Cru bourgeois geproduceerd onder de appellatie Haut-Médoc, het château Charmail is een rode wijn afkomstig van een wijngaard van 28 hectare. De wijnstokken zijn gemiddeld 31 jaar oud en zijn aangeplant op klei-grindachtige bodems. De wijn rijpt 12 maanden in vaten (waarvan 25% in nieuwe vaten).
De château Charmail 2016 onthult een diepe, robijnrode kleur met paarse reflecties. De neus is intens en ontwikkelt aroma's van zwarte vruchten, leer en tabak. De aanzet in de mond combineert volheid en rondheid, met een perfect geïntegreerd hout. Een wijn die aanhoudt in de mond dankzij een rondheid en perfect gebalanceerde tannines.
Traditionele Beaujolais-methode: Semicarbonische maceratie.
De wijn rust in roestvrijstalen tanks om de
knapperigheid van het typische Beaujolais-fruit te behouden.
PROEFNOTITIES
Intense en diepe robijnrode kleur met glanzende reflecties.
Expressief, de neus biedt kruidige, geroosterde en vanilleachtige aroma's
samen met fruitige toetsen van braam en zure kers.
De aanzet in de mond is vol harmonie, rond en
verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en
vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten.
GERECHTEN EN WIJN
Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of
bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij
kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne.
Regio: Beaujolais
Druivensoort: Gamay Noir
Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat
Commentaar
Het kasteel Lalande-Borie werd in 1970 volledig opgericht door Jean-Eugène Borie op een perceel van 30 hectare. Tegenwoordig wordt dit domein, dat snel een mooie reputatie heeft verworven, geleid door zijn zoon Bruno Borie, die ook verantwoordelijk is voor het kasteel Ducru-Beaucaillou. De wijngaard strekt zich uit over 25 hectare gelegen op het westelijke plateau van de appellatie Saint-Julien, waar zich vele tweede en derde crus van de classificatie van 1855 bevinden. De aanplant is voornamelijk gericht op cabernet-sauvignon, dat 65% van het oppervlak vertegenwoordigt, gevolgd door 25% merlot en 10% cabernet franc. In de wijngaarden worden de opbrengsten beheerst en de handelingen zijn die van een geïntegreerde bestrijding. De oogst is handmatig, voor gematigd extractieve vinificaties en rijping in vaten waar het nieuwe hout niet domineert.
Druivenrassen: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (33%), Cabernet Franc (7%)
Producent: Familie Borie in Saint-Julien-Beychevelle (33250)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 12 - 2013
ORIGINE
In bezit van de beroemde familie Meffre, ligt Château Lalande in Saint-Julien de Beychevelle langs de prestigieuze Route des Grands Vins. Het landgoed beslaat nu 15,5 hectare.
Rode Wijn, Saint-Julien Appellation – Château Lalande 2018
VINIFICATIE
Beperkte opbrengsten
Handgeplukt op optimale rijpheid
Koude voor-fermentatie maceratie gedurende 48 uur
Vinificatie per perceel
Lange vatrijping van 3 weken
Malolactische fermentatie in vaten
Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden
Druivensoorten
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
BESCHRIJVING
Met een heldere granaatkleurige robe onthult de Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De smaak opent met een soepele en ronde aanval, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines. Een grand wijn uit Saint-Julien.
De Captain Pur muggenwerende spray biedt optimale en langdurige bescherming tegen muggen. Ontworpen om zowel overdag als 's nachts te worden gebruikt, beschermt het je en houdt het muggen zowel binnen als buiten op afstand.
CÉPAGES
Grenache 60 %
Syrah 30 %
Mourvèdre 10 %
VINIFICATIE
De oogst gebeurt in fasen: Syrah wordt als eerste geoogst en gevinifieerd, gevolgd door Grenache en Mourvèdre. De vinificatie volgt de traditionele principes van de Rhône-vallei: de fermentatie en maceratie duren 4 tot 5 weken met temperatuurcontrole, het proces wordt afgerond met een warme maceratie. De wijnen van de verschillende druivensoorten worden na 6 maanden samengevoegd. De rijping vindt deels plaats in eiken vaten om de tannines te verfijnen en complexiteit toe te voegen, en deels in betonnen tanks om de frisheid van het fruit te behouden.
PROEVERIJ
Krachtige en complexe neus, met aroma's van zeer rijpe rode vruchten, tonen van zoethout en een vleugje branderigheid. De aanzet is geconcentreerd in de mond en vervolgens vol met een dominante smaak van zeer rijpe vruchten. De Mourvèdre zorgt voor een kenmerkende structuur met aanwezige en fluweelachtige tannines. De afdronk is lang, gekenmerkt door parfums van garrigue.
