...De tijm, waarvan de Griekse naam (thumon) "offer" en "parfum" betekende vanwege de aangename geur die vrijkomt wanneer het wordt verbrand, is zeker het meest gebruikte kruid in de keuken. Het biedt meer smaken wanneer het heel is, in plaats van verkruimeld, en geeft een aangename smaak aan gegrild vlees, vis, vleeswaren, kazen, bouillons, marinades... en zelfs desserts! Het is een onmisbaar...
...Maïskorrels, druivenpitolie, Himalaya-zout, zwarte peper, tijm, rozemarijn
Allergenen: sporen van gluten
Receptidee
Ideaal om uw vlees (kip, kalfsvlees, varkensvlees), uw vis, uw kazen te paneren, en perfect om over uw salades te strooien.
... vruchten, eik en tijm
Het advies van de wijnmaker: serveren op 15-16°C
Alcoholpercentage: 13%
Piek: 2023-2031
Verpakking: Karton van 6 flessen van 75cl
Domein: Château Prieuré-Lichine
Appellatie: Margaux
Jaargang: 2017
Cultuur: Verantwoorde teelt
Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)...
... smaak aan tomaatgerechten: tomatensauzen, pizza's, ratatouille.
Het is uitstekend met allerlei soorten groenten: aubergines, courgettes, champignons, artisjokken, kikkererwten, rijst.
Het combineert aangenaam met knoflook, ui, tijm en olijfolie.
Het geeft smaak aan vinaigrettes, salades en kazen zoals mozzarella.
Het is een genot met eieren, of ze nu in omeletten of roerei zijn.
De voordelen van basilicum:
Het is een natuurlijk antibacterieel middel dat uw longen en bronchiën reinigt van ongewenste stoffen.