Italië, Reggio Emilia
...Deze heerlijke Italiaanse voedselbox bevat groene olijven uit Cerignola, de Felino salami en de knapperige Taralli. Perfect voor een smakelijk voorgerecht. Deze voorgerecht voedselbox bevat: - Groene olijven uit Cerignola in olie 290g - Felino salami vacuüm verpakt 300g - Taralli 100g...
Portfolio (10)
Italië, Nave
...Deze olie is uitsluitend geproduceerd met geselecteerde olijven van de 20 hectare olijfgaarden die in eigendom zijn, waar de cultivars van de variëteiten Frantoio, Moraiolo en Leccino worden verbouwd. De olijven zijn biologisch, handmatig geoogst door middel van brucatura in de maand november, en worden onmiddellijk koud geperst met een mechanisch proces en gefilterd. De olie wordt bewaard in...
Portfolio (46)
Italië, Marciano Della Chiana
...Oliën extra vergine di oliva van de hoogste kwaliteit, verkregen door koude persing van groene olijven die onmiddellijk zijn geperst: Coltofranto. Bewaard onder stikstof in roestvrijstalen tanks, gekenmerkt door een lage zuurgraad en een hoge polyfenolinhoud: deze olie voldoet aan de vereiste met een concentratie van meer dan 250 mg/Kg hydroxytyrosol, tyrosol, oleuropeïne en hun afgeleiden. Met...
Portfolio (10)
Italië, Ventimiglia Di Sicilia
...De extra vierge olijfolie geproduceerd door het bedrijf Oro di Calamigna is een olie die volledig is gemaakt van Italiaanse olijven afkomstig uit Ventimiglia di Sicilia. De persing van deze olie vindt plaats binnen 12 uur na de oogst, dit type verwerking staat bekend als "koude persing". De kleur van de olie is smaragdgroen met gouden reflecties. De smaak van deze extra vierge olie is medium...
Portfolio (2)
... organoleptische kenmerken worden zelfs versterkt door het type grond waarop wordt geteeld, de teeltmethoden, de aandacht voor tijdige maling en last but not least het klimaat. Feitelijk bevorderen de gematigd lage temperaturen van het herfstseizoen de vorming van oliezuur in de olijven.
Portfolio (2)
Italië, Campello Sul Clitunno
... waarborgen dat er een olie wordt verkregen zonder enige wijziging van de kwalitatieve kenmerken die in de vrucht aanwezig zijn. Uit de autochtone variëteiten Moraiolo, Frantoio en Leccino ontstaat deze olie met een "groene" en licht bittere smaak die ons meeneemt tussen de olijfbomen en de cipressen die het landschap van de Umbriëse heuvels tekenen.
Portfolio (9)
...Het idee voor deze crème is ontstaan uit een eerste kleurvisie. De twee producten, met bijna tegenovergestelde kleuren maar die beide de aandacht trokken. De combinatie van artisjokharten met zwarte truffel, alles in olijfolie, heeft een uitstekend product opgeleverd als vulling voor hapjes, pizza's en focaccia. Ingrediënten: artisjokken (65%), olijfolie, olijven, zomerse zwarte truffel (tuber aestivum Vitt.) 5%, zout, aroma's. Advies: Geweldige dressing voor pasta's, wit vlees of als basis voor sauzen.
Portfolio (10)
Italië, Catania
... oogst plaatsvindt, wordt uitgevoerd door een molen die, naast koud en droog te werken, dat wil zeggen zonder toevoeging van water, is uitgerust met een breker onder vacuüm om oxidatie tijdens het malen te voorkomen. Zodra de olie is verkregen, wordt deze onmiddellijk gefilterd en bewaard in stalen containers onder stikstof om de organoleptische en nutritionele kwaliteiten te behouden. De olie zal de opslagcontainers pas verlaten op het moment dat deze wordt gebotteld.
Portfolio (8)
Italië, San Prisco
De familie Zibella is al jaren de referentie leverancier voor de belangrijkste verwerkende industrieën van agrovoedingsproducten en groothandels in de sector. Ze richt zich specifiek op de commercialisering van olijven, kappertjes, en sinds enkele jaren ook op paddenstoelen, artisjokken en gedroogde tomaten. Binnen het bedrijf is er een gestructureerde organisatie, voornamelijk op basis van functies, maar met duidelijk flexibele taken om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de sterke groei die het in de loop van al deze jaren heeft doorgemaakt.
Italië, Biancavilla
... toekomst terwijl het de traditie behoudt. Onze olijvenproductie is gelegen in het D.O.P. gebied Monte Etna, precies in de vulkanische gebieden van de gemeenten Biancavilla en Santa Maria di Licodia, (hoogte 555 meter boven zeeniveau), hier worden onze olijfbomen bewerkt zonder het gebruik van chemische producten. De olijven, die rijpen onder de Siciliaanse zon en in de warme vulkanische grond, worden tussen november en januari uitsluitend met de hand geoogst door middel van "Brucatura". Dit proces stelt onze olie in staat om al zijn kwaliteiten en uitstekende organoleptische stoffen te behouden.
