... de productie van deze Merlot. Alles wordt in het werk gesteld om u een kwalitatieve wijn te garanderen die de typiciteit van zijn druivensoort respecteert.
DÉGUSTATION
Robe: intense rode kleur met paarse reflecties.
Nez: expressief met tonen van geconserveerd rood fruit.
Bouche: genereus, rond en vol van aroma's van vers fruit met een vleugje zachte specerijen.
Een Merlot die naar meer smaakt!
ACCORDS METS & VINS
De Star Merlot past perfect bij een bord met charcuterie, gegrild vlees, witte vleesgerechten in saus, fish and chips en karaktervolle kazen.
...De 100% lokale cadeaubox.
De box bevat: 3 Popines met charcuterie (waaronder saucisson, lonzo, noot van ham, coppa of gedroogd Aubrac rundvlees) en een fles Petit Pont rood (Pays d'Oc).
De Popines: Charcuterie zonder nitrieten, in plakken gesneden en vacuüm verpakt in een 100% recycleerbaar glazen potje. 3 unieke ingrediënten: vlees, Guérande zout en Kampot IGP peper. Zonder conserveermiddelen...
... nu gaat om Bordeaux, Bourgogne of wijnen uit andere regio's, elke rode wijn drukt de unieke kenmerken van zijn terroir uit. Genoten met rood vlees, stoofschotels of gerijpte kazen, is rode wijn de perfecte keuze om rijke en gastronomische maaltijden te begeleiden.
... knapperige textuur, biedt dit zeezout van hoge kwaliteit de perfecte basis voor onze creatie.
Kwaliteitsrode Wijn: De infusie van rode wijn voegt een aromatische diepte toe, waardoor een symfonie van smaken in elk zoutkorreltje ontstaat.
Verse Sjalotten: De zorgvuldig geselecteerde sjalotten brengen een heerlijke subtiele uiensmaak in deze mix.
Aanbevolen Gebruik:
Gegrild Vlees: Strooi royaal over je steaks, gegrild vlees en gevogelte voor een explosie van smaken.
Gourmet Salades: Voeg een snufje toe om de smaak van je salades te versterken.
Referentie:SEL0016...
... gebruik bij gegrild vlees."
2015 : Gouden Medaille Concours de Lyon 2019
"Mooie diep robijnrode kleur. Diepe neus, bloemige tonen en kleine rode vruchten. In de mond een soepele, sappige Bordeaux, met de nadruk op het fruit.
...Terroir: Klei-grindachtige bodem op schisten
Situatie: Haut layon
Vinificatie
De alcoholische fermentatie en de rijping worden gedurende een jaar in vaten uitgevoerd.
Proeven tussen 10 en 12°C
Oog: Geel
Neus: Fruitig, compote, abrikozen
Mond: Aroma's van gele vruchten en tonen van gekonfijte vruchten
Bewaarpotentieel: 5 jaar
Evenwicht: Droog
Wijn-spijs combinaties: Vis in saus,
jakobsschelpen, wit vlees en harde kazen.
Lotte à l’américaine, kreeft met room en kip met witte saus.
Snoei: Dubbele Guyot
Hoogte: 100 tot 120 m...
...granaatintensiteit. Fijne neus, delicate aroma's van rode vruchten, cassis en kruisbes. Aangename en evenwichtige structuur.
COMBINATIE GERECHT/WIJN: Charcuterie, rood vlees, milde kazen.
DIENSTTEMPERATUUR: Tussen 15 en 17°C.
Doos van 6 flessen van 75cl...
... thermoreguleerd rond 16-18°C.
PROEFNOTITIES
Mooie lichtroze kleur, frisse fruitige smaak. Verfijnd en delicaat in de mond, een goed jaar. Een gastronomische wijn.
U zult onze Bandol rosé wijn bijzonder waarderen bij vis, gegrild vlees, bouillabaisse, gevogelte… Of als aperitief.
Geserveerd op ongeveer 13°C...
... aangevuld met zachte specerijen en vanille. Vervolgens evolueert het naar peperige specerijen en roze bessen. In de mond is de aanzet rond en vol, met specerijachtige tonen, die zich ontwikkelen naar smakelijke noten van zwart fruit en houtachtige tonen die een mooie en lange afdronk ondersteunen.
GERECHTEN EN WIJNEN: Rode vlees, vlees in saus, paddenstoelen, kazen
DIENST: 18-20°C
BEWAARADVIES: Nu drinken of zal verder verbeteren in de komende 5 jaar...
...De Chianti Classico Riserva van Rocca Delle Macie is geboren tegelijk met de wijnmakerij. Vandaag de dag is deze Italiaanse wijn een van de must-haves van de Toscaanse wijngaard.
