... technieken leidt ons bij de productie van deze Chardonnay. Van de oogst van de druiven tot de vinificatie en de rijping, alles wordt in het werk gesteld om u een kwalitatieve wijn te garanderen die de typiciteit van zijn druivensoort respecteert.
DÉGUSTATION
Kleur: helder lichtgeel met gouden reflecties.
Neus: fijn en intens met tonen van citrus en verse amandelen.
Mond: vol, romig en delicaat met fijne aroma's van witvleesfruit, aangevuld met een minerale toets.
Een evenwichtige en zijdezachte Chardonnay!
... en biedt een perfecte balans, evenals een verfrissende mineraliteit.
GERECHTEN EN WIJN
Serveer bij ongeveer 13°C met een groenteterrine, een plateau van schaaldieren, een gegrilde rode poon met venkel, een curry-eend of een assortiment van kazen.
Regio: Mâconnais
Druivensoort: Chardonnay – Gemiddeld 50 jaar oude wijnstokken...
Ontdek onze selectie van divine rode, witte, rosé en mousserende wijnen! Onze ambitie is om de samenwerking tussen Franse wijnproducenten en nationale en internationale kopers te vergemakkelijken. Opgericht in 2018, is DIXVINS uw B2B-winkel die online Franse wijnen en sterke dranken verkoopt aan restaurateurs, wijnwinkels en groothandels over de hele wereld. We bieden regelmatig tijdelijke en them...
...Zoete wijn gemaakt van chardonnay, wat vrij zeldzaam is. Kan alleen worden gemaakt in jaren waarin er edele rot op de druiven ontstaat.
Met de hand geoogst eind oktober - begin november. Zeer lage opbrengsten. Druiven geconcentreerd in natuurlijke suikers.
Perfect om uw feestmaaltijden te begeleiden (foie gras of dessert).
Verpakt in flessen van 50 cl.
... die een aanhoudende rand van fijne bubbels voedt. De fijne en elegante neus opent zich met tonen van gekonfijte perzik. De mond wordt gedomineerd door fruit.
COMBINATIE EN PROEF MOMENTEN: De aroma's van deze drank passen zeer goed bij kaviaar; als aperitief, na het diner met taart; de hele nacht voor uw festiviteiten; in de nachtclub of voor alle grote evenementen met familie of op het werk. Te drinken rond 8°C.
BENAMING CEE: AROMATISCHE DRANK OP BASIS VAN WIJN
INGREDIËNTEN: CHARDONNAY EFFERVESCENT, PERZIKENLIKEUR + GOUDE175...
... wijnen te produceren. De suikergehaltes van de bessen kunnen hoge niveaus bereiken terwijl ze een belangrijke zuurgraad behouden. Dit zorgt voor wijnen die bijzonder goed in balans zijn, krachtig en vol (met veel vet en volume). De aroma's zijn typisch, complex en intens (gedroogd fruit, hazelnoot, geroosterd, exotisch fruit, boter, enz.). De Chardonnay B leent zich ook goed voor rijping en fermentatie in vaten.
Teelt- en agronomische geschiktheid
De Chardonnay B wordt doorgaans met lange takken gesnoeid. Echter, in de gunstige klimaatzones...
...Champagne
Assemblage :
Chardonnay
Potentieel voor bewaring :
Ongeveer 4 jaar
Vinificaties :
Handmatige oogst, zachte en geleidelijke persing, alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks, assemblage van de cuvées en vervolgens toevoeging van tirage-liqueur. Rijping van 15 maanden en dégorgement voor toevoeging van dosage-liqueur.
DOMEIN DE CHAMBERT strekt zich uit over 120 hectare wijngaarden, land en bos. De wijngaard beslaat 65 hectare (A.O.C. van Cahors) voornamelijk met de Malbec-druif. De wijngaard is de grootste biologische wijngaard van Cahors. Het kasteel produceert AOC CAHORS rode wijn, VDP Chardonnay witte wijn en VDP Côtes du Lot rosé wijn (Malbec).
Het CHÂTEAU DE NOZIERES is een wijnbouwdomein gelegen op de terrassen van de Lot-vallei. Het domein strekt zich uit over 55 hectare wijngaarden, waarbij de belangrijkste druivensoort die wordt gebruikt voor de AOP CAHORS-wijnen de Malbec is, die rijke, gekleurde en elegante wijnen oplevert. De aanvullende druivensoorten die worden gebruikt zijn Merlot en Tannat, een druivensoort afkomstig uit de regio Madiran. Het kasteel produceert ook IGP Côtes du Lot-wijnen met verschillende druivensoorten zoals Sauvignon blanc of Chardonnay.
Het domein BOSC-LONG beslaat 50 hectare wijngaarden gelegen op de hellingen van de gemeente Cahuzac sur Vère in de Appellation Contrôlée Gaillac. Het gunstige klimaat creëert de ideale omstandigheden voor de wijnbouw. Zowel internationale als regionale druivensoorten worden verbouwd op het domein BOSC-LONG. Hier vindt men witte druivensoorten zoals Chardonnay, Sauvignon blanc, Loin De L’œil en Muscadelle, en rode druivensoorten zoals Merlot, Cabernet-Sauvignon, Braucol, Syrah, Duras en Gamays. Zo produceert en commercialiseert het domein BOSC-LONG rode, rosé en witte wijnen.
Het CHATEAU LES CROISILLE, gelegen nabij Cahors, is betrokken bij het proces van biologische certificering. Het kasteel produceert een breed assortiment AOC rode wijnen. Naast het assortiment rode wijnen biedt het CHATEAU LES CROISILLE drie druivenwijnen aan: een witte Chardonnay, een witte Sauvignon en een rosé Malbec.
... Foulot, Beaune Grèves Le Clos Blanc, Beaune Grèves, Beaune Pertuisots, Beaune Premier Cru, Beaune Premier Cru, Beaune Theurons Domaine Gagey, Beaune Theurons, Beaune Thuvillains, Beaune Toussaints, Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Blagny Sous le Dos d'Ane, Bonnes Mares, Bourgogne Aligoté, Bourgogne Chardonnay, Bourgogne Chardonnay Couvent des Jacobins, Bourgogne Chardonnay Petites Pierres, Bourgogne Château des Jacques Clos de Loyse, Bourgogne Couvent des Jacobins, Bourgogne Couvent des Jacobins, Bourgogne Gamay, Bourgogne Le Chapitre, Bourgogne Passe-Tout-Grains…...
... staan vandaag de dag aan het hoofd van een domein van 50 hectare. De wijngaarden strekken zich uit van Chambertin in het noorden tot Chevalier Montrachet in het zuiden en zijn uitsluitend aangeplant met de twee grote Bourgondische druivensoorten: Pinot noir en Chardonnay.
...De azijn van Orléans is een combinatie van drie elementen: temperatuur, lucht en tijd. Bij Martin Pouret komt er een andere factor bij kijken, de kwaliteit van de gebruikte wijnen of hoe een wijn een goede azijn wordt. We gebruiken alleen wijnen van de beste druivensoorten uit de Franse wijngaarden, zoals die uit de Val de Loire (Cabernet franc, ...), het Zuidwesten (Bordeaux, ...) of de Champagne-regio (Chardonnay, ...). Geselecteerd op de rijkdom van hun bouquet en de finesse van hun aroma's, worden deze wijnen onderworpen aan het langzame proces van acetificatie. Franse azijnproducent...