : 10 tot 14 maanden, 30 % nieuwe vaten Assemblage : 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon...
Portfolio (34)
Frankrijk, Auxerre
...Proeverij Lichte wijn, zeer origineel, gemakkelijk te drinken, met uitgesproken kruisbessen tonen. In de mond, frisheid gebracht door de Persan. Wijnbereiding Maceratie gedurende 15 dagen, gevolgd door een zachte persing van 3 uur. In de tank, malolactische fermentatie uitgevoerd. Rijping op fijne droesem gedurende 12 maanden in oude foudres. Wijn-spijscombinatie: charcuterie, gegrild vlees...
Portfolio (190)
Frankrijk, Caromb
...Druivensoorten: 100% Caladoc Leeftijd van de wijnstokken: 15 jaar Terroir: Klei-kalk Oogst: Machine Proefnotities: • Kleur: Diep rood, paarse reflecties • Eerste neus: Rode vruchten • Tweede neus: Kruidige tonen • In de mond: Rode vruchten, balans en frisheid • Lange afdronk Wijn/spijs combinatie: Regionale gerechten, vlees, charcuterie Bewaarpotentieel: 4 tot 5 jaar Vinificatie: Ontstelen/Drukken. Maceratieplan van 10 dagen bij 24° om de frisheid en het fruit te behouden. Perspulp toegevoegd aan het sap. Malolactische fermentatie op fijne droesem in de winter tot de botteling.
Portfolio (4)
Frankrijk, Condom
...Neus : Complex met tonen van oude zoete wijn, honing, bitterheid, complexe kruidige noten. Mond : Generous en zeer complex met aromatische kruiden, vrij bitter, zoetheid en complexiteit van specerijen. Er zijn boterachtige tonen van malolactische fermentatie aanwezig. Afwerking : In balans met de bitterheid en complexiteit, mooie lengte.
Portfolio (66)
Spanje, Alcanadre
... gecontroleerde temperatuur van 16ºC gedurende ongeveer 3 weken. Vervolgens wordt het gedurende 3 maanden op zijn fijne droesem gerijpt zonder malolactische fermentatie. PROEFNOTITIE Kleur: Strogeel met groene reflecties. In de neus duidelijke en intense tonen van meloen en citrusvruchten op een subtiele achtergrond van hooi. Deze combinatie zorgt voor een fruitig en fris profiel, dat doet denken aan seizoensgebonden zomerfruit. In de mond is hij evenwichtig, met een smakelijke en volumineuze aanzet die een verfrissende zuurgraad combineert, wat zorgt voor lengte.
Portfolio (1)
Italië, Barletta
... onderworpen aan een korte koude pre-maceratie, gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks met geselecteerde gisten gedurende ongeveer 10 dagen bij 24-26°C en maceratie op de schillen. Hierna volgt de uiteindelijke persing met zachte persen en de malolactische fermentatie in staal. De wijn rijpt 18 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Frankrijk, Caudiès De Fenouillèdes
... bezinking van 48 uur, wordt het most direct in Franse eiken vaten (25% nieuw) geplaatst, waar het zijn volledige alcoholische fermentatie zal ondergaan. De malolactische fermentatie wordt opzettelijk niet nagestreefd om de levendigheid te behouden. Tijdens de rijping op totale droesem van 10 maanden, wordt de wijn regelmatig geroerd om meer body te geven. Dit werk "à la Bourguignonne" maakt van deze cuvée een wijn die goed kan rijpen. Proeverij : Mooie frisse neus met toastachtige boterachtige en hazelnootachtige tonen, genereuze en complexe mond die bij al uw wensen zal passen.
Portfolio (9)
Frankrijk, Malataverne
... geschiedenis. VINIFICATIE Mechanische nachtelijke oogst. Korte schilweking. Persen. Gecontroleerde alcoholische fermentatie met geblokkeerde malolactische fermentatie. Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks, met gecontroleerde temperaturen. Alcoholpercentage 12,5% vol. Allergenen (sulfiet) Bevat sulfieten. Deze rosé wijn is ideaal voor maaltijden met vrienden, in combinatie met gegrild vlees op de plancha en groentetians.
