U zult verrast zijn door deze Timut-peper die een aroma heeft dat lijkt op grapefruit. De bijzondere smaak is ideaal in combinatie met vis, en het is super trendy bij chefs in desserts, vooral in chocoladedesserts. In Nepal wordt Timut-peper gebruikt in populaire gerechten met aardappelen en tomaten.
Oorsprong: Nepal
Kwaliteit: A1
Ingrediënten: Volle Peperkorrels.
Land van herkomst: Indonesië.
Smaak: Anijsachtige tonen, geur van Kaneel.
Bewaring: Bewaren op een koele, donkere en droge plaats.
THT: 01/02/2024
Lotnummer: PLI BA LON 1000 09041100
- Geleverd in een hermetisch afgesloten en herbruikbare zak.
- Verpakt door ons in de Gard.
De chilipeper is een lid van de Solanaceae-familie, zoals de tomaat. Er zijn verschillende variëteiten, vormen, kleuren, smaken en niveaus van scherpte op een schaal van neutraal tot explosief.
Kenmerken van de chilipeper:
- De capsaïcine helpt bij het verbranden van vet en het verminderen van de eetlust.
- Bevat vitamines A, B6, C en E, en sporenelementen zoals koper en ijzer.
- Chilipeper beperkt de kans op een beroerte of een hartaanval. Het bevordert een goede bloedsomloop en het transport van zuurstof naar alle organen van het lichaam.
- Oorsprong, grootte, vochtigheid, verpakking, hoeveelheid, prijs volgens overleg met de koper.
- INCOTERMS: LUCHT OF ZEE
Deze luxe peper heeft veel aan populariteit gewonnen in gastronomische kringen, en we zijn erin geslaagd om een productie rechtstreeks uit Cambodja te vinden. De pepers uit Kampot komen uit een specifieke regio in Cambodja, die hen certificeert met een label dat alleen onder de naam Kampot kan worden verhandeld. De producenten van Kampot-peper zijn gecertificeerd en gelabeld door de lokale overheid en voldoen aan specifieke normen voor deze productie.
Aroma: Cranberry, Eucalyptus, Citroen, Peper
Oorsprong: Cambodja
Groene Sichuanpeper is zeldzamer dan de rode, omdat hij nog steeds in het wild wordt gekweekt en dus moeilijker te beheersen is. Deze variëteit wordt geoogst in de provincie Sichuan in China en heeft een zeer krachtige geur, die gelijkstaat aan de Sansho-peper in Japan. Groene Sichuanpeper is veel citroener dan de rode.
Aroma: Peper, Citroen++, "Verdovend"
Oorsprong: Provincie Sichuan, China