Producten voor biomassadrogers (29)

Biogasinstallaties

Biogasinstallaties

Als exploitant van een biogasinstallatie profiteert u van de voordelen van hernieuwbare energie. U doet iets goeds voor het milieu en kunt bovendien geld verdienen. Wij van SHS - Stützle GmbH zorgen voor al het werk rondom biogasinstallaties. Van de bouw van een installatie tot uitbreiding. Ook de aanleg van leidingen van welke aard dan ook nemen wij voor onze rekening, evenals de uitvoering van verwarmingssystemen. Of het nu gaat om fermenterverwarming of kleine warmtenetten. U ontvangt alle taken uit één hand. Dit biedt u zowel financiële voordelen als een aanzienlijk lagere inspanning. Wij helpen u graag om uw installatie up-to-date te brengen of uit te breiden. Wij adviseren u graag!
Biomassa-gestookte Industriële Ketels - Industriële Type Biomassa-gestookte Ketels

Biomassa-gestookte Industriële Ketels - Industriële Type Biomassa-gestookte Ketels

ISIMEK produceert volledig automatische, op afstand PLC-gestuurde industriële ketels voor het verbranden van houtafval, zoals zaagsel met een vochtigheid van 50%, houtafval, schors, pellets, pitten en houtbewerking en houtproducten. Met eigen gekwalificeerd personeel monteert en onderhoudt het succesvol de ketelapparatuur ter plaatse. Met bewegende roosterketels produceert ISIMEK ketels voor de houtbewerking, bosbouw, meubelindustrie, zagerijen, papier, golfkarton en de voedingssector. Daarnaast biedt het op maat gemaakte ontwerpen en fabricage aan, afhankelijk van de hoge capaciteit, bedrijfstemperatuur en bedrijfsdruk. ISIMEK vervaardigt sinds 2002 industriële ketels (keteltypes: stoomketel, warmwaterketel, oververhitte waterketel, hete olie ketel), modulaire omgekeerde zakfilters, bitumenopslagtanks, eetbare olietanks, polygonale modulaire silo's voor zaagsel en houtchips, stofafzuigsystemen en filtratie.
Pelletproductielijnen

Pelletproductielijnen

Ons bedrijf produceert al sinds jaar en dag een pelletpers voor de productie van pellets uit biomassa. De capaciteit van de pelletmolen en de complete lijn bedraagt 500 kg/u houtpellets en 1000 kg/u biomassa. Pelletlijnen zijn geschikt voor zaagmolens, meubelproducenten, landbouwbedrijven en anderen. Hieronder vindt u de indeling van pelletlijnen, die afhankelijk van het productiegebied zijn ontworpen volgens specifieke klantvereisten.
Verbranders - Hoge Intensiteit (HI) Verbranders

Verbranders - Hoge Intensiteit (HI) Verbranders

De HI Incinerator beschikt over een verbrandingskamer met een mengwand die deze kamer verdeelt in een hoge temperatuur verbrandingszone (HI) en een lagere temperatuur naverbrandingszone. Deze specifieke configuratie is het meest geschikt voor de brandstofefficiënte verbranding van magere afvalgassen en effluenten, omdat het de behoefte aan ondersteunende brandstof vermindert. Belangrijkste Kenmerken - Verbrandingskamer met mengwand – Hoge intensiteit verbrandingszone bij verhoogde temperaturen – Afvalgassen en vloeistoffen worden via de brander en een reeks injectielansen naar de HI-zone geleid. – De mengwand creëert een hoge temperatuurzone rond de vlam, wat zorgt voor volledige oxidatie en ook de turbulentie verhoogt, waardoor koude plekken en de vorming van CO worden vermeden. – Naverbrandingszone achter de mengwand om een verblijftijd van 2 seconden bij >850°C te waarborgen. Belangrijkste Voordelen - Alle koolwaterstoffen worden vernietigd – Geen CO-vorming – Volledige geurverwijdering – Tot 20% brandstofbesparing – Vernietigingsefficiëntie van meer dan 99,99%
Slibdroger, Slibdroging - Horizontale dunne laagdrogers voor slib uit rioolwaterzuiveringsinstallaties

Slibdroger, Slibdroging - Horizontale dunne laagdrogers voor slib uit rioolwaterzuiveringsinstallaties

