...
Druivenrassen: cabernet sauvignon 51%, merlot 43%, cabernet franc 3%, petit verdot 3%
Vinificatie: parcellaire vinificatie in houten vaten en thermoregulierte roestvrijstalen cuves. Rijping: 12 maanden in vaten (waarvan 33% nieuw)
Proefnotitie: Een interessante wijn met een goed gebalanceerd sap (leer en kers) en een structuur die veel elegantie heeft gewonnen. De balans komt tot stand rond een blend die rijk is aan merlot, de rijpheid is perfect, niet te veel en niet te weinig.
...Œil
robe geelachtig licht
Nez
frisse noten van sauvignon die zich vermengen met citrusvruchten en witte bloemen
Bouche
mooie zure noten
Vinificatie: 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks
Wijn-spijscombinatie: aperitief, frisse en moderne keuken
De aanbeveling van de wijnmaker: te serveren tussen 8 en 10°
Verpakking: Eenheidsprijs verkocht per doos van 6 flessen franco
Domaine: Cave du Marmandais
Appellation: Côtes du Marmandais
Millésime: 2018
Cépage: Sauvignon Blanc
Cultuur: Traditioneel
Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)...
...Rode Wijn Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc.
Diepe, robijnrode kleur met tinten van granaat die een beetje ontwikkeling tonen. Intens in de neus, nog steeds vrij jeugdig ongeacht de leeftijd.
Het toont veel rijpe donkere rode en zwarte vruchten, mooi verweven met geuren van rijping in hoogwaardige eiken vaten.
Zwarte kers, zure kers, vanille, een vleugje pittige zwarte peper en rook...
...Tempranillo 75%, Garnacha 18%, Cabernet-sauvignon 5%, Overige 2%. Geoogst midden september, wanneer de druiven worden ontsteeld en in roestvrijstalen tanks worden geplaatst bij een gecontroleerde temperatuur voor een maceratieperiode van ongeveer zeven dagen. Malolactische omzetting en later rijping in tanks waar de wijn op zijn droesem blijft tot stabilisatie en botteling.
Kleur: Rood Gemengd
Variëteit: Tempranillo 75%...
...Saint Emilion Grand Cru Blend: Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc
Verouderingspotentieel: Ongeveer 20 jaar
Vinificatie: Handmatig geoogst, de druiven worden ontsteeld en vervolgens gesorteerd met een densimetrische bad. Hierna volgt een week koude maceratie voor de fermentatie en 10 dagen alcoholische fermentatie, waarbij de druiven worden gepompt en de hoed wordt ondergeduwd. De wijn wordt afgetapt en vervolgens geperst voordat hij 15 maanden rijpt: 60% in nieuwe vaten en 40% in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks.
Oenoloog: Thomas Duclos...
...Gelegen in het hart van de Provence, produceert het Domaine d'Estoublon sinds 1489 wijnen en olijfolie.
De rode wijn van het Château is een blend van Cabernet Sauvignon en Mourvèdre, geproduceerd onder de AOP Baux de Provence.
Zijn kleur varieert van robijnrood tot granaat en is geconcentreerd. De krachtige en complexe neus onthult aroma's van pruim, bramencompote, geroosterde cacao, zoete specerijen en ceder.
Deze cuvée past perfect bij een stuk rundvlees, een eendenborst met pepersaus of een lamschouder.
...De wijn: Phigaia is de emblematische cuvée van het domein Serafini & Vidotto. Deze iconische cuvée, gemaakt van een blend van Cabernet-sauvignon, Cabernet-franc en Merlot, straalt een ongelooflijke puurheid van fruit uit. Verfijnde en smakelijke tonen van zwarte kers, aardbei en framboos komen uit het glas en evolueren met gratie in de mond... alles met finesse. De rijping in eiken vaten...
...Pariteit in de druivensoorten tussen een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot. Aroma's van lichte houttonen, kleine rode en zwarte vruchten. Gestructureerd maar rond, is deze wijn harmonieus en soepel met een mooie afdronk.
... ook de actuele grote wijnen uit de Marken: de Offida Pecorino DOCG en de Offida Passerina DOCG, de Falerio DOC, de Rosso Piceno DOC, een harmonieuze en krachtige combinatie van Sangiovese en Montepulciano, en de Marche Rosso IGT, een volle blend van Montepulciano en Cabernet Sauvignon. En ook de verfijning van de roséwijnen, met de aantrekkelijke aroma's van de Marche Rosato IGT.