De Braam, met de Latijnse naam Rubus Fructicosus, is de vrucht van de braamstruiken, die behoort tot de familie van de Moraceae.
FRDP richt teeltketens op in Portugal voor zijn biologische braambessen, die in volle grond worden gekweekt en met de hand worden geoogst door onze zorgvuldig geselecteerde boeren. Eenmaal ontvangen in de fabriek, worden de biologische braambessen goedgekeurd, ontdaan van bladeren en stelen, gewassen en IQF (Individually Quick Frozen) ingevroren.
Biologische braam: 100%
Totaal energie: 72 Kcal 299 kJ
Voedingsvezels: 9,2 g
Eiwitten: 1,6 g
Zout: Sporen
Gekookt in een ketel, de extra confituren van Confit de Provence, worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde vruchten en zo vaak mogelijk met fruit van oorsprong: Abrikoos uit Provence, Vijg uit Provence, Mirabelle uit Lorraine.
Gezoet met biologische rietsuiker, zijn onze confituren gegarandeerd zonder conserveermiddelen of kleurstoffen (volgens de geldende regelgeving) en onze productiemethoden, overgeleverd van generatie op generatie door meesterconfiteurs, zorgen ervoor dat de aroma's, geuren en textuur van het fruit behouden blijven zoals de traditie vereist.
DLUO*: 3 jaar
Netto gewicht: 370g en gezinsformaat 650g voor bepaalde recepten*
Suikerpercentage: 60%
Distributiekanaal: Gespecialiseerde (bio) winkels
Van onze 1700 beschikbare smaakreferenties zal het standaard gastronomische assortiment van meer dan 250 smaakstoffen voldoen aan de meeste toepassingen. Alle hieronder vermelde producten zijn verkrijgbaar in flessen van 58 ml, 115 ml, 500 ml, 1 liter, en in blikken van 5 L, 10 L of 25 liter.
Strikt geselecteerd, worden de gekozen vruchten in een ketel gekookt met rietsuiker om heerlijke confituren met een unieke smaak te verkrijgen.
De confituren uit deze lijn worden "extra" genoemd. Ze zijn namelijk gemaakt met meer dan 50g fruit per 100g (met uitzondering van de recepten op basis van citrusvruchten). Ze bevatten een gemiddelde totale suikerinhoud van 60%.
Heerlijke nieuwigheden in 2015!
(potten van 270g)
Deze authentieke en smakelijke producten zijn altijd populair geweest bij een breed publiek. Ideaal met yoghurt, ijs en als vulling voor gebak en om te smeren op pannenkoeken, brioche, wafels, brood...
Confiture van melk
Zuivelspecialiteit, een romige mix van verse melk en suiker met een fijne smaak van melkcaramel. Zeer laag vetgehalte en een hoge calciumaanvoer.
Caramelcrème met fleur de sel uit de Camargue
De verleiding is groot... en het genot is evenredig! In een glaasje, als topping voor een mooi gepocheerd fruit, op een appeltaart...
THT*: 3 jaar
Netto gewicht: 370g en twee formaten 750g voor de Abrikoos uit Provence en de Aardbei.
Suikerpercentage: 62%
Distributiekanaal: Het bedrijf Confit de Provence heeft ervoor gekozen om bepaalde lijnen te differentiëren op basis van hun distributienetwerk. Zo vindt u de merken Vergers des Alpilles en de biologische variant Vergers Bio in de grote en middelgrote winkels in uw regio.