SMS biedt slibdrooginstallaties met horizontale dunne laagdrogers voor de behandeling van slib uit gemeentelijke en industriële rioolwaterzuiveringsinstallaties aan. Variaties van deze slibbehandeling zijn: Vortdroging tot 35 tot 50% droge stofpercentage voor verbranding in fluidized bed verbrandingsinstallaties 65 tot 75% droge stofpercentage voor gecombineerde verbranding met afval, compostering of stortplaatsverwerking Volledige droging 85 tot 95% voor thermische valorisatie als biobrandstof voor cementovens, kolencentrales, pyrolyse, vergassing of voor andere conversieprocessen voor compostering en agrarisch gebruik als meststof en voor bodemherstel Bij al deze droogprocessen is de dunne laagdroger de eerste keuze. Materiaal: RVS, C-staal
Afvalwaterzuiveringsslibdroging - Horizontale dunne laag droger voor afvalwaterzuiveringsslib

Afvalwaterzuiveringsslibdroging - Horizontale dunne laag droger voor afvalwaterzuiveringsslib

SMS biedt droogsystemen voor de behandeling van slib uit gemeentelijke en industriële rioolwaterzuiveringsinstallaties. De variaties van dit slibbehandelingsproces zijn: Vooraf drogen tot 35 tot 50% droge stof vóór verbranding in fluidized bed verbranders 65 tot 75% droge stof vóór verbranding in combinatie met afval, compostering of storten Volledige droging tot 85 tot 95% voordat het thermisch wordt gebruikt als biobrandstof voor cementovens, kolencentrales, pyrolyse, vergassing of andere conversieprocessen Voor compostering en agrarisch gebruik als meststof en voor bodemherstel In al deze droogprocessen is de dunne laag droger de eerste keuze.
Gecentraliseerde Vakuumreiniging

Gecentraliseerde Vakuumreiniging

Centrale reiniging werkt met een zeer hoge onderdruk en wordt doorgaans geïnstalleerd als aanvulling op een klassieke stofafzuiginstallatie. Een centraal afzuignetwerk wordt dan geïnstalleerd om een ruimte, werkplaats of fabriek en elke werkplek van de nodige apparatuur te voorzien. Elke operator beschikt over een afzuigkit en kan zo onderdelen, machineframes of zijn volledige werkplek schoonmaken, zonder gebruik te maken van vegen of blazen (wat tegenwoordig sterk wordt afgeraden door de CARSAT). Wij werken met een breed scala aan producten, accessoires en componenten om aan alle technische vereisten en de behoeften van de locatie te voldoen. Afhankelijk van de kenmerken van het project, zullen we verschillende technologieën toepassen om de benodigde onderdruk te genereren: - Zijkanaalpomp, - Multi-trap centrifugaal stofzuiger, - Hoge druk centrifugaal ventilator, - Cartridge stofafzuiger met pneumatische ontstoffing, - Geluidsisolerende kasten.
Biomassa verwarmingsketel

Biomassa verwarmingsketel

De thermodual TDA Één ketel - twee volledig automatische, onafhankelijke verbrandingskamers, het unieke principe voor het verbranden van houtblokken en pellets in één apparaat. Uniek op de markt.
Mineralenverwerkingsinstallaties

Mineralenverwerkingsinstallaties

Complexe plantprojecten met meerdere componenten en planningsfasen vereisen uitgebreide ervaring en expertise in plantintegratie. HAVER & BOECKER koppelt onze kerntechnologieën voor zeven, wassen en pelletiseren aan aanvullende componenten van onze leveranciers. Het Noord-Amerikaanse merk voor mineralenverwerking W.S. Tyler maakt ook deel uit van HAVER & BOECKER. Tyler-technologie kan in uw plant worden geïmplementeerd. HAVER & BOECKER biedt het "single source" principe aan, waarbij één aannemer de volledige verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het project op zich neemt. Engineeringkennis, moderne systeemintegratie en softwareoplossingen vormen de basis voor succesvolle planning en implementatie. Het bouwen van een plant met onze klanten is een wederzijdse samenwerking. De verwerkingsspecificaties en behoeften van onze klanten, in combinatie met onze wereldwijde ervaring, zijn de sleutels tot het bereiken van een winstgevende mineralenverwerkingsplant. Zeven- en Breekinstallaties Wassen Installaties Pelletiseringsinstallaties Zeven- en Breek
PHYSIS DRYER - AFVALWATERDROGERS VOOR DE LAND- EN INDUSTRIE

