Producten voor zaadkussens (6)

Mosterdzaad (Geel, Wit)

Mosterdzaad (Geel, Wit)

Naast de al genoemde potentiële voordelen op het gebied van de behandeling van kanker, ademhalingsziekten en spierpijn, zouden mosterdzaadjes en hun poeder de kwaliteit van de huid en het haar verbeteren. Net als mosterdpoeder zijn mosterdzaadjes perfect om gerechten en kruidenmengsels te verfijnen. Ze worden gebruikt voor de productie van mosterd, voor het maken van marinades voor vlees en vis, evenals voor verschillende dressings en sauzen. Verpakking: 500g, 1kg en in bulk
Jumbo zonnebloempitten

Jumbo zonnebloempitten

Zonnebloemzaad gestreept type Jumbo +8 mm, zuiverheid 99,99%. Beschikbaar in grote hoeveelheden. Oorsprong: Bulgarije. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via WhatsApp op +359898546458.
Gepelde biologische koriander

Gepelde biologische koriander

Korianderzaad heeft een gunstig effect op de gezondheid door te helpen, dankzij de inhoud van vitamines K, C, B, samen met antioxidanten en andere mineralen. Ze worden veel gebruikt als een belangrijk ingrediënt in specerijproducten. Ze kunnen ook aan mengsels worden toegevoegd om de smaak te verbeteren en worden veel gebruikt in de farmaceutische en voedingsindustrie. Kleur: Lichtgeel
Zwarte zonnebloempitten

Zwarte zonnebloempitten

Zonnebloempitten bevatten voornamelijk onverzadigde vetzuren - linolzuur (50 - 65%) en oliezuren (25 - 40%). Samen met fytosterolen dragen ze bij aan het verlagen van cholesterolniveaus. Dit maakt zonnebloempitten nuttig voor hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk. Bovendien zijn ze rijk aan vitamines en mineralen. De aanwezige vitamine E is een belangrijke antioxidant. Kleur: Lichtgeel Smaak en geur: Aangenaam
Carobpoeder

Carobpoeder

Voordelen: carobemeel is de afgelopen jaren populair geworden als een gezond alternatief voor cacao, vooral onder ouders die cacao aan hun kinderen vermijden vanwege de stimulerende eigenschappen. Naast het feit dat het qua smaak en uiterlijk op cacao lijkt, is het in bepaalde opzichten de betere keuze omdat het ook als natuurlijke zoetstof fungeert, terwijl cacao extra suiker nodig heeft om een aangename smaak te krijgen. Toepassingen: carobemeel wordt vaker gebruikt bij het bereiden van taarten als vervanger voor cacao. Het kan gemakkelijk de hoeveelheid cacao in het recept vervangen. Vanwege het hoge suikergehalte kan het ook als vervanger voor suiker in sommige zoetigheden worden gebruikt. Het kan ook worden gebruikt voor karamelcrèmes, sauzen, specerijen, jam en ijs. Verpakking: 250g, 500g en los
Moerbeibladeren

Moerbeibladeren

de moerbeibomen produceren bessen aromatisch gewaardeerd over de hele wereld en vaak beschouwd als superfoods vanwege de concentratie van vitamines, mineralen en krachtige plantaardige verbindingen. Toch is de vrucht niet het enige deel van de moerbeiboom dat gezondheidsvoordelen zou bieden. Al eeuwenlang zijn de bladeren gebruikt in de traditionele geneeskunde als een natuurlijke behandeling voor een verscheidenheid aan aandoeningen. Er wordt gezegd dat het positieve effecten heeft op de bloedsuikerspiegel en insuline. Bovendien wordt aangenomen dat het de risico's van atherosclerose vermindert door de oxidatie van cholesterol in de bloedvaten te verlagen. Daarnaast zou het helpen bij het voorkomen van diabetes door de opname van hoge hoeveelheden monosacchariden in de bloedbaan te beperken. Gebruik: de moerbeibladeren worden voornamelijk gebruikt voor thee. Voeg 1 theelepel per kop (250 ml) kokend water toe en dek af gedurende 3-5 minuten, afhankelijk van je smaak. Verpakking: 125g, 250g en los.