... variëteiten uit de Terra di Bari: de "Cima di Bitonto", ook wel Ogliarola of Nostrana genoemd, en de "Coratina", die worden gemalen met granieten molens van de Monte Rosa in de uren direct na de levering. Uit de vakkundige mix van deze twee variëteiten ontstaat de Pappalardo-olie, delicaat, fruitig en prikkelend. Het is geschikt voor frituren en als dressing; het is niet gefilterd: dit resulteert in...
Italië, Sant'agata De Goti
... verkregen door het eenvoudig malen van de olijven die rechtstreeks van onze bomen in Sant'Agata de Goti zijn geplukt, waar de cultivars Ortice, Racciopella en Ortolana overheersen. Juist vanwege de kenmerken en de kwaliteit van deze olijven wordt er op biologische wijze een olie geproduceerd met een gele kleur en smaragdgroene reflecties, met een aangename, goed uitgebalanceerde bittere en pittige nasmaak.
Portfolio (1)
Italië, Arquà Petrarca
... staat is om de smaak van elk gerecht te versterken zonder de smaken te verzwaren. In deze karakteristieke en innovatieve olijfoliepers in Veneto worden moderne methoden voor de verwerking van olijven toegepast, te beginnen met de handmatige oogst, om de vrucht niet te beschadigen voordat deze wordt gemalen. Naast het minutieuze en zorgvuldige werk van de productie van extra vergine olijfolie van de...
Portfolio (3)
...Tijdens het olijfoogstseizoen leveren de leden dagelijks hun olijven aan en de verwerking vindt plaats binnen 24 uur na de oogst door middel van mechanische processen (koude extractie); deze methode maakt het mogelijk om een superieure kwaliteit Extra Vergine olie te verkrijgen. Bij het zien van onze olie, die uitsluitend in het gebied van FARNESE wordt geproduceerd, heeft een smaragdgroene kleur...
Portfolio (1)
... de kracht van het water. Ook vandaag de dag zijn de oude waterwielen en binnenin de gebouwen de antieke molens voor de productie van tarwe- en kastanjemeel nog steeds te bewonderen. De activiteit van de oliemolen, die van oktober tot maart loopt, omvat de verwerking van olijven voor derden en de productie van olie voor verkoop. In deze periode is het mogelijk om vrijelijk de ruimtes te bezoeken en...
Italië, Rovigo
Oliq levert de olijfolie-industrie de industriële hulpmiddelen die nodig zijn om concurrerend te blijven op de markt. De machines en installaties die oliQ aan de Italiaanse industrie aanbiedt, komen voor het grootste deel uit Spanje, een land dat alleen al meer dan 40% van de tafelolijven ter wereld verwerkt. De noodzaak om te industrialiseren om deze grote hoeveelheden olijven te verwerken...
Italië, Viale N. Machiavelli 65/67
... deze fasen zijn het resultaat van een maniakale zoektocht naar kwaliteit die in het DNA van elke operator in de verschillende sectoren aanwezig is. De olijf, de cipres en de wijnstok zijn de meest voorkomende planten in het Toscaanse landschap: ze dragen, samen met boerderijen en heuvels, bij aan een unieke verbinding tussen mens en natuur. Vooral de olijf en de wijnstok, dankzij de rijkdom van hun...
Portfolio (8)
Italië, Maruggio
...die de juiste rijpheid hebben bereikt, worden rechtstreeks van de plant met de hand of met mechanische middelen geoogst; deze kostbare vrucht wordt binnen 12 uur na de oogst gemalen. Deze organisatie maakt het mogelijk om een olie met uitzonderlijke organoleptische eigenschappen te verkrijgen, zoals extra vierge olijfolie 'harmonisch' van de typische goudgele kleur en een uitgebalanceerde smaak met een vleugje amandel, of extra vierge 'vruchtig' met een intens aroma en pittige waarnemingen en bittere tonen van bladeren.
Portfolio (8)
Italië, Caianello
... ontwikkeld na jaren van onderzoek en experimentatie, in samenwerking met deskundige olijfolieproevers, chefs en culinaire critici, met als enige doel een uitstekende olie te creëren die zelfs de meest veeleisende en verfijnde smaken kan verleiden. Olijfolie met een zeer lage zuurgraad, koudgeperst en geschikt voor elk type gerecht. Onze olijven worden geoogst in de eerste rijpingsfase, waardoor de...
...L'Oleificio San Giovanni Battista is een coöperatie opgericht in 1969 en telt vandaag de dag 139 olijventelers, die de enige leveranciers zijn van de gemalen olijven. Deze olijven worden uitsluitend geproduceerd in het agro van Colletorto, een dorp in Molise dat zich in een middelhoge heuvelachtige geografische positie bevindt, bijzonder geschikt voor olijventeelt. Vanuit de top van de Torre...