PHYSIS DRYER - AFVALWATERDROGERS VOOR DE LAND- EN INDUSTRIE

Continue feed lineaire droger. Volledig gebouwd van dik staal of roestvrij staal. De uurcapaciteit van de behandeling is gekoppeld aan de fysische/chemische eigenschappen van het te verwerken product. Automatische computer gestuurde controle van het gehele droogproces. Max. interne luchttemperatuur 250°C zonder enig risico op karamelisatie van het product of brand. Menging van de luchtstroom langs het gehele procespad. Biomassa brander met bewegende rooster (optioneel). Luchtstroom mengcontrole kleppen (optioneel). Vermindering van vluchtige deeltjes door middel van een cycloon (optioneel). Condensatie van de uitgaande stoom en energieterugwinning (optioneel). Automatisch gecontroleerde voeding. Volledig automatisch. Afstandsbediening en dagelijkse/maandelijkse gegevensregistratie.
ATTSU CSPM Biomassa stoomketel - Voor alle soorten biomassa

ATTSU CSPM Biomassa stoomketel - Voor alle soorten biomassa

Met stoomproductie van 0,5 t/h (349 kW) tot 20 t/h (13.000 kW). De CSPM-ketel is een horizontale vuurbuisketel met drie doorgangen, met een oven die is ontworpen voor biomassa.
Vacuum Bandfilter / Vacuumfilter

Vacuum Bandfilter / Vacuumfilter

De onderdrukbandfilter (UDF) dient voor het filteren van procesvloeistoffen zoals bijvoorbeeld emulsies met behulp van filterdoek. Bij de UDF wordt de te filteren vloeistof verticaal naar beneden uit de vuiltank door het filterdoek gezogen. Hierbij blijven de vaste bewerkingsresten op het filterdoek achter. Ook fijnere deeltjes worden na verloop van tijd vastgehouden door de zich vormende filterkoek. De pompen voeren het gefilterde vloeistof direct naar de verbruikers, zonder dat een tussenopslagtank en extra pompen nodig zijn. De onderdrukbandfilter kan voor veel verschillende filtratieprocessen worden gebruikt. Het is de klassieke filter op het gebied van koel- en smeermiddelfiltratie en is vanwege zijn compacte ontwerp met een groot filteroppervlak bijzonder geschikt voor hoge en zeer hoge doorstromen van procesvloeistoffen.
Slibdroger - Horizontale Dunne Film Droger - Afvalwater Slib Droging

Slibdroger - Horizontale Dunne Film Droger - Afvalwater Slib Droging

SMS biedt slibdroogsystemen voor de behandeling van slib van zowel gemeentelijke als industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties. De variaties van dit slibbehandelingsproces zijn: Voor-droging tot 35 tot 50% droogstofgehalte vóór verbranding in fluidized bed verbranders 65 tot 75% droogstofgehalte vóór verbranding in combinatie met afval, compostering of stortplaats Volledige droging tot 85 tot 95% voor thermisch gebruik als biobrandstof voor cementovens, kolencentrales, pyrolyse, vergassing of andere conversieprocessen voor compostering en agrarisch gebruik als meststof en voor bodemherstel In al deze droogprocessen is de dunne film droger de eerste keuze.
CFC-filters

CFC-filters

CFC - CYCLOFILTER MET TAPSE BODEM EN RADIALE KLEP Speciaal ontworpen voor pneumatische transportsystemen. Het product wordt onderaan door de cycloon gescheiden, terwijl de lucht erboven door het filter wordt gefilterd. Gezien de lage concentratie van vaste deeltjes na filtratie, kan de transportlucht in de werkomgeving worden toegelaten.
Actieve Koolstoffilter

Actieve Koolstoffilter

In dit type filter vindt de adsorptie van verontreinigingen op actief kool plaats. De koolstof houdt een zeer breed scala aan verbindingen vast tot deze volledig is uitgeput. Afhankelijk van de gasstroom die moet worden behandeld en het type verontreiniging, wordt het filter ontworpen en het meest geschikte constructiemateriaal gekozen. De te behandelen stromen variëren van 1000 tot 200.000 m3/u. De constructiematerialen variëren van staal tot koolstof en verschillende soorten roestvrij staal.
Stoomketels - Industriële Stoomketels

