Italië, Capo D'orlando
... vitamine C, waardoor het antioxidante eigenschappen heeft. Het bevat ook de vitamines B1 en B2 die de eetlust, groei, spijsvertering stimuleren en het ademhalingssysteem verbeteren. Daarnaast bevat het bètacaroteen, vezels en vitamine PP. De schil bevat limoneen, een olie die een antioxidante werking heeft en vrije radicalen bestrijdt. IN DE KEUKEN Siciliaanse patissiers en ijsbereiders gebruiken het in veel recepten, van gelei tot ijs, van granita tot sap, tot likeuren en jam. VOEDINGSINFORMATIE Het bevat verschillende vitamines van C tot B1 en B2 en ook PP, bètacaroteen en vezels.
Portfolio (27)
Italië, Imperia
... product, te gebruiken om verfijnde gerechten te garneren, om salades op smaak te brengen of simpelweg om een voorgerecht te verrijken. Opslagmethode Bewaar op een droge en koele plaats, weg van warmtebronnen. Na opening in de koelkast bewaren (+4°C), het product bedekt met olie houden en binnen 5 dagen consumeren. Code: MEL 330...
Portfolio (44)
Italië, Palagonia
...Formaat: Glazen pot van 212 gr Ideaal als aperitief samen met smakelijke hapjes. Te combineren met frisse en sprankelende wijnen zoals Prosecco Di Valdobbiadene; 8° de serveertemperatuur. Bruto gewicht: 350 gr. Netto gewicht: 212 gr. . Ingrediënten: Asperges 35%, Zongedroogde tomaten 30%, Zonnebloemolie 30%, Paneermeel 5%, Wijnazijn, Zout, Knoflook, Gemalen zwarte peper, Peterselie, Citroenzuur, Ascorbinezuur. Tip: Bewaren op een koele plaats, met een temperatuur tussen +4°C en 20°C verpakkingen van: 106g/212g/620g/1kg/3kg...
Portfolio (55)
Italië, Marciano Della Chiana
... een intense fruitige smaak en een evenwichtige bitterheid en pittigheid, wordt het aanbevolen om rauw te gebruiken voor het op smaak brengen van elk gerecht dat is bereid met hoogwaardige ingrediënten. Formaat: 500 ml. Ingrediënten: 100% Italiaanse extra vergine olijfolie. Olijvensoorten: Moraiolo, Arbequina Toscana. Extractiemethode: Koude extractie. Oogstperiode: 19 oktober. Oogstmethode: Voornamelijk mechanisch. Fruitigheid: Intens. Bewaarinstructies: Bewaren op een koele en droge plaats, beschermd tegen licht en warmte.
Portfolio (10)
Italië, Ventimiglia Di Sicilia
...-intens fruitig met een nasmaak van artisjok, amandel en vers gras. Deze olie laat een balsemachtige en frisse smaak achter en is ideaal voor gebruik in rauwe gerechten, te combineren met visvoorgerechten, soepen en rood vlees. Extra vierge olijfolie wordt ook gebruikt, in plaats van boter, voor het bakken in koekjes, gebak en taarten.
Portfolio (2)
Italië, Sassello
...Onze truffelchampignoncrème is een uniek product. Perfect om te smeren op canapés of croutons als aperitief, als condiment voor pasta, risotto, gekookte/geroosterde aardappelen, op vlees of in vele andere recepten. Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van direct licht. Na opening, in de koelkast bewaren, bedekt met olie en binnen enkele dagen gebruiken. INGREDIËNTEN: Champignons, Truffel, extra vierge olijfolie, zout, natuurlijke smaken Houdbaarheid: 30 maanden, verschillende formaten beschikbaar...
Portfolio (9)
Italië, Roccadaspide
...%; Onzuiverheden: 0%; K270: 0,24; K232: 1,82; DELTA K: -0,002; Myristinezuur: 0,0%; Palmitinezuur: 0%; Lignocerinezuur: 0%; Heptadecanoïnezuur: 0,0%; Heptadecenoïnezuur: 0,0%. INDICATIEVE VOEDINGSWAARDEN (per 100 g): Vetten 16,2 g; Energiewaarde 900 Kcal; Cholesterol 0 mg; Natrium 0 mg; Koolhydraten 0 mg; Eiwitten 0 mg; Calcium 0 mg. BEWAARVOORWAARDEN: Bewaren op een koele plaats en niet blootstellen aan direct zonlicht.
Portfolio (1)
Italië, Bronte
...Gemaakt met alleen Bronte Groene Pistache DOP (50%), Nocellara dell’Etna olie en suiker. Bewaren op een koele, droge plaats, maximaal een jaar. Na opening van het potje binnen een maand consumeren.
