Voordelen: steranijs komt uit China en is al meer dan
3000 jaar bekend. Het kwam Europa binnen via zeelieden en
werd al snel zeer actief verhandeld.
Steranijs en anijszaad komen niet van dezelfde plant, maar
worden vaak verward vanwege de naam. Steranijs komt uit de
magnoliafamilie, terwijl anijszaad tot de peterseliefamilie
behoort. Steranijszaad wordt in de keuken gebruikt en heeft
een zoete anijssmaak.
Toepassingen: vanwege de zoete smaak wordt steranijs
vaak gebruikt in jam, taarten, puddingen en siropen. Het
wordt ook gebruikt in dranken, bijvoorbeeld om te
aromatiseren.
Verpakking: 125g, 250g en los.
Voordelen: carobemeel is de afgelopen jaren populair geworden als een gezond alternatief voor cacao, vooral onder ouders die cacao aan hun kinderen vermijden vanwege de stimulerende eigenschappen. Naast het feit dat het qua smaak en uiterlijk op cacao lijkt, is het in bepaalde opzichten de betere keuze omdat het ook als natuurlijke zoetstof fungeert, terwijl cacao extra suiker nodig heeft om een aangename smaak te krijgen.
Toepassingen: carobemeel wordt vaker gebruikt bij het bereiden van taarten als vervanger voor cacao. Het kan gemakkelijk de hoeveelheid cacao in het recept vervangen. Vanwege het hoge suikergehalte kan het ook als vervanger voor suiker in sommige zoetigheden worden gebruikt. Het kan ook worden gebruikt voor karamelcrèmes, sauzen, specerijen, jam en ijs.
Verpakking: 250g, 500g en los