Demineralized whey powder (WP Demi) is whey powder with reduced mineral content, this product is perfect for infant formulas and health-focused food applications.
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door de concentratie en zuivering van Whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte in wei te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanfiltratie of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en concentratie van eiwit.
De zure wei-poeder (AWP) is een bijproduct van de productie van kaas of zure caseïne. Het wordt geproduceerd door verse wei, verkregen uit zachte kaas, te drogen. De microbiële fermentatie vermindert het gebruik van microbieel melk en zet lactose om in melkzuur.
Zure wei-poeder wordt voornamelijk gebruikt in de productie van ricotta en wei-boter. Het wordt ook gebruikt als ingrediënt in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals brood, crackers, vlees, gebak en kant-en-klaar maaltijden. Zure wei-poeder is ook te vinden in chocolade en snoepgoed.
Het product dat door Foodcom wordt aangeboden, kan ook worden gebruikt in de productie van diervoeding. Het is een populaire economische vervanger voor zoete wei-poeder in de voeding van biggen. Zure wei-poeder wordt ook gebruikt in melkvervangers met een lage pH.
Het instant wei-eiwitconcentraat 80 % (WPC 80 instant) wordt geproduceerd uit zoete wei met behulp van een geavanceerd ultrafiltratieproces bij lage temperatuur. Daarom blijven de meeste eiwitten intact. WPC bevat ongeveer 35 tot 90 % melkproteïnen. Dit poeder is niet gearomatiseerd en kan dus elke smaak of aroma krijgen. WPC 80 Instant wordt gebruikt in de productie van ijs, yoghurt, dranken, vleesproducten en voornamelijk in sportvoeding. Het instant concentraat lost gemakkelijk op, zelfs in koud water.
WPC 80 Instant is verkrijgbaar in verpakkingen van 15/20/25 kg of
Gedeïoniseerd wei-poeder (DEMI) wordt geproduceerd door een deel van de mineralen uit vloeibare zoete wei te verwijderen. Afhankelijk van het doel worden verschillende technieken gecombineerd: ionenuitwisseling, elektrodialyse, ultrafiltratie, microfiltratie of nanofiltratie.
Foodcom S.A. biedt een breed scala aan gedeïoniseerde poeders volgens de vereisten:
- 20% gedeïoniseerd wei-poeder - een geweldig vulmiddel zonder een te zoute smaak,
- 40%, 50% gedeïoniseerd wei-poeder - het populairst voor de productie van chocolade en gebak,
- 70% gedeïoniseerd wei-poeder,
- 90% gedeïoniseerd wei-poeder.
Gedeïoniseerd wei-poeder (90% demineralisatie) wordt vaak gebruikt bij de productie van melkvoeding voor zuigelingen. Het maakt de samenstelling dichter bij moedermelk mogelijk.
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door concentratie en zuivering van whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte van whey te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanscheiding of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en eiwitconcentratie.
Melkeiwitconcentraat (MPC) is geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het wordt geproduceerd uit verse en gepasteuriseerde magere melk door middel van filtratie en spuitdrogen.
De hoge eiwitinhoud en lage lactosegehalte maken dit product populair in de productie van koolhydraatarme voedingsmiddelen en eiwitverrijkte dranken. Het kan ook worden toegevoegd aan onder andere bakproducten, desserts, diervoeding, melkdranken, sauzen en kazen.
Melkeiwitconcentraat (MPC) is een sterk geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het is afgeleid van verse, gepasteuriseerde magere melk via een proces van filtratie, verdamping en sproeidrogen. MPC staat bekend om zijn uitzonderlijke schuim-, textuur-, waterbind- en stollings eigenschappen. De uitstekende voedingswaarde is te danken aan de hoge concentratie eiwit. Het heeft een houdbaarheid van 24 maanden en is verkrijgbaar in zakken van 25 kg en Big Bags.
MPC is een levensvatbaar alternatief voor Volle Melkpoeder of Magere Melkpoeder, met vergelijkbare eiwitniveaus.
Permeat wordt geproduceerd uit verse gepasteuriseerde magere melk, die ontstaat na ultrafiltratie van melk om eiwitten en vetten te extraheren. Het product wordt vervolgens gedroogd met behulp van geavanceerde sproeidroogtechnieken. Het product wordt soms 'ontvet whey' genoemd wanneer het wordt verkregen uit wei.
Dankzij het feit dat wei-permeat rijk is aan lactose, maar een laag eiwitgehalte heeft, kan het worden gebruikt voor de productie van snoep, bakproducten en vetten. Het wordt ook toegevoegd aan de productie van ijs, gesmolten kazen, dranken en cosmetica.
Volle melkpoeder is een zuivelproduct dat wordt vervaardigd door het verdampen van verse gepasteuriseerde volle melk. Het product wordt ook wel volle melkpoeder genoemd, afhankelijk van de regio.
Volle melkpoeder heeft veel toepassingen in de voedingsindustrie. Het wordt voornamelijk gebruikt in de snoep-, chocolade- en ijsindustrie, evenals in de bakkerijsector. Daarnaast wordt het gebruikt bij de productie van diepvriesvoedsel, melkdranken, instantsoepen, enz.
Het aardappelproteïne wordt later gereinigd, gestoomd en gepeld. De zetmeel wordt vervolgens met water geëxtraheerd om een eiwitrijke slurry te vormen, die met zuur wordt behandeld en daarna gedroogd en gemalen. Aardappelproteïne is een fijn, los poeder, lichtgrijs of geelgroen, en heeft een typische geur van gedroogde aardappelen. De grondstof voor de productie van aardappel-eiwit zijn zetmeelaardappelen van Poolse oorsprong.
Erwtenproteïne wordt verkregen uit gele of gouden erwten via een droog en vloeibaar proces. In de droogfase wordt de schil van de erwten machinaal verwijderd en gemalen. Later wordt de erwtenmeel verzameld en, dankzij de hydrofiele eigenschappen, worden de eiwitten door centrifugatie gescheiden en verzameld.
Het eindproduct van erwtenproteïne is een beige poeder met een pure smaak.