Dit prachtige landgoed, ten westen van het dorp Saint Emilion en in directe nabijheid van 1er Cru Château Figeac, is sinds 1933 in bezit van de familie Hebert-Maison.
Deze heerlijke Margaux van Château Mille Roses is een wijn die perfect zijn appellation belichaamt. Zijn aromatische profiel ontwikkelt zich inderdaad met mooie aroma's van rijp fruit (kers, cassis, braam, pruim) benadrukt door fijne houtachtige en kruidige noten. De tannines zijn hier delicaat en gesmolten en omarmen deze cuvée die zowel elegant als verleidelijk is. Toegankelijk vanaf zijn jeugd (aarsel gerust), zal deze fles positief evolueren gedurende meer dan 15 jaar en u toegang geven tot typische tertiaire aroma's van onderhout, leer en humus. Een genot!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivenrassen: 55% Cabernet-sauvignon, 45% Merlot
AOC: Margaux
Bewaring: Nu te drinken en tot 2035
Serveertemperatuur: 16-18°C
De site: helemaal in het noorden van de Beaujolais-regio, een van de tien crus van de appellatie. Het is de kleine broer van de Moulin à Vent.
Geschiedenis & traditie:
Rustig als zijn granieten terroir, elegant als het eikenbos dat het zou hebben vervangen, zegt men van de Chénas dat hij de smaakpapillen kan prikkelen met pittige smaken.
Zeer gewild, het is de 'zeldzaamste' van de Crus van Beaujolais.
Wijnbouw:
Bodem: Roze graniet
Plantdichtheid: 9.000 stokken/ha om de kracht van de druif te beheersen.
Snoei: goblet, zeer kort, maakt het mogelijk om de opbrengsten te beheersen.
Vinificatie:
Oogst: handmatig.
Methode: traditionele Beaujolais, semi-koolzuur, in hele trossen.
Maceratie: 6 tot 10 dagen.
Rijping: in tank.
Proeverij:
Rood bigarreau met mooie paarse reflecties, deze cuvée geeft complexe aroma's vrij van rode vruchten en cassis, vergezeld van amandeltonen.
Na een krachtige aanzet vult de wijn de mond volledig.
Marola. Sinds 1992.
Wij bieden advies, verkopen en leveren meer dan 30.000 producten en oplossingen in heel Roemenië, evenals in Europa!
Bouwmaterialen | Metselmaterialen | Metallurgische producten | Afwerkingen |
Sanitaire installaties | Elektrische installaties | Verwarmingsinstallaties | Huis en tuin | Binneninrichting | Buiteninrichting | Meubels | Volledige systemen voor thermische isolatie | Volledige systemen voor compartimentering en omheiningen | Volledige systemen voor waterdichting | Tegels en wandtegels | Gereedschap en apparatuur | Parket | Arbeidsbescherming | Bevestigingssystemen
Wij worden al 25 jaar gemotiveerd door dezelfde dingen als jij. Wij bieden advies zodat alles goed wordt gedaan. Wij stellen onze expertise ter beschikking, zodat je correct kunt bouwen en inrichten. Wij honoreren bestellingen snel en leveren snel. Onze klanten beschrijven ons als snel, bekwaam en vriendelijk.
De oogst wordt met de hand uitgevoerd, de fermentatie gebeurt op traditionele wijze onder temperatuurcontrole, met pigeage 's ochtends en 's avonds gedurende de hele fermentatieperiode. Vervolgens wordt deze wijn 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten.
Neus Complex. Verse fruittonen in de eerste neus, gevolgd door noten van frambozen en cacao die zich ontwikkelen.
Bouche Gestructureerd en complex, de tannines zijn soepel en elegant met een ronde afdronk.
Algemene indruk Deze wijn past zeer goed bij tajines of sauzen.
Product: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Gerijpt in eiken vaten
Oppervlakte: 0,5 ha
Druivensoort: 100% Merlot
Terroir: klei-kalkgrond - Plateau
Kleur: Donkerrood
Dit is onze Cava Coupage zonder toegevoegde suiker. De Brut Nature, van erkende prestige, is een cava die voortkomt uit de mengeling van elegante en aromatische variëteiten, wat resulteert in een bleek product met fijne en aanhoudende bubbels die de consument verrukken. Een schone neus, met tropisch fruit en citrusvruchten, met een aangename en intense smaak. Ideaal als aperitief of voor elke viering.
Variëteiten: Macabeo 70%, Parellada 30%
Alcoholpercentage: 11,70% vol
Suikers: <5 gr/L.
Rijping, afhankelijk van de partij tussen 9 en 25 maanden
Heb je een beëdigd vertaler Italiaans nodig? Wij hebben de oplossing!
