"Oorsprong en gebruik
Dit natuurlijke steenzout werd meer dan 200 miljoen jaar geleden gevormd door de uitdroging van de Zechstein Zee. Deze zee was een ondiepe binnenzee die zich uitstrekte over Noordwest Europa. Momenteel ligt het zout 400 tot 750 meter onder de grond opgeslagen en bevat het talrijke mineralen en gebonden jodium. Het is een natuurproduct dat alleen gemalen en gezeefd wordt.
Dit product heeft een erg aangename zoute smaak en het is zeer geschikt voor gebruik op allerlei soorten gerechten.
Specifieke eigenschappen:
98,4% NaCI.
0,02% Mg.
0,20% Ca.
0,1% K.
Premium Duits Steenzout Granulaat 1.7-3.2 mm
Duits Steenzout Granulaat 1.7-3.2 mm van VehGro is een product van premium kwaliteit. Dit product is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.
VehGro staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten k…"
Natriumchloride, algemeen bekend als keukenzout, is een ionische verbinding met de chemische formule NaCl.
Het vormt isometrische kristallen en is typisch kleurloos of wit, maar kan ook andere kleuren hebben, afhankelijk van de hoeveelheid en het type onzuiverheden die erin aanwezig zijn.
Het zout komt voor in lagen van sedimentaire verdampingsmineralen. Dit wordt veroorzaakt door het opdrogen van grote meren en zeeën. De zoutlagen kunnen honderden meters diep zijn.
Industrieën:
Huishoudelijke chemicaliën, Farmaceutische industrie, Voedingsindustrie, Diervoederindustrie
Landbouw, Papierindustrie, Waterontharding, Soda-ash industrie
Eigenschappen:
CAS-nummer: 7647-14-5
WE-nummer: 231-598-3
Chemische formule: NaCl
Molaire massa: 58,44 g/mol
Douanetariefcode: 25010099
Namen: Steenzout
Natriumchloride Haliet Vorm: Witte of kleurloze kristallen
pH: 8-9
Smelt-/vriespunt: 801°C
Oplosbaarheid in water: 358 g/l @20°C
Jodine en Onjodine, Verschillende Korrelgroottes
Keukenzouten zijn afgestemd op elke behoefte van de voedingsindustrie, afhankelijk van het gebruik in de bakkerij of de vlees- en worstindustrie. Als zoutgroothandel in de regio Stuttgart leveren wij elke verpakkingsgrootte voor keukenzout. Deze soorten keukenzout bieden wij aan in de volgende korrelgroottes en verpakkingseenheden:
Deze keukenzouten zijn afgestemd op elke behoefte van de voedingsindustrie, afhankelijk van het gebruik: zout in de bakkerij of zout voor de vlees- en worstindustrie. Daarnaast bieden we ook voor de biologische vraag steen-keukenzout en zeezout uit verschillende Middellandse Zee-landen aan. Inmiddels hebben we ook een wereldwijde vraag naar ons speciale pretzel- en hagelsalz.
Dierlikkende Zout EEN EENHEID VAN 15 KG ONGEVEER ZOUTSTEEN of 3 Kg Persblok -- VERPAKKING: BULK of Euro PALET
Dit is een liksteen die is voorbereid om te voldoen aan de zoutbehoefte van schapen en runderen. Het is noodzakelijk voor de gezonde ontwikkeling van cellen. Het zorgt ervoor dat extracellulaire vloeistof op een regelmatige manier zijn functie kan behouden. Het opent de eetlust van het dier. Bij een tekort aan zout en mineralen; neemt de eetlust af, vertraagt de groei, daalt de melk- en vleesproductie, ontstaan er problemen bij de voortplanting, verzwakt het immuunsysteem (afweersysteem) en worden dieren vatbaar voor ziekten. Bij dieren die voortdurend Zoutsteen gebruiken; komen er geen voedingswaarde-loze stoffen (stenen, aarde, botten, zakken, doeken, enz.) voor in hun dieet en likken ze deze niet. Dit voorkomt ook diarreegevallen die voortkomen uit deze gewoonten.
