...Verse TuberAestivum of Zomertruffel heeft een licht crèmekleurige of hazelnootkleurige binnenkant, op zijn optimale rijpheid. Seizoensgebonden truffel van mei tot september. TuberAestivum of Zomertruffel heeft een licht crèmekleurige of hazelnootkleurige binnenkant, op zijn optimale rijpheid. Seizoensgebonden truffel van mei tot september.
Ontdek de essentie van de Griekse gastronomie met TRUFFLES, een toonaangevende producent van verfijnde truffels, honing en olijfolie. Opgericht in 2024, is ons bedrijf toegewijd aan het vinden van de beste culinaire schatten uit de ruige bergen van Griekenland. Beroemd om hun uitzonderlijke kwaliteit en schaarste, worden onze Griekse truffels zorgvuldig gejaagd door ervaren verzamelaars, wat een z...
...De zomertruffel, wetenschappelijk bekend als Tuberaestivum, is een paddenstoel met een zachte en aangename geur die wordt geoogst in de warmere maanden van het jaar. Dit type truffel onderscheidt zich door zijn delicate smaak, met lichte noten van noten, waardoor het een perfect ingrediënt is voor lichte en frisse gerechten. De kleur varieert van lichtbruin tot donkerbruin, met een vleesachtige...
...Zwarte Zomertruffel (TuberAestivum) Beschikbaarheid: apr-sep.
• De meest overvloedig geoogste truffel. Het vruchtlichaam varieert van de grootte van een hazelnoot tot die van een sinaasappel. De schil is zwart.
De geur is aangenaam en kan behoorlijk intens zijn, met tonen die doen denken aan hazelnoten en paddenstoelen.
De belangrijkste rijpingsperiode loopt van mei tot september. Deze truffel wordt vaak aangetroffen in het Verenigd Koninkrijk, Europa of waar er kalksteen terrein is.
... eetbare truffelvariëteiten, niet allemaal van culinaire waarde. Een van de belangrijkste is de wintertruffel Tuber Melanosporum, die een ruwe textuur heeft, een ronde vorm en meestal niet meer dan 200 gram weegt. De buitenkleur varieert van bruin tot zwart, afhankelijk van de rijpheid, en van binnen is hij zwart met fijne witachtige takjes (gleba) Tuberaestivum (zomertruffel), Tuber uncinatum (herfsttruffel).
...Deze smaakvolle olie biedt een zeer gebalanceerde smaak met delicate tonen van truffel. Het is een perfecte aanvulling op salades, pasta's of risotto's.
Ingrediënten: Extra Vergine Olijfolie 98,75%, Gedroogde Zomertruffels en Zwarte Truffels 0,75% (gelijk aan 2% verse producten): zomertruffel (TuberAestivum Vitt) 0,6%, Truffel...
...Ingrediënten: zomertruffel (Tuberaestivum Vitt.), olijfolie, zout, aroma.
Advies: ideaal voor voorgerechten, carpaccio, gekookte of gebraden witte vleesgerechten en kan zelfs enkele desserts begeleiden.
Ook beschikbaar in de verpakking van 500 g.
... hartige gerechten, carpaccio van vlees en vis, omeletten en frittata's, voor het bereiden van sauzen en dressings, toastjes, hapjes voor aperitieven, garneringen, pizza's en calzones.
Maximale houdbaarheid: 24 maanden vanaf de productiedatum.
Beschikbaarheid: doorgaans altijd beschikbaar.
Bewaarinstructies: Na opening, bedekken met extra vierge olijfolie, in de koelkast bewaren en binnen enkele dagen consumeren.
INGREDIËNTEN: Zwarte Zomertruffel (TuberAestivum); Extra vierge olijfolie; Zout; Aroma's; Antioxidant: Ascorbinezuur.
doos van 6 stuks...
...Geselecteerd product. Kwaliteit en versheid worden gegarandeerd. Gemengde grootte.
TuberAestivum, ook wel zomertruffel genoemd. Oorsprongsgebied: Umbrië, Apennijnen. Oogstperiode: 1 mei - 15 september.
Lichte, elegante en niet opdringerige aroma, de zomertruffel roept de geuren op van het onderhout, de vochtigheid en het bevroren loof.
...Het Bisschopsreservaat van Truffels voor de Industrie biedt alle bekende soorten truffels. Van de beroemde Zwarte Zomertruffel /tuberaestivum/ tot de krachtige Witte Italiaanse truffel /Tuber Magnatum Pico/. De truffels van BRT Industry worden geclassificeerd volgens de internationale handelsnormen voor truffels, wat een duidelijke en volledig eerlijke communicatie met klanten en leveranciers mogelijk maakt. BRT Industry onderhoudt goede relaties met veel truffeljagers uit meer dan 4 landen in Europa.