Erwtenmeel wordt vaak gebruikt bij het bakken van brood en tortilla's, het maken van pasta, evenals bij sommige gebakjes zoals donuts en koekjes. Het is voldoende om slechts 10-20% erwtenmeel aan tarwemeel toe te voegen, en deze gerechten zullen een unieke erwtensmaak krijgen en iets gezonder worden. Erwten zijn rijk aan vitamines C, B en PP, evenals mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, fosfor en zink. Het malen op stenen molens maakt het mogelijk om de gebalanceerde natuurlijke samenstelling van het graan te behouden, wat een verlaging van de glycemische index mogelijk maakt.
Gewicht: 400 g
Gerechten gemaakt van roggebloem zijn lager in calorieën dan die gemaakt van tarwe. Zelfs mensen die verschillende afslankdiëten volgen, kunnen roggebloem gebruiken voor het bakken. Niet alleen traditioneel zwart brood kan van roggebloem worden gebakken. Deze bloem dient ook als basis voor veel heerlijke en gezonde gebakken producten, zoals platte taarten, muffins, peperkoek, koekjes en crackers. Roggebloem bevat vitamines van groep B, PP, evenals vitamine E, een bron van jeugd en schoonheid. Malen met stenen stelt ons in staat om de natuurlijke gebalanceerde samenstelling van granen te behouden, wat het mogelijk maakt om de glycemische index te verlagen, een belangrijke indicator voor degenen die om hun gezondheid geven.
Gewicht: 400 g