Extra vierge olijfolie - Extra vierge olijfolie
SPECIFICATIE VAN OLIE
Aciditeitniveau: < 1,0
Peroxidewaarde: < 15 meq o /Kg
Samenstelling van vetzuren
Miristinezuur (C14:0): < 0,05
Palmitinezuur (C16:0): 7,5 - 20
Palmitoleïnezuur (C16:1): 0,3 - 3,5
Margarinezuur (C17:0): < 0,3
Margaroleïnezuur (C17:1): < 0,3
Stearinezuur (C18:0): 0,5 - 5,0
Olijfoliezuur (C18:1): 55 - 83
Linoleenzuur (C18:2): 3,5 - 21
Linoleenzuur (C18:3): < 1,0
Arachinezuur (C20:0): < 0,6
Gadoleïnezuur (C20:1): < 0,4
Beheninezuur (C22:0): < 0,4
Lignocerinezuur (C24:0): < 0,2
Sterolen
Cholesterol: < 0,5
Brassicasterol: < 0,1
Campesterol: < 4,0
Stigmastanol: < 0,5
Beta-sitosterol: > 93,0
BEREIK VAN TESTMETHODEN
Specifieke zwaartekracht bij 25° NGD 18 0909-0.920
Brekingindex bij 25° NGD 31 1,467-1,471
Jodiumindex (Wijs) NGD 32 78-90
Verzeepbaarheidsindex (in natriumoleaat – mg kg) NGD 8 10 max.
Zuurheid (in olijfoliezuur %) NGD 10 0,5 max.