Erythritol is een natuurlijke suikeralcohol/polyol die wereldwijd is goedgekeurd voor gebruik als voedseladditief. Erythritol is bijna 70% zoet als suiker en wordt gebruikt als bulkzoetstof. Erythritol werd ontdekt in 1848 en komt van nature voor in sommige vruchten en gefermenteerde voedingsmiddelen. Het smaakprofiel van erythritol is zeer vergelijkbaar met dat van suiker. Het is niet cariogeen en heeft de hoogste spijsverteringstolerantie van de polyolen. Aangezien het natuurlijk is, veroorzaakt het geen bijwerkingen en smaakt het bijna precies als suiker zonder de calorieën.
EC-nummer: 205-737-3
Molecuulformule: C4H10O4
CAS-nummer: 149-32-6
Monocalciumfosfaat wordt verkregen door de reactie van fosforzuur en calciumcarbonaat. Als een bouwsteen van botten is fosfor betrokken bij tal van belangrijke biochemische transformaties.
Monocalciumfosfaat van 25 kg komt voor in de vorm van een vloeiende poeder of kleine korrels in een witte of grijzige kleur. Het is gemakkelijk te mengen met andere grondstoffen. Het product is verantwoordelijk voor de goede ontwikkeling van botten en weefsels, de goede werking van het metabolisme en het zenuwstelsel, evenals voor de verhoging van de productiviteit en de immuniteitskracht.