...Monbazillac is een Franse zoetewijn die wordt geproduceerd in het zuiden van de Bergerac-wijngaard, op steile hellingen die naar het noorden zijn gericht, aan de linkeroever van de Dordogne, in de omgeving van het dorp Monbazillac. Het heeft een gecontroleerde oorsprongsbenaming.
... eigenschappen heeft en helpt om de winterkou te weerstaan, maar ook om te verfrissen op warme zomerdagen.
Op basis van basilicum, een koninklijke kruid met antioxidante en spijsverteringsbevorderende eigenschappen, en wijn, heeft Olivier in « Esprit Basilic » de hele edelheid van deze drank weten te vangen met zijn bloemige tonen, die zijn verbonden met de kracht van de aarde.
De combinatie met de wijn...
... en 20% Cabernet Sauvignon. Zo produceert en commercialiseert het domein GRANGE NEUVE de volgende wijnen: Monbazillac, Bergerac rood, Bergerac droge witte wijn, Bergerac rosé, Côtes de Bergerac zoetewijn, Méthode traditionnelle (een brut mousserende wijn) en druivensap.
Het CHATEAU DE CAILLAVEL, gelegen op het plateau van Pomport in het departement Dordogne, produceert zowel Monbazillac (zoete witte wijn), Bergerac witte moelleux, Bergerac droge wijn, Bergerac rosé, Bergerac rode wijn als Côte de Bergerac rode wijn.