Portfolio (188)
Frankrijk, Saint-Sulpice-De-Faleyrens
...Côtes-de-Bourg Assemblage : Merlot - Cabernet Sauvignon Potentieel voor bewaring : Ongeveer 15 jaar Vinificaties : Oogst ontsteeld, niet geperst. Fermentatie in betonnen vaten. Tussen de twee en drie weken maceratie met gecontroleerde extractie om een fijne en elegante tanninestructuur te verkrijgen. Rijping in vaten aan het einde van de malolactische fermentatie. Veroudering in vaten gedurende 12 maanden.
Portfolio (53)
Slovenië, Ljubljana
...De wijnmaker: Korenika & Moškon. Regio: Istra, Slovenië. Alc.: 14,5 % vol. Zoetheid: Droog. Oogstjaar: 2013. Volume: 750 ml. Druivenras: Malvasia. Vinificatie: 25 dagen op de schillen (maceratie), zonder persen. Fermentatie: inox (roestvrij staal), inheemse gisten. Malolactische fermentatie met inheemse bacteriën. Rijping: 12 maanden op de gist in eiken vaten, totaal in vaten 54 maanden...
Portfolio (10)
Frankrijk, Bordeaux
... dagen maceratie, malolactische fermentatie in tanks. Veroudering: 60% in vaten, 25% in roestvrijstalen tanks, en 15% in amforen. Proeverij: Diep granaatrood van mooie intensiteit, neus met tonen van cassis, viooltjes, aangevuld met mentholachtige aroma's, mooie aromatische complexiteit. Heerlijk, veel rondheid en zoetheid, fijne, fluweelachtige en elegante tannines, aroma's van rode en zwarte vruchten met een mooie frisheid.
Portfolio (43)
Finland, Turku
...Regio Italië – Marche Wijnmakerij Fattoria Mancini Druif 100% Albanella Benaming Colli Pesaresi DOC Roncaglia Alcoholpercentage 12,5% Vinificatie De druiven werden als hele trossen geperst bij 9°C; het sap werd geëxtraheerd tot 55% van het gewicht van de druiven. Het sap werd 24 uur koud bezonken. De fermentatie vond plaats in temperatuurgecontroleerde tanks tot een maximale temperatuur van 18°C. Malolactische fermentatie werd niet uitgevoerd. Rijping Vier maanden in tank op droesem; microfiltratie voor het bottelen. Volume: 75cl...
Portfolio (177)
Spanje, Canet De Mar
...Gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. Gemaakt van rode druiven, Zinca d'Anfora Tinto, of van witte druiven, Zinca d'Anfora Blanco. Ze worden laat met de hand geoogst en gefermenteerd bij een constante temperatuur van 28 graden voor de rode en 22 graden voor de witte. Zodra de alcoholische en malolactische fermentatie is voltooid, wordt de wijn overgeheveld naar handgemaakte aardewerken potten, waar hij zal rijpen, wat zorgt voor een grotere structuur en het mogelijk maakt dat de aroma's zich ontwikkelen zonder de toevoeging van hout.
Portfolio (9)
Frankrijk, Lys Haut Layon
... een nauwkeurige observatie van de plant en een grote reactietijd. Vendange : Handmatig in geperforeerde kisten van 20 kg. De druiven worden rigoureus geselecteerd in de wijngaard, aan het begin van de gouden fase, en zijn vrij van enige rot. Vinification et élevage : Gefractioneerde pneumatische persing. Alleen de harten van de cuvées worden behouden. Resten en snoeisels worden afgevoerd. Alcoholische en malolactische fermentatie in roestvrijstalen tanks. Temperatuur van serveren: 8-10 °C...
