Een krans van stelen en takken van dille in het Romeinse Rijk werd uitgereikt aan onderscheiden gladiatoren. Gebruik voor de bereiding van salades, voorgerechten, soepen, tweede lunchgerechten.
Gebruik voor
Warme en koude sauzen, soepen, vleesgerechten, gevogeltegerechten, visgerechten, eiergerechten, evenals voor het inmaken.
Smaak
Bitter gras
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 16
Vetten (g / 100g)… 15
Koolhydraten (g / 100g)… 12
Energiewaarde (kcal / 100g)… 250
Groene boekweitkiemen passen goed bij alles wat groen is! Bijvoorbeeld, met kruiden, avocado, komkommer, selderij. Door gekiemde boekweit in je dagelijkse voeding op te nemen, verkrijg je een sterke immuniteit, een goede gezondheid, een gevoel van lichtheid en een uitstekende stemming.
Gewicht: 600 g
Mariadistelzaad is de belangrijkste ingrediënt in veel verschillende farmaceutische producten voor de preventie en behandeling van ziekten van de lever, galblaas en de galwegen.
Gewicht: 100 g
Roggekiemen bevatten veel enzymen en voedingsstoffen. Hun aantal vermenigvuldigt zich tijdens de germinatie, en zelfs nieuwe stoffen verschijnen die aanvankelijk niet in de granen aanwezig zijn. De voedings- en biologische waarde van gekiemde roggegranens is aanzienlijk hoger dan die van verwerkte producten gemaakt van deze graansoort.
Gewicht: 300 g