Verouderd in Franse eiken vaten gedurende twee jaar, is deze Chianti enkele maanden in de fles verfijnd.
Met een robijnrode kleur kenmerkt de cuvée zich door een mooie levendigheid die het karakter en de frisheid van de terroir weerspiegelt. Hij is vol van aroma's van kers en viooltje.
Deze Chianti Classico Riserva zal zeker goed passen bij alle soorten vlees en pasta.
... vlees
Bewaring: 2 jaar
Vinificatie:
Directe persing. Most snel gekoeld om de aroma's te behouden. Natuurlijke bezinking bij koude. Vinificatie in tank bij 16°C voor optimale frisheid en fruitigheid. Rijping op fijne droesem tot aan de botteling.
...Neus
complexe palette van kruidige en zoethoutaroma's met een vleugje branding
Mond
zachte aanzet, fruitig, een kleine houtachtige toets, elegante tannines, charmant
Wijn-spijs combinatie rood vlees, wit vlees, kaas
Vinificatie 25 dagen schilweking met temperatuurcontrole, 14 maanden 100% in vaten
Oog:intense granaatrode kleur
Advies van de wijnmaker:serveren tussen 16 en 18°C
Alcoholpercentage:13,5%
Bewaarpotentieel:14 jaar
Verpakking:doos van 6 flessen van 75cl
Domein:Château Prieuré-Lichine
Appellatie:Margaux
Oogstjaar:2014
Teelt:Verantwoorde teelt
Label:Appellation d'Origine Contrôlée...
...100% Carignan
Deze wijn van Carignan komt van honderdjarige wijnstokken, geoogst op optimale rijpheid, afkomstig uit klei-zandachtige bodems, gelegen aan de voet van de Albères en de Pic du Canigou. Neus met peperachtige aroma's. Lang in de mond, rond en in balans. Te genieten bij warme voorgerechten, rood vlees, stoofschotels en kaasplankjes.
Certificering: biologisch...
...Echt een symbool van de Normandische gastronomie, de traditionele tripes zijn herzien om u een versie met hooi-smaken aan te bieden.
Bedacht door chef Hubert Nobis, is dit recept opnieuw het resultaat van een driepartijenpartnerschap tussen de chef, de verwerkingswerkplaats "les Gorronnaises" en ons.
Sinds 1988 ontwikkelt de familie Cousin diverse vleeswaren in hun atelier in Gorron, met als doel altijd de traditie te benadrukken.
Ingrediënten: Pens en voeten van rundvlees, wortelen, witte wijn, uien, water, zout, peper, hooi...
...De ideale metgezel voor al uw recepten met wijn, of gewoon om uw gerechten op smaak te brengen. Ideaal voor rode sauzen, het bereiden van vlees, gestoomde aardappelen, tomatengerechten, en traditionele soepen.
Wijn, rood of wit, in de bereiding van gerechten gaat terug tot de oudheid en er zijn vandaag de dag nog talrijke bewijzen van in de regionale keuken.
Het is onmogelijk om aan rode wijn in...
...Semoule van durumtarwe, Eieren 30%, Rode bietpoeder, Barolo DOCG-wijn 2%. Kan sporen van weekdieren bevatten. Voor ongeveer 3/4 personen.
6/7 minuten koken in een grote hoeveelheid gezouten kokend water.
Afgieten en op smaak brengen.
Wij raden een truffelsaus (witte of zwarte), vlees- of groentesaus aan.
Een rode wijn (Barolo, Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba) of een witte wijn (Roero Arneis, Gavi di Gavi) uit dezelfde regio vormt een perfecte combinatie.
Ean13:3701511702359
Referentie:TagliatelleBioVinItalie1...
...Assemblage van Grenache, Syrah en Carignan. Volle rode wijn met rijke tannines die de afdronk bedekken. Een wijn die perfect past bij uw gegrilde groenten en vlees.
...Cirkels en gestructureerde Cahors
Intens en fijn gebalanceerd. Diep, gloeiend rood, zeer aromatisch (braam, humus...), met goed gebalanceerde tannines en een prachtige finale in de mond.
Serveer gedecanteerd (of enkele uren van tevoren geopend) voordat je geniet op ongeveer 15-16°.
Aanbevolen begeleiding: geroosterd gevogelte, gegrild vlees, vis in rode wijnsaus.
Awards :
• Zilveren medaille op het Concours Mondial de Bruxelles 2013.
...CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR
VINIFICATIE : Rosé verkregen door maceratie.
PROEVERIJEN : Zeldzame wijn met een unieke smaak. De neus is verrassend, rijk en complex met tonen van kleine rode vruchten en specerijen. De delicate, goed gebalanceerde smaak combineert frisheid en finesse. Het is een maaltijdwijn die perfect past bij wit vlees en kazen.
