Tunesië, Kebili
... pulp (mésocarpe) en schil (exocarpe), en een verharde pit (endocarpe) die een enkel zaadje bevat. Het zijn de cotylen van dit zaadje, lichtgroen en bedekt met een dunne roodachtige film, die eetbaar zijn. De pistache is een van de oudste gekweekte zaden tot op de dag van vandaag, het is van oorsprong uit Azië en wordt al lange tijd in Tunesië verbouwd. De pistache kan rauw worden gegeten, zoals amandelen, of geroosterd. Het vergezelt vaak de aperitief. We verwerken pistache in sauzen, vullingen, terrines, patés, ijs en gebak.
Portfolio (9)
...Abrikoos, Hazelnoot, Turkse pistachenoten, Walnoot, Kikkererwt, Gedroogde vijg, Gedroogde druif, rozijnen, gedroogde tomaten, gedroogde palm, appel, moerbei, cranberry, pinda, pompoenpit, zonnebloempit, pitten, Antep-pistache, Siirt-pistache, abrikozenpitten...

De europages app is er!

Gebruik onze verbeterde zoekfunctie voor leveranciers of maak onderweg uw aanvragen met de nieuwe europages-app voor kopers.

Downloaden in de App Store

App StoreGoogle Play