De kidneyboon, ook wel Indiase boon of rode boon genoemd. Het hoge vezelgehalte heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte. Ook de hoge hoeveelheid koolhydraten en foliumzuur is vermeldenswaard.
Oorsprong Rode Nierbonen
Rode nierbonen danken hun naam aan hun nierachtige vorm en kleur.
Productieproces Rode Nierbonen
Rode nierbonen worden met de hand geplukt en op 3 verschillende punten in het productieproces gecontroleerd op kwaliteit. De rode nierbonen worden onmiddellijk na de oogst grondig gereinigd. Eventuele stenen worden verwijderd. Daarna worden de bonen geselecteerd op grootte en vervolgens gepolijst.
Gezonde eigenschappen Rode Nierbonen en toepassingen
Rode nierbonen zijn zeer voedzaam omdat ze vol zitten met eiwitten, vitamines, mineralen en vezels. Ze zijn een goede vleesvervanger en zijn ook erg populair onder atleten. Bovendien geven deze rode nierbonen langdurige energie en een vol gevoel. Rode nierbonen kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Je kunt ze gebruiken in stoofschotels, met taco's, in salades, in soep of bij pastagerechten.