Verse seizoensgebonden bosbessen zijn bederfelijke bessen. De technologie van schokvriezen stelt je in staat om de houdbaarheid aanzienlijk te verlengen, zodat je de bes op elk moment van het jaar in een verse vorm kunt gebruiken, na ontdooien, om desserts, taarten, zuren, enz. als ingrediënten toe te voegen. Je kunt het hele jaar door genieten van gezonde, rijpe bessen als je gesorteerde, grondig gewassen en gedroogde diepgevroren bosbessen koopt.
Snelvriezen verschilt van normaal vriezen door de snelheid van afkoeling en de vorming van microkristallen. Schokvriezen houdt een snelle daling van de temperatuur in van hele, verse, onbeschadigde vruchten zonder sporen van bederf, vuil, puin of bladeren, wat zorgt voor een presentabele uitstraling, langdurige bewaring van het product en ook volledig de ontwikkeling van pathogene microflora uitsluit.
De blauw-zwarte vruchten verliezen hun textuur niet, er vormt zich minder ijs op de bessen, omdat ze gelijktijdig worden afgekoeld en krachtig worden geblazen.
Tarnina (Prunus spinosa L.), ook wel sleedoorn of tarka genoemd, is een plant waarvan de geneeskrachtige eigenschappen in de natuurlijke geneeskunde al lange tijd worden gebruikt. Tarnina vindt toepassing als middel bij onder andere aandoeningen van het urinestelsel, de maag (het heeft een ontspannende werking op de wanden en de gladde spieren van het spijsverteringskanaal), en ook als laxeermiddel of bij diarree.
Gedroogde cranberry's zonder suiker zijn een heerlijke snack die je aan je dieet moet toevoegen en altijd "bij de hand" moet hebben. Ze hebben een uitgesproken zoet-zure smaak, waardoor ze verschillende gerechten, zowel zoete als hartige, perfect verrijken. Omdat ze niet kunstmatig gezoet zijn en geen riet- of witte suiker bevatten, zijn ze een ideale vervanging voor ongezonde lekkernijen. Ze onderdrukken effectief de honger en bevredigen de behoefte aan iets lekkers.