Frankrijk, Paris
...We genieten ervan in alle vormen: rauw, gekookt, zoet, zout, als smeersel, in olie, of gemengd met andere even heerlijke gerechten. Mmm! De hazelnoot, ook wel aveline genoemd, is de vrucht van de gewone hazelaar: Corylus avellana. Hazelnoot is afgeleid van het woord noot met het verkleinwoord achtervoegsel -ette; het woord noot komt zelf van het Latijnse nux, wat "alle vrucht met schil en amandel...
Portfolio (133)
Italië, Torino
...Cod. CRN 02 U/M Kg DOOS per Kg 2 Beschrijving Een laag lichte Cremino met fijne korrels van Piemontese Hazelnoot IGP tussen twee lagen van pure Piemontese Hazelnoot Gianduia. Cremino...
Portfolio (97)
Frankrijk, Englos
...Heerlijke gouden chocolade gemaakt met de legendarische 'Tonda Gentille' hazelnoot uit Piemonte. In 1806 blokkeerde keizer Napoleon Bonaparte de export vanuit Engeland, en de cacao, die tot deze exporten behoorde, werd zeer moeilijk te vinden en een duur product. Om deze reden moesten bakkers uit de stad Turijn een alternatief vinden om hun producten te blijven maken, dus besloten ze de overgebleven cacao te mengen met een soort hazelnoot genaamd 'Nocciola Tonda Gentile Trilobata', waardoor ze een nieuw smakelijk product creëerden, namelijk 'Gianduja'.
Portfolio (15)
Zwitserland, Muri B. Bern
...De prachtig ronde hazelnoot uit het hart van Piemonte heeft een uitgebalanceerde, zachte hazelnootsmaak, laat zich uitstekend pellen en is lang houdbaar. Vers geroosterd is het puur genot. Ze groeit voornamelijk op de bijzondere grond van de Langhe naast de beste wijnen zoals Barbaresco, Nebbiolo, Barolo en Dolcetto. Ook de beroemde witte truffels komen uit deze aarde.
Italië, Cortazzone
...walnoten en Piemontese specialiteiten, zowel zoet als hartig. In het bedrijfsatelier worden dagelijks typische Piemontese patisserie en bakproducten geproduceerd, zoals Baci di Dama, Torta di Nocciole, Krumiri, Brutti ma Buoni... om er maar een paar te noemen. Onder de Piemontese specialiteiten worden ook Bagna Cauda met Hazelnootolie, Walnootolie of in de klassieke versie met olijfolie...
Portfolio (7)
Italië, Cuneo
... idee van meester-patissier Daniel Bramardi, die na jaren van onderzoek en het perfectioneren van traditionele Piemontese recepten in een 'glutenvrije' versie, erin is geslaagd een unieke reeks producten van uitmuntende kwaliteit en smaak te creëren. Daniel heeft dertig jaar ervaring in de sector en blijft elke dag studeren, innoveren en zijn verwerkingsmethoden verbeteren. Onze missie is om unieke...

De europages app is er!

Gebruik onze verbeterde zoekfunctie voor leveranciers of maak onderweg uw aanvragen met de nieuwe europages-app voor kopers.

Downloaden in de App Store

App StoreGoogle Play