KAR EN WEGZOUT
Wordt verkregen door ruwe zout met speciale voertuigen te breken. Het gebruik van sneeuw- en wegzout is vrij gebruikelijk in de wegenbouw en de voedingssector. Zout zorgt voor oplosbaarheid door zijn azijnoplossing wanneer het in contact komt met ijs. Het wordt vooral in de wintermaanden gebruikt. Het heeft een preventieve werking tegen ijsvorming. Om ervoor te zorgen dat voertuigen veilig over de weg kunnen rijden, is het nodig om zout te strooien. Het uitvoeren van deze handeling in de vroege ochtend kan ijsvorming voorkomen.
Het wordt gebruikt om de negatieve effecten van ijsvorming te vermijden. Wegzout verhoogt het gripniveau van de banden. Het biedt een veilige rijervaring voor bestuurders. Het minimaliseert ongevallen die door ijsvorming worden veroorzaakt. Het is van groot belang voor de bescherming van de menselijke gezondheid. Het kan op wegen worden gestrooid om te voorkomen dat zich sneeuw ophoopt. Het is zeer nuttig bij ijzige omstandigheden en sneeuwachtige weersomstandigheden.
Basalt in alle korrelgroottes
Heeft u basalt nodig? Door onze relaties met bijna alle basaltproducenten in heel Nederland kunnen we u het juiste en kosteneffectieve product leveren. Stuur ons gewoon een bericht!
Groothandel Zoutsteen Brazierset - deze braziersets worden verkocht in 3 verschillende vormen, met roze of witte Himalayazoutstukken of alleen de kabel en de lamp voor die rustieke, magazijnachtige huisdecoraties.
Door een Himalaya Kristalzoutsteen Brazierset te gebruiken, vervang je de negatief geladen ionen in de lucht, wat ons helpt om de vermeende fysieke en mentale schade die de 'elektrische smog' creëert te vermijden.
Elke Groothandel Zoutsteen Brazierset wordt compleet geleverd met lampaansluiting, lamp, stekker en 3 kg zoutstukken.
Als je de industriële uitstraling van een lamp verkiest, kies dan uit het assortiment lampen zonder Himalayazoutstenen.
Deze zoutsteen braziersets zijn zo mooi dat we ze overal in huis gelukkig kunnen zien staan of gewoon als etalage in het winkelraam...
Gesorteerde Tuinaarde
Van schone en hoogwaardige estrichkies 0/8 en 0/2, kiezelkorrels in verschillende maten, tot gesorteerde tuinaarde, vulzand, metselsand, speelzand, mineraalmengsels, grove en fijne schorsmulch, en nog veel meer...
Al meer dan 35 jaar leveren wij onze klanten natuurstenen en bouwmaterialen. Uw tevredenheid is onze ambitie.
Zoekt u ideeën voor uw tuin? De juiste split of kiezel? Bezoek ons natuursteenpark en geniet van een tentoonstelling van meer dan 2.000 m².
Heeft u estrichkies, speelzand of andere bouwmaterialen nodig en wilt u het materiaal graag ophalen? Op onze opslagplaats kunt u op elk moment materiaal direct verkrijgen.
Onmogelijk bestaat niet!
Uw transportbedrijf Horn
Red Rock Deli Aardappelchips zijn verkrijgbaar in vele verschillende variëteiten; enkele daarvan zijn:
Zoete Chili & Zure Room 165g, Honing Soja Kip 165g, Zeezout 165g, Limoen & Zwarte Peper 165g, Bourbon Glazuur Sticky Ribs 150g (Beperkte Editie) & nog veel meer.
Sommige SKU's zijn ook beschikbaar in 45g en 90g.
Grootte: 150g/165g
Cartonhoeveelheid: 12 Eenheden
Pallethoeveelheid: 40 Cartons
Australisch Gemaakt: Ja
Geschiedenis van het Halietzout: Halietzout is een ongeraffineerd en puur mineraalzout uit de Himalaya en wordt traditioneel met de hand gewonnen in Pakistan. Het zout in de Himalaya is een overblijfsel van een oude zee. In de loop der eeuwen verdampte het water van deze oude zee en liet puur, ongerept zout achter. Haliet bestaat uit zout en vele andere mineralen en sporenelementen. De naam Haliet komt van het Griekse woord "hals", wat zeewater, zout betekent. Zout was bij de Romeinen een zeer waardevol goed en werd gebruikt als smaakmaker, maar ook als cosmetica. Productieproces Himalaya Halietzout brokken. Deze Himalaya Halietzout brokken komen uit de Khewra-zoutmijn, de grootste van in totaal 5 mijnen in de uitlopers van het Himalaya-massief, de zogenaamde zoutketen. De brokken worden ter plaatse geselecteerd op kwaliteit.
