Groene koffie zijn ongemakkelijke cacaobonen, waaruit ook traditionele gebrande koffie wordt verkregen. Het heeft een delicate lichtgroene kleur. Dit komt doordat het na de oogst niet aan het roken wordt onderworpen. In de samenstelling, naast stimulerende cafeïne, vinden we ook chlorogeenzuur, dat wordt toegeschreven aan de versnellende eigenschappen van vetverbranding. Groene koffie is ook een rijke bron van waardevolle polyfenolen, salicylzuur en vele vitamines en mineralen. De samenstelling omvat foliumzuur, vitamine B1, B2, B12, evenals calcium, kalium, natrium, magnesium, ijzer, fosfor en zink. <strong> Energiewaarde 1588KJ/381kcal - 19%ADH* Vet 13g - 19% waarvan verzadigde vetzuren 0.8g - 4% koolhydraten 40g - 15% waarvan suikers 0g - 0% eiwit 11g - 22% vezels 30g zout 0g - 0% *ADH - referentiewaarde voor voedsel <strong> gebruik </strong> bij het zetten van groene koffie, let op de juiste watertemperatuur (optimale temperatuur is ongeveer 90 graden), want overstroming