U zult verrast zijn door deze Timut-peper die een aroma heeft dat lijkt op grapefruit. De bijzondere smaak is ideaal in combinatie met vis, en het is super trendy bij chefs in desserts, vooral in chocoladedesserts. In Nepal wordt Timut-peper gebruikt in populaire gerechten met aardappelen en tomaten.
Oorsprong: Nepal
Kwaliteit: A1
Ingrediënten: Volle Peperkorrels.
Land van herkomst: Indonesië.
Smaak: Anijsachtige tonen, geur van Kaneel.
Bewaring: Bewaren op een koele, donkere en droge plaats.
THT: 01/02/2024
Lotnummer: PLI BA LON 1000 09041100
- Geleverd in een hermetisch afgesloten en herbruikbare zak.
- Verpakt door ons in de Gard.
De chilipeper is een lid van de Solanaceae-familie, zoals de tomaat. Er zijn verschillende variëteiten, vormen, kleuren, smaken en niveaus van scherpte op een schaal van neutraal tot explosief.
Kenmerken van de chilipeper:
- De capsaïcine helpt bij het verbranden van vet en het verminderen van de eetlust.
- Bevat vitamines A, B6, C en E, en sporenelementen zoals koper en ijzer.
- Chilipeper beperkt de kans op een beroerte of een hartaanval. Het bevordert een goede bloedsomloop en het transport van zuurstof naar alle organen van het lichaam.
- Oorsprong, grootte, vochtigheid, verpakking, hoeveelheid, prijs volgens overleg met de koper.
- INCOTERMS: LUCHT OF ZEE
Paprika, algemeen bekend als "zoete peper", is een specerij die afkomstig is van een peper uit dezelfde familie als de paprika, gedroogd en tot een fijne poeder gemalen.
De felrode kleur en de doorgaans zeer milde smaak maken het een favoriete ingrediënt in veel keukens, met name in de Maghreb, Portugal en de Zuidoost-Europese landen.
Het is een verrassende specerij met vele eigenschappen; het werd zelfs in de geneeskunde gebruikt door de Azteken en de Maya's.
Rijk aan vitamines en mineralen, helpt het om de verkoudheid in de winter te bestrijden. Een voordeel waar je niet meer zonder wilt zodra je het hebt geprobeerd.
Maar je moet het vooral proeven om het te begrijpen!
Netto gewicht: 50 g
Herkomst: Spanje
Gedurende eeuwen was het het centrum van de handel (en conflicten) van de specerijenroute, achtereenvolgens gekoloniseerd door de Portugezen, de Nederlanders en vervolgens de Engelsen. Tegenwoordig is het eiland een onafhankelijke democratische republiek, en de landbouw blijft een van de sterke punten van de economie.
Netto gewicht: 1000 gr
Ingrediënten: zwarte peper uit Sri Lanka
Botanische soort: Piper nigrum
Oogstperiode: Februari - april
De puree van chili met een gladde textuur zoals wij die aanbieden, is zeldzaam, omdat het een zorgvuldige voorbereiding vereist om de vele zaden te verwijderen.
En toch, wat een genot voor liefhebbers van pittige smaken!
Het is een traditionele ambachtelijke productie, exclusief gemaakt voor Seneafood.
Extra sterke chili puree, 100% natuurlijk, zonder kleurstoffen of conserveermiddelen, in overeenstemming met de geldende regelgeving.
Ingrediënten: Verse chili 97%, olie 1%, azijn 1%, zout 1%
Dominante smaak: sterk pikant
Textuur: Glad zonder zaden
Proefadvies: Past goed bij hartige gerechten
Ontdek de perfecte huwelijk van smaken in onze Pizzamix. Oregano, tijm en daslook vullen elkaar harmonieus aan voor een explosie van smaken op uw pizza's. Oregano, met zijn typisch Italiaanse smaak, past perfect bij tomaat, terwijl tijm een licht pittige noot toevoegt die uw tomaat- of courgettegerechten naar een hoger niveau tilt. Daslook, met een zachtere geur dan traditionele knoflook, voegt een subtiele en delicate knoflooksmaak toe aan deze kruidenmix.
Onze Pizzamix is zorgvuldig bereid met biologische ingrediënten van hoge kwaliteit, waarbij oregano, tijm en daslook worden gecombineerd, drie kruiden met onderscheidende smaken die harmonieus samenkomen om een explosie van smaken in elke hap te creëren.
Receptidee - Mediterraanse Pizza:
Ingrediënten:
Pizza-deeg
Tomatensaus
Mozzarella
Pizzamix
Zwarte olijven
Cherrytomaten
Verse basilicum
Referentie:AR802032
Samenstelling:Oregano, tijm, Daslook
Gebruik:Kruiden voor pizza
Bewaarcondities:Op een droge en donkere plaats
Deze luxe peper heeft veel aan populariteit gewonnen in gastronomische kringen, en we zijn erin geslaagd om een productie rechtstreeks uit Cambodja te vinden. De pepers uit Kampot komen uit een specifieke regio in Cambodja, die hen certificeert met een label dat alleen onder de naam Kampot kan worden verhandeld. De producenten van Kampot-peper zijn gecertificeerd en gelabeld door de lokale overheid en voldoen aan specifieke normen voor deze productie.
Aroma: Cranberry, Eucalyptus, Citroen, Peper
Oorsprong: Cambodja
Groene Sichuanpeper is zeldzamer dan de rode, omdat hij nog steeds in het wild wordt gekweekt en dus moeilijker te beheersen is. Deze variëteit wordt geoogst in de provincie Sichuan in China en heeft een zeer krachtige geur, die gelijkstaat aan de Sansho-peper in Japan. Groene Sichuanpeper is veel citroener dan de rode.
Aroma: Peper, Citroen++, "Verdovend"
Oorsprong: Provincie Sichuan, China