Wij bieden je onze service van beëdigd vertaler Italiaans aan, waar precisie en authenticiteit samenkomen om je officieel erkende vertalingen te bieden die de deuren openen naar nieuwe internationale horizonten.
Ons team van gecertificeerde vertalers is er trots op een onberispelijke taalkundige en juridische ervaring te bieden, ondersteund door een uitgebreide achtergrond in het veld van beëdigde vertalingen.
Competente professionals in het Italiaans: vertrouw op onze ervaring
Het hebben van hooggekwalificeerde beëdigde vertalers Italiaans is essentieel om ervoor te zorgen dat je juridische, academische of commerciële documenten nauwkeurig en betrouwbaar worden vertaald.
Ons team bestaat uit deskundige taalkundigen die het Italiaans in al zijn varianten beheersen, waardoor we vertalingen kunnen leveren die de essentie en de oorspronkelijke boodschap behouden.
Jij bent de expert in jouw vakgebied, en velen zouden graag van jou leren. Wij helpen je om je kennis op een gemakkelijke, leuke en vooral effectieve manier met anderen te delen. Spreek met iedereen in hun taal en via het medium dat ze het meest gebruiken. De tools zijn talrijk.
Yann en Xian Juan Perrier hebben zojuist twee kookboeken geschreven en geïllustreerd, één gewijd aan de traditionele Chinese keuken en de andere met recepten uit de hele wereld.
Wij stellen voor om een Bordeaux Rouge te serveren met
- Een steak tartaar van rundvlees.
- Een lamproie à la Bordelaise.
- Eendenfilets.
- Een bouillabaisse van kip.
- Een gefrituurde camembert.
- Een Vlaamse carbonade.
- Een rundvleescarbonade met bier.
17-18°C
Bordeaux en alle rode wijnen met een goede structuur.
Speakable biedt betrouwbare vertalingen van het Duits naar het Italiaans en vice versa.
Ons team bestaat uit moedertaalsprekers of tweetaligen die in staat zijn om nauwkeurige vertalingen van verschillende soorten teksten, ook technische, uit te voeren.
Vraag nu een gepersonaliseerde offerte aan!
Een smakelijke en aromatische wijn.
Afkomstig uit een assemblage met een overwegend Sémillon, past deze zoete wijn perfect bij feestdiners of als aperitief. De Sauvignon Blanc en Gris die de assemblage vormen, geven het een goede zuurgraad en frisheid die de zoetheid in balans brengt.
Kleur: Wit
AOC: Bordeaux Supérieur
Wijngaarden: Limoen-klei terroir
Vinificaties: Rijping op fijne droesem 2 maanden
CEPAGES: Syrah, Carignan, Grenache Noir
Vendange éraflée
Macération vendange
De heldere kleur met een duidelijke
helderheid, rood met paarse reflecties.
In de neus, rode vruchten met enkele
peperachtige tonen.
Frisse en elegante mond met mooie,
zeer soepele tannines. Verleidelijke
en peperige finale.
Encépagement: Syrah - Carignan - Grenache noir
Bodem: Argilo-Calcaire
CEPAGE : 85% Merlot ; 10% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
CULTURE EN OPVOEDING : Verantwoorde teelt, handmatige bladverwijdering, groene oogst. Vinificatie in thermoregulierte betonnen tanks. Malolactische fermentatie in eiken vaten. Rijping in nieuwe vaten. LABEL HVE 3
2018 : J SUCKLING : 92-93/100 «Hart van rijpe vruchten, altijd fris en lineair. Gemiddeld vol met stevige en zijdezachte tannines.
2016 : WINE ENTHUSIAST : 93/100 «Afkomstig van de oudste wijnstokken van dit domein, is het een rijpe en geconcentreerde wijn. 18 maanden gerijpt in vat, heeft het een krachtige geroosterde en kruidige karakter ontwikkeld dat tot op de dag van vandaag nog steeds domineert. Maar met de sterke fruitigheid en zuurheid, zal het zich ontwikkelen tot een indrukwekkende wijn.»
J. SUCKLING : 93-94/100 :«Het is een prachtige wijn met tonen van chocolade en zwarte bessen. Gemiddeld vol en op het fruit. Het is fantastisch! »
2015 : WINE ENTHUSIAST 92/100
2014 : J. SUCKLING : 93/100
2012 : J. SUCKLING : 91/100
Eigenaren: Jean Pierre & Philippe Rivière
Consultant: Stéphane Derenoncourt
Locatie: Gelegen in de gemeente Saint Emilion
Oppervlakte: 4 Ha
Bodem: klei-kalksteen