In ons assortiment van verse producten bieden we een kleine ronde pecorino kaas aan, gekenmerkt door discontinuïteiten in reliëf over de gehele omtrek. De rijpingstijd bedraagt ongeveer 10 dagen; met deze rijping blijft het product zacht en heeft het een delicate smaak. Het gewicht van de kaas is ongeveer 0,500 kg. Het is ook beschikbaar in een hele verpakking zonder vacuüm.
Pici - Paccheri - Spaghetti - Penne van durumtarwe:
Het is een pasta die uitsluitend wordt geproduceerd met de semola van durumtarwe, geoogst op de heuvels van Volterra door de boeren van de coöperatie.
De verwerking gebeurt volgens ambachtelijke methoden, met bronzen matrijzen en drogen op lage temperatuur.
Tortelloni, Groene Tortelloni, Maremmani van handgemaakte verse pasta.
De productie van biologische kaas is een bijna onvermijdelijke stap voor ons bedrijf, dat altijd traditionele en natuurlijke productlijnen heeft aangeboden.
Wij zijn een coöperatie en onder onze leden bevinden zich veel biologische melkproducenten. Juist dankzij deze gecertificeerde bedrijven kan onze coöperatie met gemak en garantie biologische kaas aanbieden.
De verwerking volgt uiteraard alle richtlijnen die zijn opgelegd door de certificerende instantie, die de volledige fasen van de productiecyclus tot de uiteindelijke commercialisatie van het product controleert. De verwerkte melk is uitsluitend van pure schapenmelk.
De productie van biologische kaas is een bijna vanzelfsprekende stap voor ons bedrijf, dat altijd traditionele en natuurlijke productlijnen heeft aangeboden.
Onze organisatie is een coöperatie en omvat onder haar leden veel producenten van biologische melk. Juist dankzij deze gecertificeerde bedrijven kan onze coöperatie met gemak en garantie biologische kaas aanbieden.
De verwerking volgt natuurlijk alle richtlijnen die zijn opgelegd door de certificerende instantie, die de volledige fasen van de productiecyclus tot de uiteindelijke commercialisatie van het product controleert. De verwerkte melk is uitsluitend van pure schapenmelk.
Het is een kaas van puur schapenmelk in ovale vorm en weegt ongeveer 0,800 kg.
Vroeger werd het alleen gemaakt met lentemelk, in tegenstelling tot nu, waar het bijna het hele jaar door beschikbaar is. "Het gewicht en de bijbehorende ovale vorm zouden te maken hebben met de transformatie van dit product bijna aan het einde van de wrongel en direct op de ovale lepel geplaatst, omdat anders het deeg niet genoeg zou zijn geweest om de traditionele schepvorm te verkrijgen."
Verse pecorino, gerijpt gedurende ongeveer 15 dagen.
Het wordt geproduceerd met melk die afkomstig is uit specifieke gebieden, zoals vastgesteld door de regelgeving van het Consorzio voor het beheer en de productie van Pecorino DOP.
De wrongelvorming vindt plaats bij een temperatuur tussen de 35 en 38°C en het breken van de wrongel moet op hazelnootgrootte zijn.
De vorm kan tussen de 1,00 kg en 3,50 kg wegen.
Ons bedrijf biedt een stuk van ongeveer 2,00 kg aan, minimaal 20 dagen gerijpt.
De pasta is wit en compact en de smaak is vers en ongeëvenaard.
PECORINO TOSCANO,
PECORINO VEROUWEN IN HOOI EN STRAW IN DE GROTTEN
FRESH PECORINO SCODELLATO
PECORINO VEROUWEN IN HOUTEN VAT MET DRUIVENMARKE
PECORINO ONDER ASH
VOLLEDIGE REEKS VAN PECORINO EN GEMENGDE KOEMELK IN DE CATALOGUS OPGENOMEN