Met zijn intense, unieke smaak belichaamt Parmigiano Reggiano kaas de geschiedenis en traditie van zijn regio. We maken het met grote passie en aandacht voor detail op de prachtige heuvels van Reggio Emilia. Onze twee kaasfabrieken, de Colline di Selvapiana e Canossa kaasfabriek (geregistreerd onder nummer 417) en de Colline del Cigarello e Canossa kaasfabriek (geregistreerd onder nummer 320), zijn de ziel van onze productie, waar we traditionele methoden volgen om de productkwaliteit en authenticiteit te waarborgen. We bieden ook een speciale selectie van berg Parmigiano Reggiano, biologische Parmigiano Reggiano en Parmigiano Reggiano alleen van Italiaanse Pezzata Rossa koeien, wat ons assortiment verder aanvult.
Het wordt geproduceerd met melk die afkomstig is uit specifieke gebieden, zoals vastgelegd in de regelgeving van het Consorzio voor het Beheer en de Productie van Pecorino DOP.
De wrongelvorming vindt plaats bij een temperatuur tussen de 35 en 38°C en het breken van de wrongel moet de grootte van een maïskorrel hebben. De vorm kan tussen de 1,000 kg en 3,500 kg wegen.
Onze productie heeft een gewicht van ongeveer 1,800 kg per vorm en is minimaal 120 dagen gerijpt.
De geur is intens en de smaak is subtiel krachtig.