...Jamaicaansepeper, ook wel Allspice genoemd, is een essentieel ingrediënt in de Caribische keuken, maar ook in het Midden-Oosten. De zaden worden doorgaans gebruikt in een stoofpot of curry door ze tijdens het koken te laten trekken, maar ze kunnen ook gemalen worden om over een bereiding te strooien of in een cakebeslag voor de smaak van kaneel / nootmuskaat.
Oorsprong: Mexico
Kwaliteit: AA...
... geur
met een vleugje Jamaicaansepeper en nootmuskaat. Het wordt vaak gebruikt in sigaretten, gin
en is een kenmerkende smaak van de beroemde Russische wodka met pepermunt.
Tegenwoordig wordt de Cubeb-peper veel gebruikt door chefs over de
hele wereld en is het een populair ingrediënt voor cocktails. De smaak is licht
kruidig, zoet en een beetje bitter. Het past goed bij vis-, vlees- en
Verpakking: 125g, 250g en in bulk.
...Neus
onthult langzaam betoverende geuren van citroengras, limoenbladeren, verse grapefruit, Jamaicaansepeper en gember met een kern van verse citroen en grapefruit.
Mond
licht tot vol, de mond biedt gedurfde lagen van citrus en specerijen met een fantastische spanning en een krijtachtige afdronk.
Wijn-spijscombinatie
witte vlees, vis, zeevruchten, kazen.
Wijnbereiding
Na handmatige en...
...Premier gin rose in Frankrijk
Gemaakt in Corrèze
Distillatie in een koperen ketel van het type charentais
Ingrediënten:
Neutrale alcohol, jeneverbes, koriander, engelwortel, Jamaicaansepeper, kardemom, gember, koriander, cassia
Maceraat van hibiscus
Formaat: 50cl.
Alcoholpercentage: 41,50 % vol.
De kleur van de gin, verkregen door de maceratie van gedroogde hibiscus aan het einde van het productieproces, biedt een extra visuele ervaring.