... drogen worden de bonen in kleine stukjes gebroken en door een molen geleid om de bonen van hun schalen te scheiden. De cacaostukken worden dan met een steen 10 uur lang tot een fijne pasta gemalen. De pasta wordt gezeefd om de resterende stukjes van de boter te scheiden. De resterende stukjes worden verder tot cacaopoeder gemalen. Alkalische cacao: Nederlandse (alkalische) cacao verschilt van cacao in andere landen, waardoor alkalische cacao in de VS ook wel Dutched Cocoa wordt genoemd.
...Bruchstenen uit Mosel-Grauwacke
Muurstenen volgens DIN 1053 Afbeelding 16
Laaghoogte ca. 10-35 cm, inbinddiepte ca. 10-30 cm,
onbewerkt, handmatig gesorteerd, gewicht ca. 2-50 kg/steen
Opbrengst ca. 2,0-2,4 m²/t
Muurstenen volgens DIN 1053 Afbeelding 16 klein
Zoals hierboven, maar inbinddiepte <15 cm, laaghoogte van 8-25 cm
Opbrengst ca. 3,5-4,0 m²/t...