...Druif: Sciaccarellu en Niellucciu 15 jaar 25 hl/hec
Oogst: handmatig
5.000 flessen
Vinificatie: directe persing gevolgd door een lichte koude bezinking.
Fermentatiekuip met toevoeging van gist.
Fermentatie 14-16°C.
Zachte filtratie op celluloseplaat en lichte sulfitering voor de botteling.
Botteling in de lente van 2023.
Diam 3 kurk gemarkeerd Enclos des Anges.
Rijping 4 maanden op fijne droesem...
...Afkomstig uit de cuvée Alba Octavia van 2022, is deze wijn 10 maanden in eikenhouten vaten gerijpt.
Zonder filtratie, zonder klaring en met een zeer lichte sulfietbehandeling, is het een rondere wijn met complexere aroma's dankzij de restsuikers.
Vrije wijn, goed luchten voor het proeven.
1,5l – 14%
(transportkosten: gelijk aan 2 flessen)...
... pneumatische persing voor een lage druk persing. Bezinking - Dagelijkse controle van de fermentatie - Temperatuurbeheersing op 16° C - Overhevelen - Filtratie. Botteling en koolzuurvorming in onze grotten met een minimale rijping van 12 maanden. Druk: 5 tot 6 bar.
Proefnotities: Een aantrekkelijke neus met een lichte amylische toets, een frisse en aromatische aanzet in de mond. Een fijne en elegante bubbel.
Combinaties: De Vouvray zal uw feestmomenten bij het aperitief begeleiden, maar ook uw maaltijden met vis of wit vlees voor de Brut en bij desserts.
...Optimaliseer het beheer van uw wijnmakerij-, kelder- en wijnafvalwater met de complete oplossingen van Oceania Environment®. De huidige strenge regelgeving vereist de opslag en verspreiding van afvalwater, maar wij bieden een praktische en economische alternatieve oplossing. Ons filtratiepakket en compacte tank stelt u in staat om uw wijnmakerijafvalwater efficiënt te behandelen, terwijl u voldoet aan de regelgeving. Bekijk de realisaties van onze apparatuur voor de behandeling van wijn- en wijnmakerijafvalwater.
...Ontstelen/Stampen, gevolgd door persing en klaring, vervolgens vinificatie bij lage temperatuur (16°C). 2 weken vinificatie en daarna rijping op fijne droesem gedurende de winter. Ten slotte filtratievoor botteling met inertisatie.
... en Persistente kazen (blauw of geitenkaas), Tarte Tatin
Vinificatie Volledige fermentatie in vat, rijping op droesem in vat voor meer dan 80% van de jaargang (7 maanden primeur zonder filtratie – 10 tot 12 maanden volledige jaargang).
Het woord van de wijnmaker Deze jaargang onthult smaken van jonge peer en kweepeer, alles in een zachte zoute zuurheid, die de malolactische fermentatie en de...
...Verwijdering van chloor, broom en halogenen (haloanizolen) door filtratie op actieve kool. Eenmalig gebruik op 'schone' leiding- of putwater, voor de laatste spoeling van alle wijn- en voedselcontainers. Mobiele roestvrijstalen kar met 2 filtratie-units.
01 unit 10" met polypropyleen cartridge van 5 micron (inbegrepen) 01 unit 30" met actieve kool cartridge (inbegrepen)
Twee manometers voor drukcontrole
Twee inlaat/uitlaat aansluitingen in mannelijke GAS 1" BSP
PMS 5 BAR
Indicatieve doorstroomsnelheid 10 hl/h
Referentie: DVECTO...
...Het Redux-proces maakt het mogelijk om het alcoholpercentage van een wijn met 1 tot 2 graden te verlagen door de most vóór de fermentatie te behandelen.
Redux is een gepatenteerde subtractieve techniek die de suikerinhoud van een druivenmost vermindert door middel van een tweefasige membraanbehandeling: filtratie en omgekeerde osmose. Het doel is om uit de most bij lage temperatuur een...