Stoomketels - Industriële Stoomketels

ISIMEK produceert biobrandstofgestookte industriële stoomketels. Onze stoomketels zijn uitgerust met een bewegende roosterunit. Volautomatische werking en PLC-remote control zijn gegarandeerd.
Warmtewisselaar

Warmtewisselaar

Warmtewisselaar na thermische naverbranding (TNV), vermogen: 1460 kW, uitlaatgassen: 1200°C
Continue werking granulaatdroger - De continue werking granulaatdroger van Lödige

Continue werking granulaatdroger - De continue werking granulaatdroger van Lödige

De granulaatdroger is ontworpen voor continue werking. Een specifieke eigenschap van deze droger is de combinatie van convectiedrogen en contactdrogen. Dankzij de lange verblijftijd die specifiek is voor het proces, worden de producten bij lage temperaturen en dus voorzichtig gedroogd. Tegelijkertijd wordt een zeer goede granulaatkwaliteit van het eindproduct bereikt. De granulatiedroger werkt op basis van het centrifugale en vortexproces. Dit intense mengeffect veroorzaakt de scheiding van de deeltjes in de vloeibare laag, creëert grote productoppervlakken en voorkomt de vorming van temperatuur- en vochtigheidsgradiënten in het product. Het gedrag van het product tijdens het drogen wordt beïnvloed door de geometrie van het menggereedschap en de verwisselbare snijkoppen. Het systeem maakt drogen door contact mogelijk bij normale druk of in een inerte atmosfeer, evenals convectie/contactdrogen in gelijke en tegengestelde stroom.
ROTERENDE DRUMOVENS

ROTERENDE DRUMOVENS

Het kan worden gebruikt om een breed scala aan producten thermisch te behandelen bijv. ■■ Katalysatoren en chemische poeders zoals metaaloxiden ■■ Koolstof voor batterijen ■■ Koolstofnanotubes (CNT) ■■ Recycling
Biomassaketels

Biomassaketels

Fabrikant van biomassaketels voor de bouwsector. Neem nu contact met ons op voor een offerte. Stuur een bericht of bezoek onze website.
Efficiëntie - Biomassaketels

Efficiëntie - Biomassaketels

Het gebruik van gasrecuperatoren en het voorverwarmen van primaire en secundaire lucht maakt opbrengsten van meer dan 90% mogelijk.
Thermische Oxidatoren

Thermische Oxidatoren

Thermische oxidatoren zijn installaties die warmte gebruiken om verontreinigende moleculen in de lucht te splitsen. De installaties in deze categorie zijn directe vlam thermische oxidatoren, recuperatieve en regeneratieve oxidatoren. De machines in deze categorie worden ook wel branders of naverbranders genoemd en worden meestal gebruikt na offsetdrukproducties, coating, textielverbindingen, geurverwijdering en andere situaties waar goede concentraties van verontreinigingen aanwezig zijn die het zelfonderhoud van de installaties mogelijk maken zonder brandstof te verbruiken tijdens de werkfasen. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Afvaldroger - NEW eco-tec is fabrikant van banddrogingssystemen.

Afvaldroger - NEW eco-tec is fabrikant van banddrogingssystemen.

Het drooggehalte van afval en reststoffen is een cruciale economische factor in de afvalverwerkingsindustrie. Vakkundig gedroogd afval brandt beter en is lichter. Bovendien wordt door de droging het watergehalte verminderd, wat ook de massa en het gewicht van het afval verlaagt. Dit heeft als voordeel dat de transport- en verwerkingskosten lager zijn. Onze afvaldrogers zijn hier perfect voor geschikt.
VERTICAAL WASSEN EN DROGEN

VERTICAAL WASSEN EN DROGEN

Het reinigt de steen, aarde, alle stofdeeltjes en bacteriën van de tarwe met water. Het heeft een dubbele afdichtingsmechanisme dat voorkomt dat olie en water zich mengen. De instap van de tarwe in de wastank beweegt heen en weer om de tijd aan te passen dat de tarwe in het water blijft. De bovenste schroef draait snel en agiteert het water, waardoor het wasproces wordt uitgevoerd. Vreemde materialen (stenen, enz.) die zwaarder zijn dan tarwe zinken naar de bodem en worden weggegooid door de maagschroef die in de tegenovergestelde richting draait. Lichte stoffen zoals stof, stro en afval in de tarwe worden verzameld op het oppervlak van het water en worden met water door het schilgat weggegooid. De tarwe die door de bovenste schroef wordt getrokken, gaat naar het verticale drooggedeelte dat werkt met het centrifugale systeem. Snel draaiende pallets in de verticale droging werpen het product naar
Adsorptiedroger