Oorsprong en gebruik: Dit natuurlijke steenzout is meer dan 200 miljoen jaar geleden ontstaan door de uitdroging van de Zechsteinzee. Deze zee was een ondiepe binnenzee die zich over Noordwest-Europa uitstrekte. Tegenwoordig ligt het zout 400 tot 750 meter onder de grond en bevat het talrijke mineralen en gebonden jodium. Het is een natuurlijk product dat alleen wordt gemalen en gezeefd. Dit product heeft een zeer aangename zoute smaak en is zeer geschikt voor gebruik in alle soorten gerechten. Specifieke eigenschappen: 98,4% NaCI. 0,02% Mg. 0,20% Ca. 0,1% K.
"Beschrijving:
Himalaya steenzout brokken roze
Ingrediënten:
100% himalaya zout- rock salt - kristalzout
Gebruiksaanwijzing:
Himalaya steenzout brokken roze.
Geschikt voor menselijke consumptie of als decoratie in bijvoorbeeld zoutkamer, of zoutgrot
{{customVar code=himalayazout-nl}}"
Oorsprong en gebruik
Dit natuurlijke steenzout is meer dan 200 miljoen jaar geleden gevormd door het opdrogen van de Zechsteinzee. Deze zee was een ondiepe binnenzee die zich uitstrekte over het noordwesten van Europa. Tegenwoordig wordt het zout opgeslagen op 400 tot 750 meter onder de grond en bevat het talrijke mineralen en gebonden jodium. Het is een natuurlijk product dat alleen wordt gemalen en gezeefd.
Dit product heeft een zeer aangename zoute smaak en is zeer geschikt voor gebruik op allerlei gerechten.
Specifieke eigenschappen:
98,4% NaCI.
0,02% Mg.
0,20% Ca.
0,1% K.
"Oorsprong en gebruik
Dit natuurlijke steenzout werd meer dan 200 miljoen jaar geleden gevormd door de uitdroging van de Zechstein Zee. Deze zee was een ondiepe binnenzee die zich uitstrekte over Noordwest Europa. Momenteel ligt het zout 400 tot 750 meter onder de grond opgeslagen en bevat het talrijke mineralen en gebonden jodium. Het is een natuurproduct dat alleen gemalen en gezeefd wordt.
Dit product heeft een erg aangename zoute smaak en het is zeer geschikt voor gebruik op allerlei soorten gerechten.
Specifieke eigenschappen:
98,4% NaCI.
0,02% Mg.
0,20% Ca.
0,1% K.
Premium Duits Steenzout Fijn 0.1-0.7 mm
Duits Steenzout Fijn 0.1-0.7 mm van VehGro is een product van premium kwaliteit. Dit product is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.
VehGro staat voor producten, die gezond zijn en van de hoogste kwaliteit. De door ons geselecteerde (biologische) natuurproducten komen uit d…"
Oorsprong en gebruik: Dit natuurlijke steenzout is meer dan 200 miljoen jaar geleden ontstaan door de uitdroging van de Zechsteinzee. Deze zee was een ondiepe binnenzee die zich over Noordwest-Europa uitstrekte. Tegenwoordig ligt het zout 400 tot 750 meter onder de grond en bevat het talrijke mineralen en gebonden jodium. Het is een natuurlijk product dat alleen wordt gemalen en gezeefd. Dit product heeft een zeer aangename zoute smaak en is zeer geschikt voor gebruik in alle soorten gerechten. Specifieke eigenschappen: 98,4% NaCI. 0,02% Mg. 0,20% Ca. 0,1% K.
Oorsprong en gebruik
Deze natuurlijke steenzout is meer dan 200 miljoen jaar geleden gevormd door het opdrogen van de Zechsteinzee. Deze zee was een ondiepe binnenzee die zich uitstrekte over het noordwesten van Europa. Tegenwoordig wordt het zout opgeslagen op 400 tot 750 meter onder de grond en bevat het talrijke mineralen en gebonden jodium. Het is een natuurlijk product dat alleen wordt gemalen en gezeefd.
Dit product heeft een zeer aangename zoute smaak en is zeer geschikt voor gebruik op allerlei gerechten.
Specifieke eigenschappen:
98,4% NaCI.
0,02% Mg.
0,20% Ca.
0,1% K.