Producten voor organische zwavel (6)

Calciumcarbonaat - Granulaire Kalk

Calciumcarbonaat - Granulaire Kalk

92-96% CaCO3 min. 50% CaO
Natriumchloride

Natriumchloride

Natriumchloride is een anorganische chemische verbinding uit de groep van de chloriden, een zout van zoutzuur en natrium. Het is de belangrijkste component van tafelzout, kookzout en strooizout. Het technologische proces voor het verkrijgen van zout door te koken omvat de thermische verdamping van zeewater en de kristallisatie van zout uit dit water. In de natuur komt het voor als een mineraalcomponent en vormt het zoutafzettingen die haliet worden genoemd. Natriumchloride komt voor als een fijne, kristallijne witte poeder met een kenmerkende zoute geur en smaak. Het vertoont sterke hygroscopische eigenschappen. Het product dat door Foodcom wordt aangeboden, is niet genetisch gemodificeerd. Foodcom biedt ook voedselkwaliteit bierzout aan zonder anti-agglomeratiemiddelen.
Calciumcarbonaat - Kalkmeststof

Calciumcarbonaat - Kalkmeststof

92-96% CaCO3 inclusief minimaal 50% CaO
Natriumchloride (Keukenzout)

Natriumchloride (Keukenzout)

Natriumchloride is een anorganische chemische verbinding uit de groep van chloriden, het zout van zoutzuur en natrium. Het is de belangrijkste component van keukenzout, zowel voor huishoudelijk als voor weggebruik. Het technologieproces voor het verkrijgen van kookzout bestaat uit thermische concentratie van zout water en kristallisatie van zout uit dit water. In de natuur komt het voor als mineraal en vormt het afzettingen van steenzout, ook wel haliet genoemd. Natriumchloride komt voor als een fijne kristallijne witte poeder met een kenmerkende zoute geur en smaak. Het vertoont sterke hygroscopische eigenschappen. Het product dat door Foodcom wordt aangeboden is niet genetisch gemodificeerd. Foodcom biedt ook eetzout aan zonder antiklontermiddelen.
Citroenzuur

Citroenzuur

Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten, maar kan ook worden geproduceerd. Industriële citroenzuur wordt voornamelijk geproduceerd via fermentatie of een chemische reactie. Laatstgenoemde methode wordt toegepast in ongeveer 90% van de wereldwijde productie en omvat fermentatie met behulp van enzymen en micro-organismenstammen, meestal Aspergillus niger. Citroenzuur heeft het vermogen om emulsies te stabiliseren en voorkomt het scheiden van vet. Het eindproduct is beschikbaar in poedervorm of als korrel als watervrij citroenzuur.
Citroenzuur

Citroenzuur

Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten, maar kan ook worden geproduceerd. Industriëel citroenzuur wordt voornamelijk geproduceerd door fermentatie of door chemische reactie. Deze laatste methode wordt gebruikt in ongeveer 90% van de wereldwijde productie en omvat fermentatie met enzymen en microbiale stammen, meestal Aspergillus niger. Citroenzuur heeft de capaciteit om emulsies te stabiliseren en voorkomt de scheiding van vetten. Het eindproduct is beschikbaar in poeder- of korrelvorm als anhydraat citroenzuur.