Portfolio (43)
Frankrijk, Roubia
...Biologische cultuur. Mechanische oogst. Hele oogst, Fermentatie in thermoregulatieve roestvrijstalen tanks, Malolactische fermentatie, Helderheid. Rijping in thermoregulatieve roestvrijstalen tanks, Assemblage, Lichte filtratie, Technische kurk. Klei-kalkhoudende bodems, Kiezelbodems. Oog Rode kleur, levendig, robijnrode reflecties. Neus Aroma's van rode vruchten, aroma's van onderhout. Mond...
Portfolio (28)
Spanje, Murcia
...Gemaakt van de beste Tempranillo-druiven, geselecteerd uit onze oudste wijngaarden, handgeplukt in kleine dozen en geclassificeerd aan de selectietafel. Malolactische fermentatie en verdere rijping gedurende 24 maanden in nieuwe Franse eiken vaten. Ten slotte blijft de wijn minstens 12 maanden in de fles voordat deze wordt verkocht. Fles: 0,75L Magnumfles: 1,75L...
Portfolio (178)
Frankrijk, Saint Cannat
...CÉPAGES Chardonnay 100% VINIFICATIE Na de oogst van de druiven en hun persing, vindt de alcoholische fermentatie natuurlijk plaats met inheemse gisten: 30% in eiken vaten en 70% in thermoregulatie roestvrijstalen tanks. Dit lange en natuurlijke proces zal de wijn meer complexiteit geven. De malolactische fermentatie zal ook vanzelfsprekend en natuurlijk plaatsvinden. De rijping duurt ongeveer 12...
Portfolio (46)
Spanje, Madrid
...OORSPRONGSAANDUIDING: CIGALES De oogst vond begin oktober plaats, waarbij de druiven voorzichtig werden geplet en ontsteeld. De fermentatie gebeurde bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens vond de malolactische fermentatie plaats. Daarna werd het geklaard, gestabiliseerd en gebotteld.
Frankrijk, Vic-Sur-Aisne
...Verwarmingskabels voor een zachte verwarming van most en wijnen, voor een gecontroleerde malolactische fermentatie.
Portfolio (62)
...Kleur: intens robijnrood. Geuren: breed en persistent met een merkbare kersensmaak en tonen van vanille. Smaak: vol, rond met zachte en evenwichtige tannines. Serveertemperatuur: 16-18°C. Combinaties: uitstekend om te combineren met geroosterd rood vlees, wild en oude kazen. Wijnbereiding: na het ontsteelen van de druiven, blijft de most 6-7 dagen in maceratie met de schillen bij een temperatuur van 24-26°C. Na de voltooiing van de malolactische fermentatie, wordt een deel gerijpt in barriques, het andere deel in staal. Bewaarcapaciteit: 2 jaar en meer afhankelijk van de oogst.
Portfolio (4)
Frankrijk, Les Riceys
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR VINIFICATIE : Partiële malolactische fermentatie. 5 jaar rijping in de kelder. ASSEMBLAGE : 15 % reservewijn van perpetuele solera. DOSAGE : 10 g/l DÉGUSTATIE : Deze cuvée van pure Pinot Noir heeft aroma's van witte bloemen en citrusvruchten. De aanzet in de mond is rond en soepel, met smaken van compote en vanille, en laat houtachtige tonen op de afdronk verschijnen. Deze Champagne is heerlijk als aperitief en gedurende de maaltijd.
Portfolio (9)
Frankrijk, Blagnac
... producten gerelateerd aan de ethanol-, bier- en brandstofindustrie, wat leidde tot de overname van het Siebel Instituut in Chicago, AB Vickers in Burton-upon-Trent en de oprichting van het ethanoltechnologiebedrijf met zijn beroemde alcoholschool. In 1985 begon LALLEMAND met de commercialisering van bacteriën voor de malolactische fermentatie van wijnen. Dit leidde in 1988 tot de overname van een...
Populaire landen voor deze zoekterm

De europages app is er!

Gebruik onze verbeterde zoekfunctie voor leveranciers of maak onderweg uw aanvragen met de nieuwe europages-app voor kopers.

Downloaden in de App Store

App StoreGoogle Play