Producten voor basisvoedingsadvies (3)

Olijfolieanalyse

Olijfolieanalyse

De verplichte analyses: Een regulerend document van de Europese Commissie regelt de analyses van olijfolie: klik hier Een olijfolie moet voldoen aan een aantal fysisch-chemische parameters om geëtiketteerd te kunnen worden als VIERGE EXTRA, VIERGE of LAMPANTE (onbruikbaar voor consumptie binnen de EU). De verordening 2568/91 van 11 juli 1991, gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen, geeft de criteria die moeten worden gerespecteerd (zie schema hieronder). Het laboratorium LAHN biedt de gebruikelijke analyses van olijfolie aan: zuurindex, peroxide-index, UVK-meting (K270 – K232). Een zogenaamde "lampante" olie is onbruikbaar voor consumptie binnen de EU. Ze zijn bestemd voor olie-lampen, vandaar de kwalificatie "lampante". De analyses K232 EN K270 Deze fysisch-chemische metingen zijn indicatief voor de goede conservering van olijfolie.
Vegan Alternatieven

Vegan Alternatieven

Vleesvervangers, kaasvervangers, kant-en-klaar maaltijden, bakmixen, enz.
Dieetbewaking

Dieetbewaking

INEZA ondersteunt ouderen en mensen met een handicap bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen en taken.