...ORIGINE Rode wijn Bordeaux Château Grandefont, waarvan de wijngaard tegenwoordig 45 hectare beslaat, is gelegen aan de linkeroever van de Dordogne, in Saint-Avit-Saint-Nazaire. Oorspronkelijk beplant met fruitbomen, is het eigendom geleidelijk aan in de jaren '60 omgevormd tot wijngaard. De wijngaard, gelegen op de oude bedding van de rivier, heeft een bijzonder grindachtige bodem en...
Portfolio (96)
Frankrijk, Bordeaux
... tweede wijn, Petit Manou, is een plezierwijn die regelmatig wordt beloond in de Hachette-gids. Druivenrassen: 66 % Merlot, 33 % Cabernet Sauvignon en 4 % Cabernet Franc Vinificatie: Handmatige oogst in kistjes Rijping: 5 maanden in betonnen vaten, daarna volledig in barriques gedurende 12 maanden (50 % van 1e wijn, 50 % van 2e wijn) Proeverij: Een mooie robijnrode kleur. In de neus, sprankelende aroma's van rode vruchten en vanille. In de mond is de aanzet soepel en rond. De wijn is harmonisch, evenwichtig, met een zeer aangename afdronk op fruit.
Portfolio (43)
Frankrijk, Roubia
...De geschiedenis van de Wijnbouw Kandler begon 30 jaar geleden toen onze Frans-Duitse familie besloot om verloren grond te kopen in het achterland van Minervois in Roubia, tussen land en zee, tussen de middeleeuwse stad Carcassonne en het Canal du Midi. Château Tourril ontleent zijn naam aan de "Pierre du Tourril", een oude Gallo-Romeinse signaaltoren die al 2000 jaar over deze garrigue uitkijkt...
Portfolio (28)
Frankrijk, Begadan
Het kasteel Labadie is gelegen in de gemeente Bégadan, op 70 km van Bordeaux. De naam zou afkomstig zijn van een perceel waar vroeger een abdij stond. Uit de vervorming van het hedendaags Frans is Labadie en zijn kasteel ontstaan. Deze eigendom, geclassificeerd als cru bourgeois in 1932, werd in 1970 verworven door Yves Bibey en heeft altijd gestreefd naar ontwikkeling, met vandaag de dag bijna 50 hectare. De werking van de GFA Bibey kan worden samengevat in twee filosofische begrippen: het respecteren van het familieverleden en het doorgeven van de passie voor wijn.
Frankrijk, Ascain
... van de Baskische cultuur. Txopinondo produceert daarom traditionele en ambachtelijke dranken volgens oude methoden. Al onze producten worden zonder toevoeging van conserveermiddelen of kleurstoffen vervaardigd. Txopinondo produceert ook appelsap, een aperitief met 17° alcohol (gemaakt van Sagarno brandewijn, rode wijn uit Irouléguy en appelmost), een groene appellikeur met 18° alcohol, een anijsachtige wilde appellikeur met 18° alcohol, een Sagarno brandewijn met 40° alcohol, appelciderazijn en balsamicoazijn van appel.
Portfolio (8)
Populaire landen voor deze zoekterm

De europages app is er!

Gebruik onze verbeterde zoekfunctie voor leveranciers of maak onderweg uw aanvragen met de nieuwe europages-app voor kopers.

Downloaden in de App Store

App StoreGoogle Play