Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door de concentratie en zuivering van Whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte in wei te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanfiltratie of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en concentratie van eiwit.
Een eiwitsupplement dat wei-eiwitconcentraat en -isolaat combineert met vanillesmaak. Gezoet met een natuurlijke zoetstof - steviolglycosiden. Voorbeeldformulering.
Słopisz is een oude graansoort, gewaardeerd om zijn gezondheidsvoordelen. Het is lange tijd vergeten en wordt momenteel herontdekt. De teelt was al bekend in de oudheid. Het was een maaltijd voor gladiatoren en deelnemers aan de spelen. Het gaf kracht, fysieke conditie en volgens sommigen zelfs intelligentie. Het gebruik van spelt wordt als zeer gezond beschouwd. Het versterkt de immuniteit, verwijdert toxines en ondersteunt de bloedsomloop. Het helpt bij ontstekingen en allergieën. Het heeft een verwarmend effect en verbetert de werking van het zenuwstelsel. Tegenwoordig wordt het gebruikt in het bakken van brood, taarten, koekjes, zelfgemaakte pasta, dumplings of pannenkoekentaarten.
Transglutaminase is een voedseladditief, het is een enzym dat kruisverbindingen vormt tussen eiwitmoleculen.
De belangrijkste productgroepen waarin Transglutaminase wordt gebruikt: vleesproducten, worst/hamproducten, zeevruchtenproducten, bakkerijproducten, zuivel- en veganproducten.
Er zijn voordelen van het gebruik van TG:
* Verbetert de textuur van vlees
en de binding tussen stukken vlees
* Vermindert fosfaten
* Vermindert waterverlies tijdens kookprocessen
* Versterkt de uiteindelijke textuur in producten met een laag natriumgehalte
* Verbetert textuur en elasticiteit
* Verhoogt de gelsterkte, wat het verlies van eiwit vergemakkelijkt
* Vermindert de inhoud van gommen en gelatines
etc.
De meeste toepassingen zijn voor: vleesproducten, zuivelproducten, zeevruchtenproducten, bakkerijproducten, kaas/huisgemaakte producten, vegan producten.
Melkeiwitconcentraat (MPC) is geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het wordt geproduceerd uit verse en gepasteuriseerde magere melk door middel van filtratie en spuitdrogen.
De hoge eiwitinhoud en lage lactosegehalte maken dit product populair in de productie van koolhydraatarme voedingsmiddelen en eiwitverrijkte dranken. Het kan ook worden toegevoegd aan onder andere bakproducten, desserts, diervoeding, melkdranken, sauzen en kazen.
Melkeiwitconcentraat (MPC) is een sterk geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het is afgeleid van verse, gepasteuriseerde magere melk via een proces van filtratie, verdamping en sproeidrogen. MPC staat bekend om zijn uitzonderlijke schuim-, textuur-, waterbind- en stollings eigenschappen. De uitstekende voedingswaarde is te danken aan de hoge concentratie eiwit. Het heeft een houdbaarheid van 24 maanden en is verkrijgbaar in zakken van 25 kg en Big Bags.
MPC is een levensvatbaar alternatief voor Volle Melkpoeder of Magere Melkpoeder, met vergelijkbare eiwitniveaus.
Soja-eiwitconcentraat (SPC) is een gezuiverd product dat wordt verkregen uit ontpelde en ontvetten sojameel, door middel van scheiding van koolhydraten (oplosbare suikers) met behulp van de meest geavanceerde extractietechnologie in de EU.
Het aardappelproteïne wordt later gereinigd, gestoomd en gepeld. De zetmeel wordt vervolgens met water geëxtraheerd om een eiwitrijke slurry te vormen, die met zuur wordt behandeld en daarna gedroogd en gemalen. Aardappelproteïne is een fijn, los poeder, lichtgrijs of geelgroen, en heeft een typische geur van gedroogde aardappelen. De grondstof voor de productie van aardappel-eiwit zijn zetmeelaardappelen van Poolse oorsprong.
Erwtenproteïne wordt verkregen uit gele of gouden erwten via een droog en vloeibaar proces. In de droogfase wordt de schil van de erwten machinaal verwijderd en gemalen. Later wordt de erwtenmeel verzameld en, dankzij de hydrofiele eigenschappen, worden de eiwitten door centrifugatie gescheiden en verzameld.
Het eindproduct van erwtenproteïne is een beige poeder met een pure smaak.
De zure wei-poeder (AWP) is een bijproduct van de productie van kaas of zure caseïne. Het wordt geproduceerd door verse wei, verkregen uit zachte kaas, te drogen. De microbiële fermentatie vermindert het gebruik van microbieel melk en zet lactose om in melkzuur.
Zure wei-poeder wordt voornamelijk gebruikt in de productie van ricotta en wei-boter. Het wordt ook gebruikt als ingrediënt in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals brood, crackers, vlees, gebak en kant-en-klaar maaltijden. Zure wei-poeder is ook te vinden in chocolade en snoepgoed.
Het product dat door Foodcom wordt aangeboden, kan ook worden gebruikt in de productie van diervoeding. Het is een populaire economische vervanger voor zoete wei-poeder in de voeding van biggen. Zure wei-poeder wordt ook gebruikt in melkvervangers met een lage pH.
Het instant wei-eiwitconcentraat 80 % (WPC 80 instant) wordt geproduceerd uit zoete wei met behulp van een geavanceerd ultrafiltratieproces bij lage temperatuur. Daarom blijven de meeste eiwitten intact. WPC bevat ongeveer 35 tot 90 % melkproteïnen. Dit poeder is niet gearomatiseerd en kan dus elke smaak of aroma krijgen. WPC 80 Instant wordt gebruikt in de productie van ijs, yoghurt, dranken, vleesproducten en voornamelijk in sportvoeding. Het instant concentraat lost gemakkelijk op, zelfs in koud water.
WPC 80 Instant is verkrijgbaar in verpakkingen van 15/20/25 kg of
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door concentratie en zuivering van whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte van whey te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanscheiding of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en eiwitconcentratie.
Kokosmelk is gemaakt van kokosnootpulp en bevat korte keten vetzuren, die een positief effect hebben op het menselijk lichaam. De Wegane kokosmelk kenmerkt zich door een witte kleur en een dikke, romige consistentie. Het heeft een kenmerkende geur en smaak van kokos. Soms wordt het verward met kokoswater. In Aziatische landen is het een populair ingrediënt in de keuken. Het meest populair is het, onder andere in Thailand en India. In Europa wint het aan populariteit. Kokos bevat een grote hoeveelheid mineralen. Een portie van 100 g bevat 46% van de dagelijkse behoefte aan mangaan en 13% aan fosfor. De melk bevat ook magnesium, ijzer, selenium, vitamine C, niacine, foliumzuur en B-vitamines.