Producten voor bosbes (1)

Bevroren bosbessen

Bevroren bosbessen

Verse seizoensgebonden bosbessen zijn bederfelijke bessen. De technologie van schokvriezen stelt je in staat om de houdbaarheid aanzienlijk te verlengen, zodat je de bes op elk moment van het jaar in een verse vorm kunt gebruiken, na ontdooien, om desserts, taarten, zuren, enz. als ingrediënten toe te voegen. Je kunt het hele jaar door genieten van gezonde, rijpe bessen als je gesorteerde, grondig gewassen en gedroogde diepgevroren bosbessen koopt. Snelvriezen verschilt van normaal vriezen door de snelheid van afkoeling en de vorming van microkristallen. Schokvriezen houdt een snelle daling van de temperatuur in van hele, verse, onbeschadigde vruchten zonder sporen van bederf, vuil, puin of bladeren, wat zorgt voor een presentabele uitstraling, langdurige bewaring van het product en ook volledig de ontwikkeling van pathogene microflora uitsluit. De blauw-zwarte vruchten verliezen hun textuur niet, er vormt zich minder ijs op de bessen, omdat ze gelijktijdig worden afgekoeld en krachtig worden geblazen.