Frankrijk, Calvi
...Cépage : Vermentinu 20 jaar 25 hl/hectare 6.500 flessen. Oogst : vroeg en handmatig Vinificatie : Directe persing zonder sulfiet / Koude bezinking 48 uur / Gisting en fermentatie 14-15°C Rijping op fijne droesem 6 maanden bij natuurlijke temperaturen. Filtratie, lichte sulfitering en botteling. Botteling in het voorjaar. Proefnotities : - Helder gele kleur ; - Sterke aromatische intensiteit gekenmerkt door witte vruchten en gele bloemen van de maquis ; - Levendige, ronde en strakke mond. Retrogustatie in harmonie met de neus.
Portfolio (5)
Frankrijk, Bordeaux
...-traditie met een natuurlijke alcoholische fermentatie, temperatuurbeheersing, lange maceratie (18 dagen), 2 remontages per dag gedurende de hele fermentatie. Deze stappen zorgen ervoor dat de kwaliteit van het fruit maximaal wordt geëxtraheerd: kleur, aroma's en structuur. De rijping van de wijn gebeurt vervolgens in eiken vaten, waarvan een derde nieuw hout, gedurende 12 maanden. Proeverij Bij het oog...
Portfolio (93)
Frankrijk, Lys Haut Layon
...Terroir: Klei-grindachtige bodem op schisten Situatie: Haut layon Vinificatie De vinificatie gebeurt volgens de ancestrale methode. De fermentatie in de fles vindt plaats met de natuurlijke suikers van de druif. Proeven tussen 6 en 8°C Oog: Lichtgeel Neus: Gele vruchten Mond: Fijne en complexe aroma's die doen denken aan rijpe perzik en nectarine. Levendige, bijna nerveuze aanzet. Volle en ronde...
Portfolio (43)
Frankrijk, Saint Cannat
...CÉPAGES Chardonnay 100% VINIFICATIE Na de oogst van de druiven en hun persing, vindt de alcoholische fermentatie natuurlijk plaats met inheemse gisten: 30% in eiken vaten en 70% in thermoregulatie roestvrijstalen tanks. Dit lange en natuurlijke proces zal de wijn meer complexiteit geven. De malolactische fermentatie zal ook vanzelfsprekend en natuurlijk plaatsvinden. De rijping duurt ongeveer 12...
Portfolio (46)
Frankrijk, Boulogne-Billancourt
... barriques, gevolgd door een rijping op fijne droesem, geeft deze wijn een zijdezachte textuur en een mooie romigheid, terwijl het een subtiele complexiteit toevoegt. Het bouquet opent met tonen van honeydew-meloen, vers gesneden gras en limoen, in balans met exotische aroma's van lychee en guave. In de mond domineren smaken van mispels en passievrucht, ondersteund door de frisse en natuurlijke zuurheid van het jaar, die een sprankelende en minerale afdronk biedt. Deze wijn past perfect bij een salade van grapefruit en garnalen, zeevruchten of Thaise gerechten.
Portfolio (10)
Frankrijk, Malataverne
... geschiedenis. VINIFICATIE Mechanische nachtelijke oogst. Korte schilweking. Persen. Gecontroleerde alcoholische fermentatie met geblokkeerde malolactische fermentatie. Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks, met gecontroleerde temperaturen. Alcoholpercentage 12,5% vol. Allergenen (sulfiet) Bevat sulfieten. Deze rosé wijn is ideaal voor maaltijden met vrienden, in combinatie met gegrild vlees op de plancha en groentetians.
Portfolio (188)
Frankrijk, Belesta
Le Clot de l’Oum is een familiebedrijf met een wijngaard van 12 ha die sinds 2000 biologische wijnen uit de Roussillon produceert. De wijngaard ligt op de hellingen van de Fenouillèdes tussen de valleien van de Agly en de Têt, op de eerste oostelijke uitlopers van de Pyreneeën, rondom het dorp Bélesta (66720). De bodems zijn voornamelijk granietachtig. Onze percelen liggen tussen de 400 en 600 m...
Populaire landen voor deze zoekterm

De europages app is er!

Gebruik onze verbeterde zoekfunctie voor leveranciers of maak onderweg uw aanvragen met de nieuwe europages-app voor kopers.

Downloaden in de App Store

App StoreGoogle Play