Bleke robe met zilveren reflecties.
Noten van citrus en verse witvlezige vruchten (peer, perzik).
Vers en aromatisch, de mond is zuur met een zoute afdronk.
Commentaar
Pierre Jean, de 7e generatie van een familie van wijnbouwers, kocht Château Lapelletrie in 1930 om zijn droom te verwezenlijken. Vandaag de dag wordt dit ongeveer 10 hectare grote eigendom geleid door zijn kleindochter, Anne Biscaye, de 9e generatie, in een familiale geest. Ze heeft zich ingezet voor een vrijwillige aanpak van prestaties, ter bescherming van het milieu, terwijl ze een hoge kwaliteitsnorm behoudt. Ze past zachte vinificatie toe, bijna als een infusie, om alleen het beste uit de druiven te halen.
Proeverij
In het glas vinden we een wijn van goede kwaliteit, met een heldere kleur, een expressieve en delicate neus. Mooie robijnrode kleur. De neus is fruitig met een vleugje vanille, de aanzet is soepel, rond in de mond, gevolgd door vlezige, zijdezachte en fluweelachtige tannines. Goede balans, een wijn in volledige harmonie.
Druivenrassen: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Producent: Familie Biscaye in Saint-Christophe-des-Bardes (33330)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2019
Waarom terughoudend zijn met rode vruchten? Met Red Berries gaan we voor een krachtige, zoete en zure cocktail van aardbeien, frambozen en smakelijke bessen.
Een explosieve concentratie van bosvruchten die de Tradition-reeks van de Franse fabrikant Marie Jeanne doet blozen. Met Red Berries is er geen terughoudendheid, de aroma's zijn sappig om de meest verfijnde dampers tevreden te stellen. Deze CBD e-liquid is gegarandeerd vrij van THC.
Merk: Marie-Jeanne
Herkomst: Frankrijk
Inhoud: 10 Ml
Verpakking: PET-fles met kinderveiligheid
Samenstelling: Propyleenglycol, Plantaardige Glycerine, CBD, Terpenen
Ratio PG/VG: 80 / 20
Type Smaak: Fruitig
Smaak: Rode Vruchten
Type product: E-Liquid CBD
Gepasteuriseerde melk en room (herkomst Frankrijk), Zout, Microbieel coagulant, Melkzuurbacteriën en rijpingsculturen, Verstevigingsmiddel: calciumchloride. Annatto
Allergenen Melk en melkproducten (inclusief lactose en melkeiwit)
Onze producten zijn niet onderworpen aan GMO-labeling in overeenstemming met de verordeningen 1829/2003/EG en 1830/2003/EG. Naleving van de afwezigheid van GMO's tot een drempel van 0,9% in overeenstemming met de Europese verordeningen EG 1829/2003 en 1830/2003.
Ionisatieverklaring Wij certificeren, op basis van de garanties en certificaten verkregen van onze leveranciers, dat onze producten, ingrediënten en additieven: niet zijn onderworpen aan ionisatietreatment in overeenstemming met decreet nr. 2001-1097 van 16/11/01.
Analyse per:100g
Vetten:31.6g
Eiwitten:16.3g
Suiker (g):0.5
Natrium (mg):1.2g
Energie Kcal:351
Energie KJ:1454
Formaat:Rond
Gewicht:300g
Verpakking:Film op keramische ondergrond
Buitenverpakking:Kartonnen doos
Opslagtemperatuur:+2°C/+8°C
DE SAFRAN VAN ROMEGIER, gelegen in de Ardèche, is gespecialiseerd in de teelt van biologische saffraan volgens ambachtelijke methoden. Onze saffraan wordt met de hand gekweekt, geoogst, geschoond en gedroogd. Het is afkomstig van een natuurlijke landbouw zonder pesticiden of chemische producten. Onze saffraan is van de eerste categorie volgens de norm ISO 3632-2 en heeft in 2018 de gouden medaille gewonnen op de algemene landbouwwedstrijd, en is ook in 2023 onderscheiden.
Wij bieden een breed scala aan producten aan:
- saffraanpistillen
- gourmetmand samengesteld uit saffraanproducten
- cadeaupakket samengesteld uit saffraanproducten
- koud zeep met saffraan
- biologische saffraanbollen
De gezouten boterkaramel... Om te smeren of over desserts te gieten, het is zo lekker!