Portfolio (56)
Italië, Ferrara
... het verzamelen van resten: één voor de oven en één voor de plaat. Het is uitgerust met een tweede rooster van verchroomd staal dat in plaats van de stalen plaat kan worden geplaatst om te grillen in plaats van te bakken; deze oplossing stelt ons in staat om ook gevogelte of zeer vette vleeswaren te bereiden. Gasapparaat voor droog of olie koken. Constructie in roestvrij staal AISI 304. Gladde kookplaat in staal, ontworpen om de afvoer van kookvet te bevorderen. Voeding op aardgas of GPL (bij bestelling opgeven). Gas aansluiting rechts of links (bij bestelling opgeven).
Italië, Rionero In Vulture
De olie, de grote olie, is de trouwste uitdrukking van zijn verbondenheid met het productiegebied en de geschiedenis van de plaats waar het ontstaat. Met de extra vierge Passannante is oorsprong en gebied de dragende pijlers van een bedrijfsfilosofie die gebaseerd is op het idee dat een goede extra vierge olijfolie, naast andere dingen, ook in staat moet zijn om een verhaal te vertellen. Dat...
Portfolio (2)
...Tijdens het olijfoogstseizoen leveren de leden dagelijks hun olijven aan en de verwerking vindt plaats binnen 24 uur na de oogst door middel van mechanische processen (koude extractie); deze methode maakt het mogelijk om een superieure kwaliteit Extra Vergine olie te verkrijgen. Bij het zien van onze olie, die uitsluitend in het gebied van FARNESE wordt geproduceerd, heeft een smaragdgroene kleur...
Portfolio (1)
Italië, Seregno
... correct gebruikt, kunnen ze jarenlang probleemloos worden gebruikt. Het product is verpakt in plastic zakken binnen een metalen emmer met een systeem dat het mogelijk maakt om deze hermetisch te sluiten wanneer niet volledig gebruikt. Voordelen: - Echt hout resultaat, in plaats van plastic. - Duidelijk lagere prijs - Afval kan worden hergebruikt door het te mengen met aceton - Grotere lichtheid...
Italië, Concorezzo
... toe te wijzen. Dal Cin ontwikkelt en commercialiseert zelf specialiteiten voor een breed scala aan toepassingen, met bijzondere aandacht voor het "industriële" verbruik, met name: Natuurlijke calciumbentoniet en geactiveerde natriumbentoniet voor verschillende toepassingen; Filtermaterialen voor de vaste-vloeistofscheiding in de sectoren "olie" en "industriële filtratie"; Agrospecialiteiten met een lage milieu-impact.
Portfolio (2)
Italië, Castronovo Di Sicilia
... producten. We oogsten de vruchten uitsluitend met de hand om elk contact met de grond te vermijden en de hele smaak en geur te behouden. Vervolgens wordt de oogst snel naar de olijfpers vervoerd en, eenmaal in de fabriek aangekomen, na veel werk en moeite, wordt elke olijf zorgvuldig ontdaan van bladeren, gewassen en vervolgens gemalen. De maling vindt plaats binnen 24/48 uur na de oogst.
Italië, Torremaggiore
... vindt plaats in het noorden van Puglia, in de Alta Daunia, meer specifiek in Torremaggiore in de provincie Foggia, waardoor we een 100% Made in Italy Italiaanse olie van gegarandeerde oorsprong verkrijgen. De gronden worden al ongeveer 80 jaar met zorg en passie op een volledig natuurlijke manier bewerkt, zonder het gebruik van chemische producten en pesticiden die de kwaliteit van het product kunnen...
Italië, Pienza
... het juiste rijpingsniveau moet worden geoogst (invasatura) en binnen vierentwintig uur moet worden gemalen. De olie-extractie vindt plaats door middel van koude persing en met behulp van gloednieuwe mechanische processen, waardoor het verkregen product vrijwel al zijn organoleptische eigenschappen van verse olijven behoudt. Het bedrijf kan bogen op bijna een eeuw ervaring in de sector, dankzij de belangrijke professionaliteit die is verworven door zijn oprichter, de heer REMO MONACI.
...onze gronden worden niet uitgeput en onze biodynamische productie is lager dan wat het zou zijn als het intensief werd verbouwd, wat zou leiden tot uitputting van de bodem en vervuiling van het grondwater. Het consumeren van een olie van hoge kwaliteit is cruciaal, vooral voor onze gezondheid en die van onze kinderen. Een geurige, bittere en pittige olie is rijker aan antioxidatieve polyfenolen...
... verbouwen en op stenen malen. Naast de productie is er ook een educatieve component die zich op twee fronten afspeelt: de olijfmolen en de keuken. Het is mogelijk om de olijfmolen te bezoeken via een parcours dat kinderen begeleidt in het leren over het olie-extractieproces. Hieraan wordt toegevoegd de kookschool voor kinderen, waar cursussen worden gegeven waarin de leerlingen traditionele Toscaanse gerechten bereiden, zoals brood, zelfgemaakte pasta en koekjes, met gebruik van eerlijke ingrediënten van de boerderij.