Frankrijk, Montelimar
... is vooral bekend als het symbool van de stad Aix en Provence. Er hangen verschillende legendes rond de Calisson, maar de bekendste leidt het verhaal van de Calisson terug naar de 15e eeuw, naar koning René van Anjou, de laatste graaf van Provence. Hij zou een patissier hebben gevraagd om een zoetigheid voor zijn vrouw Jeanne de Laval te maken. Omdat zij uitzonderlijk eens glimlachte, zou een van haar vertrouwelingen hebben gezegd: "Di calin soun" ("Dat zijn omhelzingen"). Dat was het geboorteuur van de Calissons.
Portfolio (154)
Frankrijk, Talant
...Met het Receptenboek De Herinterpretaties van de Journal du Pâtissier, word je een expert in patisserie en desserts! De Journal du Pâtissier biedt ons dit receptenboek met klassieke patisserieën, herzien door Sébastien Serveau. 30 professionele recepten worden stap voor stap geïllustreerd, met nadruk op bepaalde technische punten, ideaal om te leren of vooruitgang te boeken in de patisserie...
Portfolio (192)
Frankrijk, Biguglia
...Recept gemaakt door Emilie van Le Meilleur Pâtissier M6 seizoen 3, die onze melkchocolade-peren-karameljam en onze Cukizzi pinda-melkchocolade-karamel heeft gebruikt. Te maken en zonder enige mate van moderatie te genieten...
Portfolio (68)
Frankrijk, Provins
...onder de naam maccherone. Catherine de Medici zou het hebben geserveerd op de bruiloft van hertog Anne de Joyeuse, in de Ardèche, in 1581. Het verscheen in Saint-Jean-de-Luz in 1660, waar een patissier het aan koning Lodewijk XIV aanbood voor zijn huwelijk. In Parijs waren het de officiers de bouche genaamd Dalloyau die de macarons aan de koningen serveerden vanaf 1682. Na de verschijning van deze patisserie in Frankrijk hebben veel regio's het recept overgenomen en aangepast. Het is deze emulatie die de oorsprong van de macarons zo fascinerend maakt. Netto gewicht:150g...
Portfolio (13)
Frankrijk, Yvetot
Italië, S. Giovanni La Punta
BARBAGALLO DOLCIARIA IS EEN OUDE CATANESE ONDERNEMING DIE IS OPGERICHT MET HET DOEL TRADITIONELE SICILIAANSE KOEKJES TE PRODUCEREN. IN DE LOOP DER TIJD, BOVENOP DE PRODUCTEN DIE HET IN HET ASSORTIMENT HEEFT, WORDEN DE CANNOLI-WAFELS TOEGEVOEGD. DE RECEPT, VERKREGEN VAN EEN OUDE PATISSIER, WORDT VERGEZELD DOOR HET GEBRUIK VAN GESELECTEERDE GRONDSTOFFEN EN EEN METICULOZE PROCEDURE DIE DE...
Portfolio (1)
SWEET FOOD SICILIË IS GEBOREN UIT EEN TAK VAN BARBAGALLO DOLCIARIA, EEN OUDE CATANESE BEDRIJF DAT IS OPGERICHT MET HET DOEL TRADITIONELE SICILIAANSE KOEKJES TE PRODUCEREN. IN DE LOOP VAN DE TIJD, BEHALVE DE PRODUCTEN DIE HET IN HET ASSORTIMENT HEEFT, IS HET OOK CANNOLI-WAFELS TOEGEVOEGD. HET RECEPT, VERKREGEN VAN EEN OUDE PATISSIER, WORDT SAMENGESTELD UIT SELECTEERDE GRONDSTOFFEN EN VOLGT EEN...
Italië, S. Giovanni La Punta
BARBAGALLO DOLCIARIA IS EEN OUDE CATANESE ONDERNEMING DIE IS OPGERICHT MET HET DOEL TRADITIONELE SICILIAANSE KOEKJES TE PRODUCEREN. IN DE LOOP DER TIJD, BOVENOP DE PRODUCTEN DIE HET IN HET ASSORTIMENT HEEFT, WORDEN DE CIALDE VAN CANNOLI TOEGEVOEGD. HET RECEPT, VERKREGEN VAN EEN OUDE PATISSIER, WORDT SAMEN MET DE GEBRUIK VAN SELECTEERDE GRONDSTOFFEN BEGELEID DOOR EEN METICULOZE PROCEDURE DIE DE...
België, Ferrieres
... ijzer. Al deze producten worden gepresenteerd in AANTREKKELIJKE VERPAKKINGEN met een RECEPT van Wittamer, kleurenfoto van het recept, gebruiksaanwijzing van het product en een bon voor een gratis receptenboek.
...De scorzetta is een typisch traditioneel Bernaldese zoetigheid dat vandaag de dag een verfijnd en gewild klassieker is geworden. In de historische patisserie l'Orchidea, een instituut in Bernalda, een stad met diepe tradities in de provincie Matera, produceert patissier Vincenzo Zito al meer dan 50 jaar de scorzette di Bernalda volgens het oude traditionele recept, met behulp van zorgvuldig...
Populaire landen voor deze zoekterm

De europages app is er!

Gebruik onze verbeterde zoekfunctie voor leveranciers of maak onderweg uw aanvragen met de nieuwe europages-app voor kopers.

Downloaden in de App Store

App StoreGoogle Play