Voedingswaarden per 100 g
Energie (kcal) = 437
Energie (kJ) = 1822
Vetten (g) = 30 waarvan verzadigde vetzuren (g) = 19
Koolhydraten (g) = 40 waarvan suikers (g) = 40
Eiwitten (g) = 1.2 Zout (g) = 0.3
Staat: Nieuw
INGREDIËNTEN: Suiker, Crème fraîche 35% MG, boter* halfzout 18%, melkchocolade BARRY
Netto gewicht: 210 g
Oorsprong: Corsica
Kristallijne robe.
Aroma's van citrus, witvlezige vruchten (peer) en steenvruchten (wijnperzik), witte bloemen (meidoorn).
Bloemig en fruitig, de mond is rond en sappig met een levendige afdronk.
De Pinot Noir is de enige druivensoort die voor deze wijn wordt verbouwd. De wijngaarden bevinden zich tussen Buxy en Saint Gengoux le National en liggen meestal op een helling. De bodems zijn ondiep en luchtig. De gronden zijn zeer steenvrij, ideaal voor de Pinot Noir. In de zomer houden de stenen de warmte vast en geven deze weer af aan de wijnstok. Deze stenen versnellen zo de rijping van de druiven.
De druiven komen van klei-kalkhoudende bodems met een kalkrijke dominantie van de Côte Chalonnaise. De hellingen zijn zacht en gericht op het Oosten tot Zuid-Oosten.
Veroudering
De vinificatie begint in roestvrijstalen tanks en gaat vervolgens verder in eiken vaten. De duur in vat varieert afhankelijk van de jaargangen.
Karakter van de wijn
Mooie heldere rode kleur met robijnrode reflecties, de neus opent zich met de typische rode vruchten van de Pinot Noir (cassis, griotte, kruisbes) met rokerige tonen, humus en soms dierlijke noten. Rijk en complex, de textuur is stevig met zachte en elegante tannines. Mooi evenwicht.
Combinaties van gerechten en wijnen
Heldere lichtroze kleur.
Noten van rode vruchten en citrus (grapefruit).
Met een mooie levendigheid is de mond fruitig met pittige noten en een smakelijke afdronk.
Bleekgoud met groen-zilveren reflecties.
Bloemige noten (acacia, lelietje-van-dalen) en fruitige noten (peer, witte perzik, verse druiven).
Vers en rijk, de mond is mineraal met een zeer mooie afdronk.
Commentaar
Ideaal gelegen op mooie Garonne-gronden, beslaat de Cru Classé van Margaux 100 hectare wijngaard: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, met een aanvulling van cabernet franc en petit verdot. Sinds 1995 wordt het domein geleid door de familie Albada Jelgersma, die haar zoektocht naar uitmuntendheid voortzet dankzij de dynamiek van Alexander van Beek.
Proeverij
Château Giscours onthult zich in een mooie granaatkleur. Deze wijn heeft een subtiele neus met tonen van bosgrond en rode vruchten. Deze aroma's van cassis en kers komen ook terug in de mond. De smaak is evenwichtig, met een interessant potentieel, een mooie structuur en karaktervolle tannines.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (35%)
Producent: Familie Albada Jelgersma in Labarde (33460)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2013
Opmerking
In 1869 werkt Edmond Addé, erkend door de Franse landbouwsector met de titel "Ridder van het domein", aan de selectie van hoogwaardige druivensoorten en de ontwikkeling van de wijngaard van Château Preuillac. Al in 1879 wint de wijngaard verschillende medailles en prijzen. In 1932 wordt het opgenomen in de classificatie van Crus Bourgeois die dat jaar is opgericht. Raymond Bouët onderneemt een grote reorganisatie van de wijngaard, de bouw van een wijnkelder en een ondergrondse kelder die in 1975 in gebruik werd genomen. De ondergrondse kelder van 200 m2, in de stijl van de 18e eeuw, is een unieke structuur geworden in de appellatie Médoc. De families Mau en Dirkzwager hebben het domein in 1998 met succes overgenomen. Er zijn belangrijke renovatiewerkzaamheden uitgevoerd in de hele kelder en in de wijngaard, wat Château Preuillac aanmoedigt om te schitteren en uit te blinken in het nastreven van zijn doelen.
Druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Producent: Familie Mau in Lesparre (33340)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2015