SMS biedt slibdrooginstallaties met horizontale dunne laagdrogers voor de behandeling van slib uit gemeentelijke en industriële rioolwaterzuiveringsinstallaties aan. Variaties van deze slibbehandeling zijn:
Vortdroging tot
35 tot 50% droge stofpercentage voor verbranding in fluidized bed verbrandingsinstallaties
65 tot 75% droge stofpercentage voor gecombineerde verbranding met afval, compostering of stortplaatsverwerking
Volledige droging 85 tot 95%
voor thermische valorisatie als biobrandstof voor cementovens, kolencentrales, pyrolyse, vergassing of voor andere conversieprocessen
voor compostering en agrarisch gebruik als meststof en voor bodemherstel
Bij al deze droogprocessen is de dunne laagdroger de eerste keuze.
Materiaal: RVS, C-staal
Verschillende soorten verwarmers zijn beschikbaar; efficiëntie en robuustheid kenmerken de direct verwarmde tromdrooginstallaties van Büttner. Ze worden gebruikt voor het drogen van houtdeeltjes, -strengen, suikerbietenpulp en alle vrijstromende soorten hout, biomassa's en bulkmaterialen.
Kenmerken
- Waterverdampingscapaciteit van tot 80 t/u, afhankelijk van het product
- Direct verwarmingssysteem met multifunctionele branders in verbrandingskamers
- Direct verwarmingssysteem met rookgassen van energiecentrales
- Direct verwarmingssysteem met afvalgassen van turbines of motoren
- Alle combinaties van deze soorten verwarmers zijn mogelijk.
- Een asbuis kan worden gebruikt voor voor-drogen en oversize scheiding van materiaal dat behoorlijk vochtig is.
- Materiaalscheiding via cyclonen of valboxen.
Functie
Het te drogen materiaal wordt via een luchtdichte roterende luchtvergrendeling in een roterende enkelvoudige tromdroger gebracht. De droogtrommel kan worden uitgerust met specifieke interne lichten die passen bij het te drogen materiaal. Dit resulteert in een toename van het oppervlak en dus een toename van de efficiëntie.
Als exploitant van een biogasinstallatie profiteert u van de voordelen van hernieuwbare energie. U doet iets goeds voor het milieu en kunt bovendien geld verdienen.
Wij van SHS - Stützle GmbH zorgen voor al het werk rondom biogasinstallaties. Van de bouw van een installatie tot uitbreiding. Ook de aanleg van leidingen van welke aard dan ook nemen wij voor onze rekening, evenals de uitvoering van verwarmingssystemen. Of het nu gaat om fermenterverwarming of kleine warmtenetten.
U ontvangt alle taken uit één hand. Dit biedt u zowel financiële voordelen als een aanzienlijk lagere inspanning. Wij helpen u graag om uw installatie up-to-date te brengen of uit te breiden. Wij adviseren u graag!
Complexe plantprojecten met meerdere componenten en planningsfasen vereisen uitgebreide ervaring en expertise in plantintegratie.
HAVER & BOECKER koppelt onze kerntechnologieën voor zeven, wassen en pelletiseren aan aanvullende componenten van onze leveranciers.
Het Noord-Amerikaanse merk voor mineralenverwerking W.S. Tyler maakt ook deel uit van HAVER & BOECKER.
Tyler-technologie kan in uw plant worden geïmplementeerd.
HAVER & BOECKER biedt het "single source" principe aan, waarbij één aannemer de volledige verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het project op zich neemt. Engineeringkennis, moderne systeemintegratie en softwareoplossingen vormen de basis voor succesvolle planning en implementatie.
Het bouwen van een plant met onze klanten is een wederzijdse samenwerking.
De verwerkingsspecificaties en behoeften van onze klanten, in combinatie met onze wereldwijde ervaring, zijn de sleutels tot het bereiken van een winstgevende mineralenverwerkingsplant.
Zeven- en Breekinstallaties
Wassen Installaties
Pelletiseringsinstallaties
Zeven- en Breek
Het kan worden gebruikt om een breed scala aan producten thermisch te behandelen
bijv.