Portfolio (6)
Italië, Torremaggiore
... medium van het web, mijn productie wereldwijd uit te breiden om deze monocultivar-olie, met unieke organoleptische kwaliteiten, bekend te maken bij alle liefhebbers en niet-liefhebbers van extra vierge olijfolie. Het doel van het bedrijf is om ook de minder ervaren mensen in de sector de grote kwaliteiten van onze olijven, in het bijzonder van de Peranzana-cultivar, bekend te maken. De productie...
Italië, Montesarchio
... nicheproduct. Een "gezonde" extra vierge olijfolie, volledig Made in Italy, verkregen met behulp van geavanceerde machines die de opslag- en productie tijd van de olijven verminderen en de organoleptische eigenschappen behouden en versterken: een extra vierge olijfolie met een unieke smaak! Dankzij de ondernemende capaciteiten wordt er vandaag de dag, met de evolutie van de tijden, olie geproduceerd voor...
Italië, Montesano Sulla Marcellana
... ambachtelijkheid van de producten, maar ook, en vooral, naar het verhaal dat hen verbindt met hun regio: gedroogde of gevulde tomaten, gegrilde aubergines, pompoencrèmes, artisjokken, broccoli, gevulde olijven, gevulde paprika's en pittige pepers zijn slechts enkele van de typische producten uit Cilento die zijn omgevormd tot boccacci onder olie.
Italië, Badolato
...van de werkzaamheden op het veld, die zich van januari tot december constant uitstrekken, voeren we de onderstaande interventies uit: snoeien en het verwijderen van scheuten, uitsluitend biologische bemesting, constante en continue reiniging, gecertificeerde biologische behandelingen, het oogsten van olijven, malen, conserveren van olie, bottelen en verzending naar de eindklant, waaronder...
Italië, Grumo Appula
... 300%! De Coratina-olijf wordt voor 100% gebruikt in onze "Smeraldo" olijfolie "intens groen fruitig". Het totale aantal fenolische verbindingen en van α-tocoferol is het hoogst in de jonge, groene olijven, zoals wij ze verwerken. Hierdoor dragen oliën die uit deze olijven worden geproduceerd, aanzienlijk bij aan de opname van olijfolie-polyfenolen. Onze extra vergine (extranatief) biologische olijfolie vindt zijn oorsprong in Apulië (de hak van Italië) op de plantages die liggen tussen de zee en het nationale park van de "Hoge Murgia" en al 5 generaties door onze familie worden beheerd.
Italië, Roma
Uit de eeuwenoude olijfbomen van de chemisch onbehandelde velden wordt ons Extra Vergine Olijfolie koudgeperst met ambachtelijke productiemethoden, in overeenstemming met de traditie en de meest innovatieve kwaliteitsnormen. De oogst van de olijven respecteert namelijk de juiste rijpingsperiodes. Vervolgens begint de persing binnen twee uur. Op deze manier behoudt de olie al zijn voedingsstoffen, zoals polyfenolen en andere natuurlijke antioxidanten, die de olie uiteindelijk de typische smaak van net geoogste groene olijven geven.
Italië, Torremaggiore
... en professioneel assortiment producten aan te bieden, om de olijvenoogst zo goed mogelijk te vergemakkelijken. Dankzij de voortdurende zoektocht naar nieuwe materialen en bouwtechnieken heeft Borrelli aanzienlijke "know-how" verworven op het gebied van micromechanica, speciale metaalbewerking, elektronica en pneumatiek. Het resultaat van deze voortdurende onderzoeken en verworven vaardigheden zijn de hoogtechnologische gereedschappen voor snoeien en oogsten. Voor "Borrelli Pneumatica" is de manier van werken altijd geïdentificeerd met de slogan "kwaliteit en niet kwantiteit".
Italië, Agrigento
De passie voor gedroogd fruit, olijven, geconserveerde vis en peulvruchten heeft de wens doen ontstaan bij het bedrijf EuroAlimenti F.lli Costanza S.r.l. om deze producten met zorg en professionaliteit te verwerken. Oorspronkelijk begonnen als een familiebedrijf, is het vandaag de dag een goed gevestigde speler in de sector, maar behoudt het de traditionele waarden van vroeger, die goed...
... patisserie, in culinaire recepten of als snacks. Het bedrijf is altijd met grote aandacht voor de ecologische balans en in biologische omstandigheden geleid, voortkomend uit een diepgeworteld geloof in het behoud van biodiversiteit, met respect voor de inheemse wilde planten van deze regio, zoals mirte, wilde peer, tijm en de mediterrane struikgewas. Onkruidbestrijding gebeurt uitsluitend mechanisch of handmatig. Meer informatie op www.essenzadipuglia.it...
...Wij produceren de biologische extra vergine olijfolie in onze olijfmolen, die speciaal is ingericht om de consument een product te bieden dat afkomstig is uit een korte keten en werkelijk van een kortere afstand. Het enige doel, van de oogst van de olijven tot de koude extractie van de olie, is het verkrijgen van een uitstekend product van absolute kwaliteit. Wij richten ons voornamelijk op de...