Adsorptiedroger

Adsorptiedrogingssystemen voor biomethaan worden bereikt door twee gelijkwaardige vatadsorbers. Deze twee vaten zijn op een metalen frame gemonteerd en worden om en om gebruikt.
Droger - Droogsystemen

Droger - Droogsystemen

Drogen van organisch, agrarisch, dierlijk, mineraal en septisch afval. Van 1 ton/uur tot 20 ton/uur.
Trommeldrogers - CSB-serie

Trommeldrogers - CSB-serie

De CSB-serie tromdrooginstallaties die door ons bedrijf worden vervaardigd, hebben een capaciteit van 2 tot 15 t/u en zijn bedoeld voor het drogen van gehakte biomassa, waaronder zaagsel, microchips, stro, enz. Alle modellen van de CSB-serie tromdrooginstallaties zijn aangepast om te werken met warmtegeneratoren voor zowel natte (vochtigheid tot 55%) als droge biomassa (vochtigheid tot 20%). Onze drogers zijn ontworpen met het oog op het maximaliseren van de veiligheid tijdens hun werking, wat wordt gegarandeerd door de aanzienlijke verlaging van de temperatuur van het droogmiddel, de toepassing van een klep die automatisch de stroom van het droogmiddel naar de trommel van de droger afsluit, en de implementatie van een modern brandbeveiligingssysteem en een uitlaatgaszuiveringssysteem in alle modellen van de drogers. De CSB-serie tromdrooginstallaties kenmerken zich door een stevige constructie en een esthetisch ontwerp. Ze werken stabiel en efficiënt.
Banddrogers - BT-serie

Banddrogers - BT-serie

Ons bedrijf biedt BT-serie rieldrogers aan van de Duitse STELA Laxhuber GmbH en ATSS-serie van het Poolse bedrijf AMS elektronik. Ze zijn uitgerust met ons eigen controlesysteem en zijn ontworpen voor het drogen van versnipperde biomassa, zoals zaagsel, microchips, stro, enz. Ze hebben een lagere temperatuur van de droogfactor dan in trommeldrogers. De droogfactor kan warm water zijn met een temperatuur tot 90°C, een op glycol gebaseerde verwarmingsvloeistof met een maximale temperatuur van 120°C of, net als in trommeldrogers, warme lucht, maar niet hoger dan 100°C. De bovengrens van de temperatuur van het droogmiddel wordt opgelegd door de fysische en chemische eigenschappen van het riemmateriaal. Rieldrogers in de BT- en ATSS-serie kunnen een capaciteit van 2 tot 15 t/u bereiken.
Direct verwarmde trommeldroger

Direct verwarmde trommeldroger

Verschillende soorten verwarmers zijn beschikbaar; efficiëntie en robuustheid kenmerken de direct verwarmde tromdrooginstallaties van Büttner. Ze worden gebruikt voor het drogen van houtdeeltjes, -strengen, suikerbietenpulp en alle vrijstromende soorten hout, biomassa's en bulkmaterialen. Kenmerken - Waterverdampingscapaciteit van tot 80 t/u, afhankelijk van het product - Direct verwarmingssysteem met multifunctionele branders in verbrandingskamers - Direct verwarmingssysteem met rookgassen van energiecentrales - Direct verwarmingssysteem met afvalgassen van turbines of motoren - Alle combinaties van deze soorten verwarmers zijn mogelijk. - Een asbuis kan worden gebruikt voor voor-drogen en oversize scheiding van materiaal dat behoorlijk vochtig is. - Materiaalscheiding via cyclonen of valboxen. Functie Het te drogen materiaal wordt via een luchtdichte roterende luchtvergrendeling in een roterende enkelvoudige tromdroger gebracht. De droogtrommel kan worden uitgerust met specifieke interne lichten die passen bij het te drogen materiaal. Dit resulteert in een toename van het oppervlak en dus een toename van de efficiëntie.