Spanje, Majadahonda-Madrid
...Het is de olie die wordt verkregen uit de olijven die in de boerderij worden geoogst tijdens het begin van de oogst (november), terwijl de olijf in volle ververing is, voordat deze rijp is en rechtstreeks van de boom wordt geplukt. Het biedt een zachtere organoleptische eigenschap dan de vroege olie, met kenmerkende bitterheid en scherpte, en altijd in de categorie Extra Vergine Olijfolie.
Portfolio (16)
Spanje, Cox (alicante)
...De Yeyé-olijven worden ook wel 'vingerlikkers' genoemd, omdat ze zijn gekruid met extra vierge olijfolie, waardoor de consument zich gedwongen voelt om zijn vingers af te likken na het proeven van dit verslavende product. Tot slot moet worden opgemerkt dat de Yeyé-olijven enkele dagen in water moeten weken om de bitterheid te verwijderen.
Portfolio (45)
Spanje, Vva Castellon
...Niets is meer mediterraan dan olijfolie, verkregen uit biologische olijven door middel van een mechanisch proces van eerste koude persing. De kwaliteit van de olijven is de Alfafarenca en ze zijn gekweekt zonder het gebruik van pesticiden of chemische producten. de onderscheidende toets wordt gegeven door de sinaasappel, die perfect samengaat met de olijf, zodat in de mond zowel de subtiele zoetheid van de sinaasappel als de bitterheid van de olijf te proeven is.
Portfolio (8)
Spanje, Úbeda-Jaén
...Extra vierge olijfolie, gewonnen uit Picual-olijven, uitstekend vanwege de samenstelling van vetzuren en de hoeveelheid natuurlijke antioxidanten. Het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigd oliezuur helpt hart- en vaatziekten te voorkomen. Bovendien maakt het lage gehalte aan linolzuur en het hoge gehalte aan polyfenolen het de meest stabiele olie die er bestaat; het is een volle, rijpe olie. In de mond is het in balans qua bitterheid en scherpte, met herinneringen aan tomatenplanten en groene amandelen.
Portfolio (9)
Spanje, Marbella
... impressionistische evocatie van vers fruit en groenten met duidelijke tonen van banaan en tomaat. Het verrast in de mond door zijn lichte bitterheid en de lange, pittige nasmaak is een goed voorbeeld van zijn hoge voedingswaarde. De lage vlakte van de Guadalquivir geeft deze Arbequina een unieke kracht en persoonlijkheid. Ideaal om de smaak van tomaat in gazpacho's en salmorejo's te versterken. Perfecte partner in salades en patisserie.
Portfolio (3)
Spanje, Salar-Granada
...%), uitsluitend door middel van mechanische processen. INENA is een homogene olie, met een grote stabiliteit, een aangename smaak, met lichte tonen van bitterheid en scherpte die in de neus een geur van vers gras en appel vertoont, een zachte textuur op de tong en een groene fruitigheid. Bij OLEOSALAR produceren we niet alleen een Extra Vierge Olijfolie van de hoogste kwaliteit, maar we tonen en...
Populaire landen voor deze zoekterm