... culturen verminderen basilicumblaadjes jeuk en zwelling veroorzaakt door insecten.
: Gedroogd basilicum wordt gebruikt om verschillende soorten vlees, vis, salades en sauzen op smaak te brengen. Gedroogde basilicumthee wordt vaak gebruikt als stimulerende kruidenthee. Voeg 2 theelepels gedroogd basilicum per kop (250 ml) toe aan kokend water en dek het af gedurende 4 tot 8 minuten, afhankelijk van je smaak. Het wordt gebruikt als basis voor pesto en voegt een kenmerkende smaak toe aan salades, pasta's, pizza's en andere gerechten.
Verpakking: 250g, 500g en in bulk...
...Deze rode pesto (de derde in onze Italiaanse vlag-kleurige pesto, na groen en wit) smaakt als een mix van je favoriete pittige arrabbiasaus en de hartige ansjovis-knoflookdip bagna cauda. Kortom, het is heerlijk.
...De Smartbox is een volledig bedrukbare verpakking, geschikt voor diverse kruidenmixen, dips, pesto's of verschillende soorten thee.
Of het nu als pittige begeleider of mediterraan topping is, met onze dips en pesto's is een smaakintensieve ervaring gegarandeerd. Van Sweet-Chili tot ui-knoflook, van bruschetta tot tomaat, de veelzijdigheid van onze specialiteiten kent vrijwel geen grenzen.
Daarnaast is onze middelgrote verpakking ook uitstekend geschikt als te personaliseren verpakking voor diverse theesoorten.
... sandwiches, pasta's, salades. Maar het beste komt basilicum tot zijn recht in combinatie met warme gerechten, in harmonie met de smaak van zeevruchten, lamsvlees, groenten en geeft ze een speciale pittigheid. Het is een essentieel ingrediënt van de beroemde Italiaanse pesto-saus.
Gebruik voor
Gebruik in soepen, vlees-, vis- en groentegerechten, desserts zoals panna cotta, sorbets en ijs.
Smaak
Pittig aroma met hints van peper en kruidnagel
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 23
Vetten (g / 100g)… 4,0
Koolhydraten (g / 100g)… 48
Energiewaarde (kcal / 100g)… 320...
Sinds 1990 is het bedrijf Tartufi Bianconi gespecialiseerd in de verwerking van truffels en de productie van typische producten, met grondstoffen uit Umbrië. Niet alleen seizoensgebonden verse producten, maar ook een breed scala aan truffelsauzen en -kruiden, porcini-paddenstoelen en daarnaast ragù, truffelolie, pesto, truffelhoning, balsamico, pittige kruiden en gedroogde paddenstoelen...
... ambachtelijkheid van de producten, maar ook, en vooral, naar het verhaal dat hen verbindt met hun regio: gedroogde of gevulde tomaten, gegrilde aubergines, pompoencrèmes, artisjokken, broccoli, gevulde olijven, gevulde paprika's en pittige pepers zijn slechts enkele van de typische producten uit Cilento die zijn omgevormd tot boccacci onder olie.