■■ Katalysatoren en chemische poeders zoals metaaloxiden
■■ Koolstof voor batterijen
■■ Koolstofnanotubes (CNT)
■■ Recycling
Adsorptiedrogingssystemen voor biomethaan worden bereikt door twee gelijkwaardige vatadsorbers. Deze twee vaten zijn op een metalen frame gemonteerd en worden om en om gebruikt.
Het drooggehalte van afval en reststoffen is een cruciale economische factor in de afvalverwerkingsindustrie. Vakkundig gedroogd afval brandt beter en is lichter. Bovendien wordt door de droging het watergehalte verminderd, wat ook de massa en het gewicht van het afval verlaagt. Dit heeft als voordeel dat de transport- en verwerkingskosten lager zijn. Onze afvaldrogers zijn hier perfect voor geschikt.
De granulaatdroger is ontworpen voor continue werking. Een specifieke eigenschap van deze droger is de combinatie van convectiedrogen en contactdrogen. Dankzij de lange verblijftijd die specifiek is voor het proces, worden de producten bij lage temperaturen en dus voorzichtig gedroogd. Tegelijkertijd wordt een zeer goede granulaatkwaliteit van het eindproduct bereikt.
De granulatiedroger werkt op basis van het centrifugale en vortexproces.
Dit intense mengeffect veroorzaakt de scheiding van de deeltjes in de vloeibare laag, creëert grote productoppervlakken en voorkomt de vorming van temperatuur- en vochtigheidsgradiënten in het product.
Het gedrag van het product tijdens het drogen wordt beïnvloed door de geometrie van het menggereedschap en de verwisselbare snijkoppen.
Het systeem maakt drogen door contact mogelijk bij normale druk of in een inerte atmosfeer, evenals convectie/contactdrogen in gelijke en tegengestelde stroom.
De onderdrukbandfilter (UDF) dient voor het filteren van procesvloeistoffen zoals bijvoorbeeld emulsies met behulp van filterdoek.
Bij de UDF wordt de te filteren vloeistof verticaal naar beneden uit de vuiltank door het filterdoek gezogen. Hierbij blijven de vaste bewerkingsresten op het filterdoek achter. Ook fijnere deeltjes worden na verloop van tijd vastgehouden door de zich vormende filterkoek. De pompen voeren het gefilterde vloeistof direct naar de verbruikers, zonder dat een tussenopslagtank en extra pompen nodig zijn.
De onderdrukbandfilter kan voor veel verschillende filtratieprocessen worden gebruikt. Het is de klassieke filter op het gebied van koel- en smeermiddelfiltratie en is vanwege zijn compacte ontwerp met een groot filteroppervlak bijzonder geschikt voor hoge en zeer hoge doorstromen van procesvloeistoffen.
SMS biedt slibdroogsystemen voor de behandeling van slib van zowel gemeentelijke als industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties. De variaties van dit slibbehandelingsproces zijn:
Voor-droging tot
35 tot 50% droogstofgehalte vóór verbranding in fluidized bed verbranders
65 tot 75% droogstofgehalte vóór verbranding in combinatie met afval, compostering of stortplaats
Volledige droging tot 85 tot 95%
voor thermisch gebruik als biobrandstof voor cementovens, kolencentrales, pyrolyse, vergassing of andere conversieprocessen
voor compostering en agrarisch gebruik als meststof en voor bodemherstel
In al deze droogprocessen is de dunne film droger de eerste keuze.
SMS biedt droogsystemen voor de behandeling van slib uit gemeentelijke en industriële rioolwaterzuiveringsinstallaties. De variaties van dit slibbehandelingsproces zijn:
Vooraf drogen tot
35 tot 50% droge stof vóór verbranding in fluidized bed verbranders
65 tot 75% droge stof vóór verbranding in combinatie met afval, compostering of storten
Volledige droging tot 85 tot 95%
voordat het thermisch wordt gebruikt als biobrandstof voor cementovens, kolencentrales, pyrolyse, vergassing of andere conversieprocessen
Voor compostering en agrarisch gebruik als meststof en voor bodemherstel
In al deze droogprocessen is de dunne laag droger de eerste keuze.