Voordelen: steranijs komt uit China en is al meer dan
3000 jaar bekend. Het kwam Europa binnen via zeelieden en
werd al snel zeer actief verhandeld.
Steranijs en anijszaad komen niet van dezelfde plant, maar
worden vaak verward vanwege de naam. Steranijs komt uit de
magnoliafamilie, terwijl anijszaad tot de peterseliefamilie
behoort. Steranijszaad wordt in de keuken gebruikt en heeft
een zoete anijssmaak.
Toepassingen: vanwege de zoete smaak wordt steranijs
vaak gebruikt in jam, taarten, puddingen en siropen. Het
wordt ook gebruikt in dranken, bijvoorbeeld om te
aromatiseren.
Verpakking: 125g, 250g en los.
Tikka Masala bestaat uit koriander, komijn, knoflook, paprika, gember, chili en munt. De specerij wordt meestal gebruikt voor kip tikka masala. Zoals de meeste curry's, wordt gedacht dat het antibacteriële eigenschappen heeft. Deze specerijen komen voor in gerechten uit landen met warme klimaten waar vlees bewaard moet worden. Daarom, door de combinatie van verschillende specerijen, wordt gedacht dat Tikka Masala een gunstig effect heeft op de gezondheid van degenen die het consumeren. De naam Tikka Masala werd voor het eerst genoemd en gevonden in het Mogolrijk in Zuid-Azië. Daarna verdween de naam eeuwenlang. Het werd vervolgens een zeer populaire specerij in Europa halverwege de 20e eeuw. Veel Indiase migranten kwamen in deze periode naar het Verenigd Koninkrijk, openden restaurants en begonnen kip Tikka Masala te serveren, wat betekent kip gekookt in vele specerijen. Enkele jaren later
Verpakking: 250g, 500g en in bulk
Voordelen: carobemeel is de afgelopen jaren populair geworden als een gezond alternatief voor cacao, vooral onder ouders die cacao aan hun kinderen vermijden vanwege de stimulerende eigenschappen. Naast het feit dat het qua smaak en uiterlijk op cacao lijkt, is het in bepaalde opzichten de betere keuze omdat het ook als natuurlijke zoetstof fungeert, terwijl cacao extra suiker nodig heeft om een aangename smaak te krijgen.
Toepassingen: carobemeel wordt vaker gebruikt bij het bereiden van taarten als vervanger voor cacao. Het kan gemakkelijk de hoeveelheid cacao in het recept vervangen. Vanwege het hoge suikergehalte kan het ook als vervanger voor suiker in sommige zoetigheden worden gebruikt. Het kan ook worden gebruikt voor karamelcrèmes, sauzen, specerijen, jam en ijs.
Verpakking: 250g, 500g en los
Voordelen: Honeybush is een plant die behoort tot de familie van de Fabaceae en afkomstig is van Zuid-Afrikaanse struiken. Het heeft een zeer delicate en heerlijke zoete smaak. De thee wordt sinds het begin van de 19e eeuw gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. De meeste potentiële gezondheidsvoordelen zijn gerelateerd aan het antioxidanteffect.
Gebruik: de gedroogde Honeybush-plant is het populairst voor het zetten van thee. Voeg 2 theelepels per kop (250 ml) toe aan kokend water en laat 3-5 minuten trekken, afhankelijk van je smaakvoorkeur. Een warme kop van deze thee kan deel uitmaken van je avondroutine, of je kunt het in een glas vol ijs schenken om ijsthee te maken.
Verpakking: 125g, 250g en los.