MEDAILLE : 1 ster in de Hachette Gids voor Wijnen 2021...
...Hier hebben we een herwerkte rode wijn die een beetje is afgegeven met zijn lichte effect door de rijstvlokken. De gember past perfect bij de rijst met zijn legendarische harmonie. Bijna pittig, je hebt het gevoel dat er een citrusmix is, maar nee, de gember neemt ruimte in onder de dekens, maar we vinden het fijn dat hij er is! En we genieten ervan! Mijn vriendin maakt zich mooi met:
Huwelijk: gefrituurde gerechten in het algemeen, vlees of vis vergezeld van een pittige en/of sterke saus. Echt waar, mijn vriendin kan overal mee door, het is gek; met of zonder make-up. :p...
...Varkensvlees, kippenlever 33%, EI, zout, peper. Vlees van Franse oorsprong.
CHEF'S TIPS:
Serveer koud met brood, augurken en een beetje goede wijn...
Ik ontdekte deze paté in Soustons, in de Landes, bij Mamie Alberte. Ik was er meteen verliefd op! De grootmoeder heeft me vriendelijk het recept gegeven van de heerlijke snacks uit mijn jeugd. Nu is het jouw beurt om van deze zonde van genot te proeven!
... openen als aperitief bij een plank met charcuterie of aan tafel bij wit vlees. Een reis naar de zon!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivensoort: Primitivo
IGT: Puglia (Apulië, Italië)
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2030
Serveertemperatuur: 16-18°C...
... geschiedenis.
VINIFICATIE
Mechanische nachtelijke oogst. Korte schilweking. Persen. Gecontroleerde alcoholische fermentatie met geblokkeerde malolactische fermentatie. Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks, met gecontroleerde temperaturen. Alcoholpercentage 12,5% vol. Allergenen (sulfiet) Bevat sulfieten. Deze rosé wijn is ideaal voor maaltijden met vrienden, in combinatie met gegrild vlees op de plancha en groentetians.
... alcoholische sensatie.
Een cuvée die zowel zeer elegant als gulzig is.
80% Merlot.
20% Cabernet Sauvignon.
Zeer mooie paarse kleur.
De complexe neus komt tot uiting in tonen van geconserveerd rood fruit, specerijen, kokosnoot en vanille.
Het hout is versmolten en flatterend.
In de mond onthult dit jaar fijne tannines, een lange en delicate structuur, die complexe fruitige tonen van kers, vanille en cacao laat aanhouden.
Foto niet contractueel - Verzendkosten kunnen van toepassing zijn - neem contact met ons op.
Wijn-spijs combinaties: - Aperitief - Eendfilet - Vlees in...
...Gouden medaille op het Grote Concours van Colmar
Intense en expressieve neus met fruitige tonen en een fluweelzachte, gestructureerde afdronk. Ideaal als voorgerecht, bij koude buffetten en wit vlees.
Evenwichtig, fris en soepel wit wijn. Het past bij de meeste gerechten.
Een perfecte jaargang.
Druivenrassen: 100% Pinot Auxerrois
Neerslag: 550 mm/jaar
Leeftijd: 50 jaar
Veroudering: 8 tot 9 maanden in honderdjarige vaten
Alcohol: 12%
Suiker: 4,1 g/L
Totale zuurgraad: 3,5
Serveertemperatuur: 8 – 10°C
Bewaarpotentieel: 5 jaar...
...Het is het equivalent van een grand cru op muscadet. Blind geproefd, roept de lange rijping op lie de mooie, goed gemaakte Bourgogne Blanc op. Ideaal als aperitief, deze grote wijn uit de Loire past perfect bij alle visgerechten met saus, wit vlees en zal ook goed samengaan met foie gras.
Domaine: DOMAINE DE L'EPINAY
Appellation: MUSCADET SÈVRE ET MAINE
Regio: VAL DE LOIRE
Kleur: Wit
Druivensoort: 100% Melon de Bourgogne
Teeltwijze: Biologisch
Inhoud: 75cl
Gewicht: 1 kg
Karakter: Droog
Jaargang: 2017...
...vanilleachtig, met zwarte vruchten die een mooie tannine structuur combineren, omhuld met zoethout en met tonen van geconfijte kersen.
Een mooie wijn die ons nu al zal verwennen na 10 tot 12 uur in een karaf.
Te proeven bij geroosterd vlees of harde kaas.
Product: Château du Garde AOP Côtes de Bordeaux
Oppervlakte: 30 ha
Uiterlijk: mooie diepe robijnrode kleur...