Pekingkool was in Europa tot het midden van de 20e eeuw alleen populair in de Aziatische wijken. Maar in de afgelopen decennia is het op het hoogtepunt van culinaire populariteit gekomen, ook in Rusland. De voedingswaarde en uitstekende smaak blijven behouden in het gedroogde product. Van gedroogde Beijing-kool wordt een heerlijke Koreaanse soep van siriag-kook bereid, evenals nationale gerechten zoals Namul, Ttige en Bale. Medeplichtigen van gedroogde Chinese kool, die helpen om haar volledige smaakpotentieel te bereiken, zijn knoflook en uien.
Gebruik voor
Soepen, sauzen, marinades, vleesgerechten, gevogelte en wildgerechten.
Smaak
Pikant, zoetachtig
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 26
Vetten (g / 100g)… 3,5
Koolhydraten (g / 100g)… 34
Energiewaarde (kcal / 100g)… 270
In de keuken worden kokosvlokken voornamelijk gebruikt in de zoetwarenindustrie. Ze worden toegevoegd aan verschillende taarten, zoete broodjes en gebak, zowel als een delicate geurige vulling als een heerlijke decoratie voor het eindproduct. Kokosvlokken worden ook gebruikt in de coating van chocolade lekkernijen, voedingsrepen, ijsglazuur, crackers, knapperige koekjes, muesli, snoep en vele andere desserts.
Gebruik voor
Desserts, gebak, koekjes, alle bakkerijproducten, sauzen, vlees- en visgerechten.
Smaak
Delicaat, zoet met een kokosgeur
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 5,0
Vetten (g / 100g)… 50
Koolhydraten (g / 100g)… 12
Energiewaarde (kcal / 100g)…520